Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
  • [02] ΤΑΥ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΡΟΥ - ΜΕΙΩΣΗ
  • [03] ΔΣΜ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  • [04] ΕΛΛΑΔΑ BASKETBALL TOUR ΠΡΩΤΗ

  • [01] ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Περί το τέλος της εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί κατά πόσο οι καταθέσεις μαρτύρων στη Διερευνητική Επιτροπή για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, θα αρχίσουν στις 29 αντί στις 22 Αυγούστου. Αυτή η εξέλιξη, ωστόσο, δεν επηρεάζει την πρόθεση του Επικεφαλής της Διερευνητικής Επιτροπής Πόλυς Πολυβίου - όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ - να εκδώσει το πόρισμα της έρευνάς του στις 30 Σεπτεμβρίου

    Ερωτηθείς για την πληροφορία, η οποία αναφέρεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Αλήθεια» ότι η έναρξη των καταθέσεων θα αρχίσει στις 29 Αυγούστου, ο Επικεφαλής της Διερευνητικής Επιτροπής Πόλυς Πολυβίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι καταθέσεις θα αρχίσουν «μάλλον 29 Αυγούστου αντί 22» χωρίς, ωστόσο, κάτι τέτοιο να είναι βέβαιο.

    Πρόσθεσε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα προβεί σε ανακοίνωση στην οποία θα εξηγεί πώς ακριβώς δουλεύει.

    Σε ερώτηση κατά πόσο αυτή η εξέλιξη θα καθυστερήσει και την έκδοση πορίσματος, ο κ. Πολυβίου διαβεβαίωσε ότι πρόθεσή του είναι το πόρισμα να εκδοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Πολυβίου ανέφερε, ωστόσο, ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση τυχόν να υπάρξει οφείλεται στον μεγάλο όγκο εργασία, στα πολλά έγγραφα και στο γεγονός ότι μεσολαβούν οι καλοκαιρινές διακοπές κατά τις οποίες πολλοί απουσιάζουν. Εξήγησε ότι παρόμοιες έρευνες κρατούν συνήθως δύο χρόνια, ενώ ο ίδιος θα την ολοκληρώσει σε δύο μήνες.

    [02] ΤΑΥ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΡΟΥ - ΜΕΙΩΣΗ

    Μειωμένη κατά ένα τρίτο είναι η παραγωγή νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης κατά τις καθημερινές μέρες, σε σχέση με τα επίπεδα παραγωγής πριν από την έκρηξη στο Μαρί και τις επακόλουθες περικοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

    Για την κάλυψη του κενού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, έχουν εκταμιευτεί από τα φράγματα επιπρόσθετες ποσότητες 1,5 εκ. κυβικών μέτρων νερού κατά τον τελευταίο ένα μήνα, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους οι συνολικές επιπρόσθετες εκροές θα ανέλθουν σε 3 εκ. κ.μ.

    Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Ζωή Χατζηβασιλείου, Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, η παραγωγή των μονάδων αφαλάτωσης έχει αυξηθεί σε σχέση με τις μέρες που ακολούθησαν αμέσως μετά την έκρηξη, όταν η λειτουργία των μονάδων είχε τεθεί στα απολύτως αναγκαία επίπεδα.

    Η κ. Χατζηβασιλείου συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή, η ημερήσια παραγωγή είναι αρκετά ικανοποιητική και ανέρχεται σε 100 χιλ. κυβικά μέτρα νερού κατά τις καθημερινές ημέρες, ενώ τα Σαββατοκύριακα φτάνει τα 130-135 χιλ. κ.μ. νερού. Η παραγωγή των τεσσάρων μονάδων αφαλάτωσης πριν από την έκρηξη στο Μαρί ανέρχονταν σε 150 χιλ. κ.μ. νερού ημερησίως.

    [03] ΔΣΜ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

    Μία μόνο διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, διάρκειας μιάμιση περίπου ώρας, αναμένεται να υπάρξει σήμερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας (ΔΣΜ) Χρίστος Χριστοδουλίδης.

    «Σήμερα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα υπάρξει μια διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θα διαρκέσει λιγότερο από 2 ώρες, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, εξηγώντας ότι σήμερα, σε αντίθεση με το Σαββατοκύριακο οπόταν και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν διαρκής χωρίς διακοπές, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση κυρίως λόγω και των καιρικών συνθηκών με τις υψηλές θερμοκρασίες.

    Παράλληλα δεν υπάρχει, όπως ανέφερε, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το αιολικό πάρκο στους Ορείτες.

    Επανέλαβε, τέλος, έκκληση προς τους καταναλωτές για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

    [04] ΕΛΛΑΔΑ BASKETBALL TOUR ΠΡΩΤΗ

    Την πρώτη θέση στο European Basketball Tour - Cyprus κατέκτησε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στην καλαθόσφαιρα, η οποία ολοκλήρωσε την παρουσία της στο τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2011 που θα διεξαχθεί στην Λιθουανία, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

    Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και έχοντας για ακόμα μία φορά «σύμμαχο» το φίλαθλο κοινό της Κύπρου που βρέθηκε στο «Τάσσος Παπαδόπουλος -Ελευθερία», επικράτησε χθες το βράδυ με 83-80 της αντίστοιχης ομάδας της Ρωσίας.

    Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Ελλάδας Ηλίας Ζούρος, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το τέλος του αγώνα είπε: «Το Τουρνουά ήταν καταπληκτικό από θέμα οργάνωσης και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τους διοργανωτές και όλους εδώ και την Κύπρο φυσικά για τη φιλοξενία».

    «Θα έλεγα ότι εδώ πήραμε την πρώτη εικόνα της ομάδας μας. Θέλουμε πάρα

    πολλή δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και ευελπιστούμε να διορθωθούμε και να είμαστε πολύ καλύτεροι στο επόμενο διάστημα. Ηταν

    αρχή. Τώρα σιγά-σιγά πρέπει να δουλέψουμε και να ετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι στο τουρνουά που είναι και το πιο σημαντικό. Εχουμε

    και άλλα τουρνουά στην Ιταλία, στην Γερμανία και το Ακρόπολις. Πολλά παιχνίδια και πολλές προπονήσεις για να γίνουμε καλύτεροι», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 August 2011 - 11:29:14 UTC