Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πόρισμα Καλλή: Ποινικές ευθύνες σε επτά στελέχη του ΤΠΑ
  • [02] Εισαγγελέας: Δικαιολογείται έφεση για την «Ηλιος»
  • [03] Πρόεδρος: Η Τουρκία να εγκαταλείψει την πολιτική της
  • [04] Λευκωσία-Πάφος στην επόμενη φάση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

  • [01] Πόρισμα Καλλή: Ποινικές ευθύνες σε επτά στελέχη του ΤΠΑ

    Την ύπαρξη ποινικών ευθυνών για επτά στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) διαπιστώνει το πόρισμα της μονομελούς διερευνητικής Επιτροπής υπό τον Παναγιώτη Καλλή για την αεροπορική τραγωδία της ``Ηλιος``, το οποίο η Νομική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα, κάτι που ζήτησαν οι συγγενείς των θυμάτων.

    Η Μονομελής Διερευνητική Επιτροπή διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2006 για να εξετάσει το θέμα της ευθύνης για το αεροπορικό ατύχημα της ``Ηλιος`` στις 14 Αυγούστου 2005.

    Στο πόρισμά 170 σελίδων, η Επιτροπή, αφού εξετάζει τις διάφορες επιθεωρήσεις και τα διάφορα ευρήματα που διαπιστώθηκαν για την ``Ηλιος`` από το ΤΠΑ, κρίνει ότι οι δύο Διευθυντές του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, Στέλιος Βασιλείου για την περίοδο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2004 και ο τότε Αναπληρωτής Διευθυντής από την 1η Ιανουαρίου 2005 μέχρι το ατύχημα, Ιάκωβος Δημητρίου ``παρέλειψαν να εγκαθιδρύσουν μηχανισμούς που θα καθιστούσαν δυνατή την ενημέρωση τους`` και ότι ``δεν τύγχαναν ούτε στοιχειώδους ενημέρωσης``.

    ``Αμέλησαν να εκτελέσουν αυτό το καθήκον που τους επέβαλλε ο Νόμος. Ήταν εύλογα προβλεπτή η δημιουργία δυσμενών συνεπειών από την απουσία μηχανισμού για το χειρισμό των αποτελεσμάτων των επιθεωρήσεων σε Διευθυντικό Επίπεδο. Πάρα ταύτα οι δύο Διευθυντές ...δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων. Αδιαφόρησαν ενώ έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο χειρισμός τέτοιων θεμάτων αποκλειστικά από τους υφιστάμενους τους, χωρίς την επιμέλεια που επιβάλλουν οι πιο πάνω Νομοθετικές διατάξεις δυνατόν να επιφέρει δυσμενείς συνέπειες``, αναφέρεται στο πόρισμα.

    Κατά το πόρισμα, ``η αδιαφορία τους ήταν τέτοιου βαθμού που ευχερώς υπολογίζεται ότι θα παράβλαπτε το δημόσιο συμφέρον με τρόπο που να απαιτεί καταδίκη και τιμωρία``.

    Η Επιτροπή, ``καταλήγει με τη διαπίστωση ότι η μαρτυρία αποκαλύπτει την ύπαρξη ποινικής ευθύνης για το αδίκημα που προβλέπεται από το αρ. 134 του Κεφ. 134, ο οποία βαρύνει τους κ.κ. Σ. Βασιλείου και Ι. Δημητρίου``.

    Επιπρόσθετα, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τις πιο πάνω παραλείψεις των κ.κ. Στέλιου. Ανδρονίκου (Υπεύθυνου του Τομέα Πτητικών Επιχειρήσεων), Μάριου Παντελή A. Varley και J. Taylor και θεωρεί ότι συνιστούν παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος που επιβάλλεται από το Νόμο.

    ``Κρίνει ότι ήταν εσκεμμένες εντός της έννοιας του πιο πάνω αρ. 134 και καταλήγει με τη διαπίστωση ότι η μαρτυρία αποκαλύπτει την ύπαρξη ποινικής ευθύνης για το αδίκημα που προβλέπεται από το αρ. 134 του Κεφ. 154 η οποία βαρύνει τους εν λόγω 4 λειτουργούς``.

