Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΜΑΡΙ - ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΜΑΡΙ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, με ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να αναλάβει τις ευθύνες που του αποδίδονται στο πόρισμα Πόλυ Πολυβίου για την έκρηξη της 11ης Ιουλίου και να υποβάλει την «εθελούσια παραίτησή» του, συμβάλλοντας στη δημιουργία κλίματος σταθερότητας και αποφυγής αχρείαστης πόλωσης, μισαλλοδοξίας και διχασμού.

    Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν οι παρόντες βουλευτές όλων των κομμάτων (33) πλην των βουλευτών του ΑΚΕΛ (18), που καταψήφισαν το ψήφισμα.

    Στο ψήφισμά της, η Βουλή «καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και με εθελούσια παραίτησή του να συμβάλει στη δημιουργία των επιθυμητών συνθηκών για να μπορέσει ο τόπος και ο λαός να ξεπεράσουν τα προβλήματα».

    [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Θετική εικόνα για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο Greentree της Νέας Υόρκης και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συγκλίσεις στις διαφορές που απομένουν και να επιτύχουν τη διευθέτηση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ενημερώνοντας τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Η συζήτηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας και ο αντιπρόσωπός του.

    Στη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση των ανεπίσημων διαβουλεύσεων, ο Πορτογάλος Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Jose Filipe Moraes Cabral είπε ότι ο κ. Ντάουνερ προέβη σε μία πολύ εκτενή ενημέρωση, ειδικά σε σχέση με την πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον Γενικό Γραμματέα.

    «Η διαδικασία συνεχίζεται και έχει προγραμματιστεί να υπάρξουν νέες συναντήσεις στις αρχές του επόμενου έτους. Είναι καθαρό σε μένα ότι υπάρχει σθεναρή υποστήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις προσπάθειες του Ειδικού Αντιπροσώπου και του Γενικού Γραμματέα. Είναι επίσης πολύ καθαρό ότι το Συμβούλιο συμφώνησε να καταβάλουν τα μέρη επιπρόσθετη προσπάθεια και να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση, ώστε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με θετικό τρόπο», είπε.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει άγχος που στα τέσσερα βασικά κεφάλαια δεν υπάρχει πρόοδος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας απάντησε αρνητικά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 November 2011 - 18:29:09 UTC