Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
  • [02] ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΕΝΟΠΛΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ
  • [03] "ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΥΠΡΟΣ" - ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  • [01] ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

    Πρώτη αιτία θανάτου στην Κύπρο είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα με έναν στους δύο θανάτους να οφείλεται στις καρδιοπάθειες ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο σημειώνεται μια καρδιακή προσβολή κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο κάθε πέντε δευτερόλεπτα, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Καρδιολογικού Ιδρύματος Κύπρου, με την ευκαιρία της Εβδομάδας Καρδιάς η οποία φέτος έχει ως σύνθημά της «Ενας κόσμος μια καρδιά».

    Ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς σε χαιρετισμό του στη δημοσιογραφική διάσκεψη δήλωσε ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και νοσηρότητας στον ανεπτυγμένο κόσμο και είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας.

    Στον δικό της χαιρετισμό η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ελση Χριστόφια είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας η πληροφόρηση σε σχέση με το τί προκαλεί τα καρδιαγγειακά νοσήματα αφού όπως αποδεικνύουν οι έρευνες, με την πρόληψη είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τον κίνδυνο τουλάχιστον όσον αφορά τις μορφές των παθήσεων που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

    [02] ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΕΝΟΠΛΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

    Στη θέσπιση νομοθεσίας που θα επιτρέπει στα πλοία υπό κυπριακή σημαία να μεταφέρουν ένοπλους άνδρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας, προχωρά η Κύπρος.

    Σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το Συνέδριο ``Ναυτιλιακή Κύπρος 2011``, ο Διευθυντής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, Σέργιος Σεργίου, είπε πως η Κύπρος έχει προχωρήσει περισσότερο από άλλες χώρες στην ετοιμασία μιας περιεκτικής νομοθεσίας, του περί προστασίας των κυπριακών πλοίων από παράνομες πράξεις νόμου, ο οποίος προνοεί και τη χρήση ένοπλων φρουρών πάνω στα πλοία.

    Οπως είπε, η νομοθεσία βρίσκεται στο στάδιο της νομοτεχνικής επεξεργασίας και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. Σύμφωνα με τον κ. Σεργίου, το 2011 δύο πλοία υπό κυπριακή σημαία έπεσαν θύμα πειρατείας, ενώ παγκόσμια τα κρούσματα πειρατείας ξεπερνούν τα 200.

    Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής ΓΔ του Υπουργείου Συγκοινωνιών, Αλέκος Μιχαηλίδης είπε πως αυτό που έχει σημασία να βρεθεί κάποιος νομικός τρόπος το ίδιο το πλοίο να έχει πάνω του κάποια φρουρά η οποία να έχει την ευχέρεια να ενεργοποιείται σε περίπτωση πειρατείας, προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο η Κυβέρνηση ορθά στράφηκε προς τη νομοθεσία, ώστε να ρυθμιστεί νομικά το θέμα.

    [03] "ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΥΠΡΟΣ" - ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Στο επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας θα βρεθεί μεταξύ 2 και 5 Οκτωβρίου η Κύπρος, με την πραγματοποίηση του διεθνούς συνεδρίου ``Ναυτιλιακή Κύπρος``.

    Με την παρουσία προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, με προεξάρχοντα τον ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Ευθύμιο Μητρόπουλο και τον αρμόδιο κοινοτικό Επίτροπο για τις Μεταφορές Σιμ Κάλλας, αλλά και εκατοντάδων στελεχών και ναυτιλιακών παραγόντων, το Συνέδριο θα καλύψει τα τρέχοντα ερωτήματα στον τομέα της ναυτιλίας, όπως την ασφάλεια στη ναυτιλία, τη βιωσιμότητα και την αισιοδοξία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

    Οπως ανέφεραν οι διοργανωτές, το Συνέδριο, από το 1989, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, απέκτησε μεγάλη εμβέλεια, γεγονός που το κατατάσσει σαν ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά συνέδρια στον κόσμο.

    Σε ομιλία του στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Αναπληρωτής ΓΔ του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης χαρακτήρισε το συνέδριο ως ``σημαντικό γεγονός για τη ναυτιλία παγκόσμια``, προσθέτοντας ότι το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι τα τρέχοντα ερωτήματα στη ναυτιλία,


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 September 2011 - 13:29:12 UTC