Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
  • [02] ΚΕΒΕ - ΡΕΥΜΑ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [03] ΛΑΡΝΑΚΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

  • [01] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναμένεται να κληθεί για να του υποβληθούν ερωτήματα στην ερευνητική επιτροπή για την έκρηξη στο Μαρί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Οι δημόσιες ακροάσεις αρχίζουν στις 29 Αυγούστου και στόχος είναι η έκδοση πορίσματος έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη Δευτέρα θα κληθεί για να του υποβληθούν ερωτήματα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Νίκος Αιμιλίου, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, ενώ την επομένη ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Η μονομελής επιτροπή με επικεφαλής το νομικό Πόλυ Πολυβίου διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την φονική έκρηξη στο Μαρί με στόχο να διερευνήσει όλα τα γεγονότα που αφορούν το συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

    [02] ΚΕΒΕ - ΡΕΥΜΑ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Θα γίνουν όλες οι διαδικασίες για τη συνέχιση της απρόσκοπτης παροχής ρεύματος από τα κατεχόμενα για ένα χρονικό διάστημα που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομάτης.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαυρομάτης είπε πως η διάρκεια του συμβολαίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα. Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Μαυρομάτης είπε πως πριν τη λήξη της παρούσας συμφωνίας, η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου, θα υπάρξει ολοκλήρωση της νέας.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο προσύμφωνο, ανέφερε ότι «έγιναν κάποιες ενέργειες προς αυτή τη κατεύθυνση, διαβουλεύσεις. Δεν υπάρχει κάτι γραπτό αλλά έγιναν οι διαβουλεύσεις και θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα».

    Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα κατά πόσον οι διαβουλεύσεις που έγιναν είναι για παροχή ρεύματος για έξι μήνες, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ είπε πως η διάρκεια δεν έχει καθοριστεί. «Εξαρτάται, μπορεί να είναι και μέχρι τόσους (6) μήνες, αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν», πρόσθεσε.

    [03] ΛΑΡΝΑΚΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

    Πληρότητα μέχρι και 100% έχουν ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες στη Λάρνακα αυτήν την εποχή, γεγονός που ικανοποιεί τόσο τους ξενοδόχους όσο και τους αρμόδιους για τον τουρισμό της πόλης, οι οποίοι επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες αγορές για τη χειμερινή περίοδο. Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Νανά Αρσένη Παύλου, ανέφερε ότι «η Λάρνακα διανύει αυτή τη περίοδο μία πολύ καλή σεζόν όσον αφορά τον τουρισμό. Οι ξενοδοχειακές μονάδες της Λάρνακας έχουν αρκετά υψηλές πληρότητες αυτό το διάστημα, που κυμαίνονται μεταξύ 95% και σε ορισμένες μονάδες φτάνουν και το 100%».

    Πρόσθεσε ότι «γενικά για το 2011 η Λάρνακα από τουριστικής άποψης έχει μια πολύ καλή χρονιά, καλύτερη σε σχέση με το 2010. Οι κυριότερες τουριστικές αγορές για φέτος για τη Λάρνακα είναι η βρετανική, η ρωσική και η γερμανική». Ανέφερε ακόμα ότι «από πέρυσι συνεχίζουν να καταφθάνουν στο λιμάνι της Λάρνακας δύο φορές την εβδομάδα κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας περίπου 1500 επιβάτες από το Ισραήλ, βοηθώντας έτσι την κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας».

    Οσον αφορά τις προοπτικές μέχρι το τέλος του 2011 για τη Λάρνακα, η κυρία Ασμένη - Παύλου είπε πως «αυτές είναι καλύτερες από πέρσι, αλλά σίγουρα τόσο η Λάρνακα όσο και οι άλλες πόλεις της Κύπρου, δεν παύουν να επηρεάζονται από το πρόβλημα της εποχικότητας, καθώς και από την παγκόσμια οικονομική κρίση».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 25 August 2011 - 11:29:11 UTC