Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δωδεκάωρες απεργίες πραγματοποιούν σήμερα ΠΑΣΥΔΥ και Ελεγκτές

    Εναέριας Κυκλοφορίας

  • [02] Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια δημοσιονομικής εξυγίανσης
  • [03] ΓΓ ΟΗΕ: Περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας
  • [04] Ο Υπουργός Ασφάλειας στην Κύπρο για επίσκεψη

  • [01] Δωδεκάωρες απεργίες πραγματοποιούν σήμερα ΠΑΣΥΔΥ και Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

    Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των αεροδρομίων, λόγω της 12ωρης στάσης εργασίας, από τις 07.00 μέχρι τις 19.00, που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, ως μέτρο αντίδρασης στη ψήφιση χθες από τη Βουλή των οικονομικών μέτρων για τους εργαζομένους.

    Δωδεκάωρη προειδοποιητική απεργία στους Πύργους Ελέγχου των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, από τις 09.00 - 21.00, θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή των κυβερνητικών νομοσχεδίων για την οικονομία, χωρίς ειδική ρύθμιση για τους ΕΕΚ.

    Στα νοσοκομεία θα εργαστεί προσωπικό ασφαλείας.

    Από την απεργία των ΕΕΚ θα επηρεαστούν όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εκτός από πτήσεις VIP (αρχηγών κρατών ή Κυβερνήσεων), πτήσεις κρατικών ή στρατιωτικών αεροσκαφών, νοσοκομειακές ή ανθρωπιστικές πτήσεις, πτήσεις με τεχνικό πρόβλημα ή σε έκτακτη ανάγκη και πτήσεις έρευνας και διάσωσης.

    [02] Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια δημοσιονομικής εξυγίανσης

    Η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τη δέσμη των κυβερνητικών νομοσχεδίων για δημοσιονομική εξυγίανση και αύριο το απόγευμα συνέρχεται για ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

    Συνοπτικά ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια για αύξηση του ΦΠΑ, για τη φοιτητική χορηγία και τα επιδόματα τέκνου, για την εισφορά των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα και των αυτοτελώς εργαζομένων, τα νομοσχέδια για τις τράπεζες, για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των κρατικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για την μη παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαριθμικών αυξήσεων καθώς και για την έκτακτη εισφορά των κρατικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα .

    Αναβλήθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος.

    Το νομοσχέδιο για αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 15 σε 17 τοις εκατό ψηφίστηκε με 45 ψήφους υπέρ και 4 εναντίον.

    [03] ΓΓ ΟΗΕ: Περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας

    Το παράθυρο ευκαιρίας για περαιτέρω πρόοδο στο Κυπριακό είναι αρκετά περιορισμένο, καθώς η Κύπρος αναλαμβάνει την 1η Ιουλίου την προεδρία της Ε.Ε., είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δημοσιογραφικής διάσκεψης για το τέλος της χρονιάς, καλώντας παράλληλα τους δύο ηγέτες, πριν τη συνάντηση που θα έχουν μαζί του στο Greentree, τον Ιανουάριο, να επιταχύνουν το ρυθμό των διαπραγματεύσεων και να σημειώσουν μεγαλύτερη πρόοδο.

    Σε ερώτηση τι αναμένει ότι θα επιτευχθεί στη συνάντηση που θα έχει τον Ιανουάριο στο με τους δύο ηγέτες, ο Μπαν γκι-Μουν είπε: «Οπως έχετε υπόψη, προσκάλεσα τους δύο ηγέτες στο Greentree στα τέλη Ιανουαρίου και θα ξοδέψω μαζί τους δύο ημέρες. Θα είναι μία εντατικότερη διαπραγμάτευση από την προηγούμενη συνάντηση στο Greentree». Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος».

    «Οπως έχετε υπόψη», συνέχισε, «η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου του επόμενου έτους. Ετσι, το παράθυρο ευκαιρίας για περαιτέρω πρόοδο στις διαπραγματεύσεις είναι περιορισμένο. Είναι πολιτικά δύσκολο και ευαίσθητο, όταν η προεδρία της Ε.Ε. είναι μέρος αυτού (Σ.Σ. της διαπραγμάτευσης) και πρακτικά μιλώντας, η προεδρία της Ε.Ε. θα είναι σοβαρά αναμειγμένη σε άλλα ευρωπαϊκά θέματα».

    Εξαιτίας όλως αυτών, είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ, «θα επιχειρήσουμε να μεγιστοποιήσουμε την πρόοδο στο Κυπριακό. Και όπως είπα στη δήλωσή μου με την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνάντησης, ελπίζουμε ότι με θετικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση μιας διεθνούς διάσκεψης, για να χειριστούμε αυτά τα ζητήματα».

    [04] Ο Υπουργός Ασφάλειας στην Κύπρο για επίσκεψη

    Ο Υπουργός Ασφάλειας του Ισραήλ Yitzhak Aharonovitch πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από σήμερα Πέμπτη μέχρι Σάββατο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Aharonovitch θα έχει συναντήσεις με τον Αν. Διευθυντή Φυλακών, τον Αν. Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, και Λιμενική Αστυνομία στη Λάρνακα.

    Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά, αύριο Παρασκευή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 December 2011 - 10:29:12 UTC