    Σύμφωνα με το πόρισμα, ``ακόμη και αν δεν ήταν δυνατή τέτοια ένταξη η θεμελίωση ποινικής ευθύνης των πιο πάνω είναι δυνατή δυνάμει του αρ. 20(β) του Κεφ. 154 γιατί παρέλειψαν να ενημερώσουν και συμβουλεύσουν το Διευθυντή του Σ.Π.Α. για την ανάγκη λήψης μέτρων και γιατί παρέλειψαν να ενεργήσουν σύμφωνα με τους Κανονισμούς``.

    Επίσης, η Επιτροπή καταλογίζει ποινική ευθύνη και στον Διευθυντή του Τομέα Αεροπλοϊμότητας Α. Πασπαλίδη, ο οποίος φέρεται να υποβάθμισε ευρήματα από επιθεωρήσεις από ευρήματα 1 (νομιμοποιείται η αναστολή του πιστοποιητικού αερομεταφορέα) σε ευρήματα 2 προκειμένου να δοθεί χρόνος στην εταιρεία να τα διορθώσει και προσθέτει ότι δεν ενημέρωσε τον Διευθυντή του ΤΠΑ.

    ``Η Επιτροπή πιστεύει ότι η υποβολή έκθεσης στο Διευθυντή δίδει το έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση του θέματος και προβληματισμό ως προς τους ορθούς χειρισμούς. Πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με το ζωτικό τομέα της ασφάλειας των πτήσεων. Λανθασμένοι ή ακατάλληλοι χειρισμοί δυνατό να έχουν ως αποτέλεσμα τραγικές συνέπειες. Ο κ. Πασπαλίδης αμέλησε να εκτελέσει τα πιο πάνω καθήκοντα του σε βαθμό που ισοδυναμεί με κατάχρηση της εμπιστοσύνης που του είχε εναποθέσει το κοινό. Ακολουθεί πως οι εν λόγω παραλείψεις του κ. Πασπαλίδη ήταν εσκεμμένες``, αναφέρεται.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, ``οι συνέπειες ήταν τέτοιες που ευχερώς μπορεί να υπολογισθεί ότι θα επηρεάσουν το δημόσιο συμφέρον σε βαθμό που θα απαιτείτο καταδίκη και τιμωρία. Έπεται πως η μαρτυρία αποκαλύπτει ποινική ευθύνη του κ. Α. Πασπαλίδη για το αδίκημα που προβλέπεται από το αρ. 134 του Κεφ. 154``.

    Εξάλλου, σε σχέση με τους δύο χειριστές του μοιραίου αεροσκάφους η Επιτροπή ``θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν οι δυο χειριστές ήταν τρόπος που θα δημιουργούσε ένα εμφανή και σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης σωματικής βλάβης στους επιβάτες ή σημαντικής ζημιάς σε περιουσία``.

    H επιτροπή θεωρεί ότι ``η Εταιρεία ο κατά Νόμο υπεύθυνος της και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της είχαν υποχρέωση να επιδείξουν επιμέλεια έναντι των επιβατών και ότι παρέβηκαν αυτή την υποχρέωση. Η Επιτροπή σημειώνει ότι η Helios Airways, ο κατά Νόμο υπεύθυνος και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της ήταν ενήμεροι των γεγονότων και καταστάσεων που σχετίζονται με τους δυο χειριστές``.

    ``Ήταν εύλογα προβλεπτό ότι η σχετική κατάσταση πραγμάτων εγκυμονούσε άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια τρίτων. Παρά ταύτα η Εταιρεία και ο κατά Νόμο υπεύθυνος της καθώς και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της παρέλειψαν να λάβουν ως όφειλαν μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο τον οποίον αψήφησαν``.

    Σύμφωνα με το πόρισμα, ``όχι μόνο επέτρεψαν στους δυο χειριστές να πετούν αλλά και τους έβαλαν μαζί. Ζευγάρωσαν το δίδυμο του ολέθρου και της καταστροφής``.

    ``Αυτό συνιστά αλόγιστη και απερίσκεπτη συμπεριφορά εντός της έννοιας του άρθρου 210. Η Επιτροπή καταλήγει ότι η μαρτυρία αποκαλύπτει τη διάπραξη του αδικήματος που προβλέπεται από το άρθρο 210 του Κεφ. 154 από την εταιρεία Helios Airways Ltd``, προσθέτει.

    Ποινικές ευθύνες καταλογίζονται στον Εκτελεστικό Πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, στον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Πανταζή, στον Διευθυντή Πτητικών Γιώργο Κικκίδη και στον Αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάνκο Στοϊμένοφ.

