Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΥΠΟΙΚ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ
  • [04] ΣΤΙΒΟΣ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΚΑΛΛΕΝΟΥ - 2η ΘΕΣΗ

  • [01] ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Την καταδίκη της συμπεριφοράς και των δηλώσεων του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο στο Παρίσι.

    Σε δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά τη συνάντηση η οποία διήρκεσε 45 περίπου λεπτά , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος και ο ίδιος ασχολήθηκαν επί μακρόν με τη συμπεριφορά της Τουρκίας και συγκεκριμένα του Τούρκου Πρωθυπουργού κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα.

    «Κοινή άποψη είναι ότι αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας και του Τούρκου Πρωθυπουργού είναι απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική και για την ΕΕ και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Παράλληλα ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρος για τις «καθαρές σαν κρύσταλλο» θέσεις στο Κυπριακό.

    «Θέσεις αρχών που για μας είναι πολύ σημαντικές, γιατί για μας η Γαλλία είναι ένας σταθερός φίλος της Κύπρου, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και χώρα που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στα πράγματα της ΕΕ», πρόσθεσε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στη Γενεύη, καθώς και για την έναρξη των εντατικοποιημένων συνομιλιών.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε επίσης ότι ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για το ατυχές συμβάν με την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, με τον Γάλλο Πρόεδρο να εκφράζει την πρόθεση να στηρίξει με τεχνικούς και εμπειρογνώμονες την Κυπριακή Δημοκρατία. Θέση την οποία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι θα διαβιβάσει στην ΑΗΚ.

    [02] ΥΠΟΙΚ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΣΥΣΚΕΨΗ

    Ζητήματα που έμειναν σε εκκρεμότητα στο πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διευκρινίζονταν στη συνάντηση των κομμάτων με το Υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Σταυράκης έφερε ως παράδειγμα τη στόχευση των κοινωνικών παροχών, για την οποία, όπως ανέφερε, υπήρχαν δύο εναλλακτικά σενάρια και έπρεπε να συγκεκριμενοποιηθεί τί ακριβώς θα γίνει. Είπε επίσης ότι η συνάντηση της Τρίτης είχε συμφωνηθεί για να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα με προτεραιότητα αυτά που είναι άμεσης εφαρμογής.

    «Η Κυβέρνηση τονίζει ότι το πακέτο μέτρων που έχει συμφωνηθεί ισχύει. Η διάθεση της Κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί. Μέρος των όσων έχουν συμφωνηθεί, είναι η διαβούλευση που ο Πρόεδρος θα έχει με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα για τα μέτρα που περιλαμβάνει το συμφωνημένο πακέτο και αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους. Και αυτό θα γίνει», ανέφερε ο Υπουργός.

    Παράλληλα έκανε έκκληση για υπομονή, συναίνεση και συνεργασία όλων με στόχο τη διαμόρφωση νέων μέτρων, όπως και για την υλοποίηση του συμφωνημένου πακέτου μέτρων. «Εκφράζουμε τη λύπη μας, γιατί η σημερινή συνάντηση διακόπηκε και δεν υπήρξαν αποτελέσματα. Η Κυβέρνηση δηλώνει την ετοιμότητά της να επαναλάβει τη συνάντηση, για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί», ανέφερε

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ

    Πολύ σύντομα θα αναπληρωθεί η θέση του Συντονιστή της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

    Ο κ. Στεφάνου, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της αναπλήρωσης του Αντρέα Μολέσκη, σημείωσε πως «ο Συντονιστής της Προεδρίας είχε την ευθύνη για την έναρξη των εργασιών της μεταφοράς εμπειρίας από χώρες προεδρεύουσες, και ταυτόχρονα τον οριζόντιο συντονισμό μεταξύ των Υπουργείων, τα οποία αναλαμβάνουν πολύ μεγάλες ευθύνες αναφορικά με την Προεδρία».

    Αυτό, όπως είπε, «είχε προχωρήσει, γι αυτό και τα Υπουργεία συνεχίζουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας».

    Οι εργασίες αυτές, ανέφερε, δεν έχουν σταματήσει, «ασφαλώς όμως χρειάζεται να αναπληρωθεί η θέση διότι ο συντονισμός θα χρειαστεί, όπως και η επαφή με τις Βρυξέλλες». Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν είπε, αποφάσεις επί του θέματος.

    [04] ΣΤΙΒΟΣ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΚΑΛΛΕΝΟΥ - 2η ΘΕΣΗ

    Στη 2η θέση των 11ων Πανευρωπαϊκών αγώνων στίβου ανέβηκε η Λεοντία Καλλένου, που διεξάγονται στην Τραπεζούντα. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Νίκο Σοφιόπουλο, η 17χρονη αθλήτρια, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,79μ. και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι αποτελεί το χρυσό παρόν και μέλλον του κυπριακού Στίβου.

    Ξεκινώντας τις προσπάθειες της από το 1,70, είχε τρία διαδοχικά καταπληκτικά άλματα (1,70, 1,75, και 1,79) εξασφαλίζοντας το μετάλλιο.

    Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στο 1,82, εκεί όπου μόνο η Γαλλίδα Ντελοπόντ κατάφερε να το υπερβεί. Κατάφερε μάλιστα να περάσει στη συνέχεια και το 1,85 επιτυγχάνοντας ατομική επίδοση. Στην 3η θέση ήταν η Ρουμάνα Γκρόζαβ που πέρασε και αυτή το 1,79, αλλά με τη 2η προσπάθεια.

    «Προετοιμάστηκα πολύ καλά για αυτούς τους αγώνες. Ηθελα πολύ το μετάλλιο μέσα στην Τραπεζούντα, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που περνούμε στην Κύπρο. Δεν σταματάμε εδώ. Θέλω να πάω και ψηλότερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Καλογήρου, για τη δουλειά που κάνουμε μαζί, και τον κ. Σπύρου που με βοήθησε εδώ στους αγώνες», δήλωσε η αργυρή νικήτρια των Πανευρωπαϊκών Αγώνων λίγο μετά το τέλος των προσπαθειών της.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 26 July 2011 - 17:29:12 UTC