Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
  • [02] ΥΠΕΞ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ
  • [03] PAFOS APHRODITE FESTIVAL - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
  • [04] ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΚ

  • [01] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει στην ερευνητική επιτροπή για την έκρηξη στο Μαρί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Οι δημόσιες ακροάσεις αρχίζουν στις 29 Αυγούστου και στόχος είναι η έκδοση πορίσματος έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη Δευτέρα θα κληθεί για ανάκριση ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Νίκος Αιμιλίου, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, ενώ την επομένη ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Η μονομελής επιτροπή με επικεφαλής το νομικό Πόλυ Πολυβίου διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την φονική έκρηξη στο Μαρί με στόχο να διερευνήσει όλα τα γεγονότα που αφορούν το συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

    [02] ΥΠΕΞ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ

    Η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή στο Ισραήλ αποτελεί ``έκφραση της προόδου και της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως διαφαίνεται και από τη σημαντική επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου πριν μερικούς μήνες και την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Πέρεζ στην Κύπρο``, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών.

    Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο Ισραηλινός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν συναντήθηκε την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ με την κ. Μαρκουλλή και εξέφρασε τη χαρά του που την φιλοξένησε, ``ιδιαίτερα επειδή αυτή είναι η δεύτερη διμερής επίσκεψη που έχει πραγματοποιήσει, μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα, αφότου διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών``.

    ``Ο Λίμπερμαν είπε ότι αποτελεί έκφραση της προόδου και της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως διαφαίνεται και από τη σημαντική επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου πριν μερικούς μήνες και την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Πέρεζ στην Κύπρο, καθώς και από τις πολλές συναντήσεις που διεξήχθησαν μεταξύ υπουργών των δύο χωρών κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια``, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Αναφέρεται ότι οι δύο Υπουργοί ``χαιρέτισαν τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, λέγοντας ότι αποτελεί διμερές ζήτημα που πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσει να αρχίσει η διαδικασία παραγωγής αερίου προς όφελος και των δύο μερών, και ότι η συμφωνία υπεγράφη σύμφωνα με τους κανόνες και τα δικαιώματα του διεθνούς δικαίου``.

    [03] PAFOS APHRODITE FESTIVAL - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

    Αναβαθμισμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές αναμένεται ότι θα είναι η φετινή παράσταση όπερας, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Pafos Aphrodite Festival, στο μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Φέτος το Εθνικό Θέατρο Πράγας θα παρουσιάσει την Οπερα «Τα Παραμύθια του Χόφμαν» του Ζακ Οφενμπαχ και ήδη έχουν διατεθεί πέντε χιλιάδες εισιτήρια.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Pafos Aphrodite Festival, Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σημείωσε ότι στη φετινή διοργάνωση θα υπάρξουν μεγάλες καινοτομίες και συμμετέχουν σολίστες με «πολύ μεγάλα ονόματα στον χώρο». Η μεγάλη καινοτομία θα είναι η περιστρεφόμενη σκηνή. Επειδή, είπε το έργο περιλαμβάνει τρία διαφορετικά παραμύθια, «αυτομάτως η σκηνή θα περιστρέφεται και θα μας δίνει την εικόνα της συγκεκριμένης ιστορίας με βάση το περιεχόμενο της».

    Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς του κοινού να παραστεί στην παράσταση της όπερας, ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι νοιώθει ιδιαιτέρα ευτυχής γιατί ενώ στις άλλες εκδηλώσεις που οργάνωσε φέτος ο Δήμος υπήρχε «ένα κούμπωμα», ειδικά για την όπερα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι στην Τσεχία γίνεται μεγάλη προβολή της όπερας και στην πρεμιέρα θα παραστεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Τσεχίας και κατά πάσα πιθανότητα και ο Δήμαρχος της Πράγας.

    Οσον αφορά τα εισιτήρια, έχουν εκδοθεί 7,500 και έχουν ήδη διατεθεί γύρω στις 5,000. Οπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακοινωθεί ``sold out`` από την πρόβα τζενεράλε.

    [04] ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΚ

    Στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ διεκδικεί την Πέμπτη η Ομόνοια στον επαναληπτικό της αγώνα με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Stadion Salzburg», της αυστριακής πόλης, στις 22:05, ώρα Κύπρου, με διαιτητή τον Λιθουανό, Gediminas Mazeika.

    Στον πρώτο αγώνα, στις 18 Αυγούστου, η Ομόνοια είχε νικήσει τη Σάλτσμπουργκ στο Στάδιο ΓΣΠ στην Λευκωσία με 2-1. Το νικηφόρο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δίνει το δικαίωμα στους «πράσινους» να ελπίζουν για το καλύτερο.

    Στο μεταξύ, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς τέρματα που απέσπασε η ΑΕΚ από τη Ρόζενμποργκ στις 18 Αυγούστου, φιλοξενεί την Πέμπτη στις 20:00 στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα, τον επαναληπτικό αγώνα, διεκδικώντας την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 25 August 2011 - 9:29:12 UTC