    ``Περαιτέρω η Επιτροπή θεωρεί ότι λόγω της ανεπάρκειας των χειριστών ο κίνδυνος ή το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρής προσωπικής βλάβης σε άλλα άτομα ήταν και προβλεπτός και εμφανής. Πάρα ταύτα η εταιρεία και οι πιο πάνω αξιωματούχοι της αδιαφόρησαν και τον αγνόησαν``.

    ``Η στάση τους καταδεικνύει τέτοια αδιαφορία για την ζωή και ασφάλεια των άλλων, έτσι που να ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της Πολιτείας και συμπεριφορά που πρέπει να τιμωρηθεί. Καταλήγει επομένως ότι η μαρτυρία αποκαλύπτει και τη διάπραξη του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από την εταιρεία και από τα πρόσωπα που κατονομάζονται πιο πάνω, Δ. Πανταζής, Γ. Κικκίδης, I. Stoimenov και Α. Δράκου. Η Επιτροπή θεωρεί ότι όσο πιο σοβαρές είναι οι συνέπειες μιας παράλειψης τόσο πιο μεγαλύτερο είναι και το καθήκον επιμέλειας που πρέπει να επιδεικνύεται``, αναφέρεται στο πόρισμα.

    [02] Εισαγγελέας: Δικαιολογείται έφεση για την «Ηλιος»

    Με στόχο την επανεκδίκαση της υπόθεσης για την πτώση του μοιραίου αεροπλάνου ``Μπόινγκ 737-300`` της εταιρείας ``Ηλιος``, στις 14 Αυγούστου 2005, η Νομική Υπηρεσία ετοιμάζεται να καταχωρήσει έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου εντός των 14 ημερών που προβλέπει η κυπριακή νομοθεσία από την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να αθωώσει και να απαλλάξει κάθε κατηγορίας τους πέντε κατηγορουμένους για το αεροπορικό αυτό δυστύχημα.

    Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την απόφαση του Κακουργιοδικείου και το χαρακτηρισμό ως ατεκμηρίωτου του κατηγορητηρίου, νοιώθει απολύτως ήσυχος στη συνείδησή του ότι έχουν κάνει πολύ σωστά το καθήκον τους.

    ``Νοιώθω απόλυτα ικανοποιημένος και απόλυτα ήσυχος στη συνείδησή μου``, δήλωσε ο κ. Κληρίδης, ``ότι τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και, ιδιαίτερα, οι δύο λειτουργοί της, η κ. Ζαχαριάδου και η κ. Ευθυβούλου, που ανέλαβαν αυτό το τιτάνιο έργο να παρουσιάσουν την υπόθεση στο Δικαστήριο, έκαναν απόλυτα σωστά τη δουλειά τους``.

    Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία και στην οποία παρίσταντο και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ακης Παπασάββας, η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ελενα Ζαχαριάδου-Γεωργιάδου και η Δικηγόρος Α΄ της Δημοκρατίας Πολίνα Ευθυβούλου, που χειρίστηκαν την υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο κ. Κληρίδης εξέφρασε τη θλίψη του για τους νεκρούς της τραγωδίας, τονίζοντας ταυτοχρόνως πως δεν θα πρέπει να γίνονται δίκες στους δρόμους, αλλά στα Δικαστήρια.

    Αναφερόμενος στην απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο κ. Κληρίδης δήλωσε πως ``κατά πλειοψηφία το Δικαστήριο αποφάσισε να μην καλέσει τους κατηγορουμένους σε απολογία και, συνακόλουθα, αθωώνοντάς τους, σε αντίθεση με την μειοψηφία του Δικαστηρίου, τον έναν Δικαστή δηλαδή, ο οποίος αποφάσισε ότι υπήρχε, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση για να κληθούν οι κατηγορούμενοι σε απολογία``.

    ``Αυτό που παραμένει``, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, ``είναι να μελετηθεί η απόφαση της πλειοψηφίας, για να αποφασίσουμε κατά πόσον θα καταχωρηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο``.

    Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν σκέπτονται να αλλάξουν κάτι ως προς την τεκμηρίωση των κατηγοριών κατά την εξέταση της έφεσης ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εάν υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιασθούν από την Εισαγγελία κάποια νέα ενδεχομένως μαρτυρικά στοιχεία, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι ``στην έφεση δεν παρουσιάζονται νέα στοιχεία``.

    ``Στην έφεση``, συνέχισε ο Γενικός Εισαγγελέας, ``δεν παρουσιάζονται νέα στοιχεία, αλλά η έφεση αποφασίζεται με βάση το μαρτυρικό υλικό που υπήρχε στην πρωτόδικη διαδικασία και έτσι είναι η νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου και δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτή την υπόθεση``.

    ``Είναι μια νομολογία``, είπε ο κ. Κληρίδης, που ακολουθείται επί δεκαετίες τώρα``.

    Σε ερώτηση εάν πρόκειται να αλλάξει η θέση του ως προς τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Καλλή για την υπόθεση του δυστυχήματος της εταιρείας ``Ηλιος``, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα ήθελε να εξετάσει.

    [03] Πρόεδρος: Η Τουρκία να εγκαταλείψει την πολιτική της

    Η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι οι συνέπειες από την πολιτική των κανονιοφόρων δεν θα είναι καλές ακόμα και για τον ίδιο τον τουρκικό λαό και για τους Τ/κ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή οι προοπτικές ανεύρεσης φυσικού αερίου στην περιοχή να κάνουν την Τουρκία να κάνει δεύτερες σκέψεις και να ακολουθήσει μια πολιτική συνεννόησης και συμβιβασμού, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενός μέλλοντος ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή.

    Μιλώντας στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Σωτηρίου Σταυριανάκου», στη Μαλούντα, κατά την εκεί επίσκεψή του για ευχηθεί καλές γιορτές στα μέλη της ΕΛΔΥΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους Ελληνες, προσθέτοντας πως στην Κύπρο η Κυβέρνηση συναντά πάρα πολλούς σκοπέλους στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά και λιγότερο επώδυνα για τον απλό άνθρωπο, αυτή την κρίση, η οποία όπως είπε είναι συστημική.

    Απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς της ΕΛΔΥΚ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για το γεγονός ότι με προθυμία αποχωρίζονται τις οικογένειες τους για να έρθουν στην Κύπρο για να υπηρετήσουν μαζί με Κυπριόπουλα τον αγώνα ενάντια στην κατοχή, «στηρίζοντας τις προσπάθειες μας για ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας και απαλλαγή από το μίασμα της κατοχής και του εποικισμού».

    «Αν είναι η κατοχή απαράδεκτη, ο εποικισμός», σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ``είναι στο πολλαπλάσιο απαράδεκτος για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, ανεξαρτήτως σε ποιά κοινότητα ανήκουν. Θύματα του εποικισμού πρώτα απ όλα είναι οι Τ/κ συμπατριώτες μας, οι οποίοι νιώθουν το χαλί να φεύγει κάτω από τα πόδια τους, βλέπουν να χάνεται η κυπριακή τους ταυτότητα και ανησυχούν τα μάλα και διαμαρτύρονται», είπε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως αν η Τουρκία δεν αλλάξει την πολιτική των κανονιοφόρων, την πολιτική της αστυνόμευσης της περιοχής με το έτσι θέλω, «θα έχουμε συνέπειες, οι οποίες σίγουρα δεν θα είναι καλές για ολόκληρη την περιοχή, δεν θα είναι καλές ακόμα και για τον ίδιο τον τουρκικό λαό και πρώτα πρώτα για τους ίδιους τους Τ/κ συμπατριώτες μας».

    «Θέλω να πιστεύω», πρόσθεσε, «ότι και οι προοπτικές ανεύρεσης φυσικού αερίου θα κάνουν την Τουρκία να κάνει δεύτερες σκέψεις και να ακολουθήσει μια πολιτική συνεννόησης, συμβιβασμού και με την Ελλάδα και με την Κύπρο, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ενός πραγματικά ειρηνικού μέλλοντος συνεργασίας και ειρήνης όλων των λαών της περιοχής, περιλαμβανομένων και του τουρκικού λαού».

    [04] Λευκωσία-Πάφος στην επόμενη φάση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

    Η Λευκωσία και η Πάφος διεκδικούν το χρίσμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, με τη Λεμεσό να έχει αποκλειστεί από την ειδική επιτροπή επιλογής που έχει συσταθεί, ανακοινώθηκε από την Ανδρούλλα Βασιλείου, την Κύπρια Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην Λευκωσία.

    Ανακοινώνοντας την απόφαση, η κ. Βασιλείου είπε ότι «οι προεπιλεγμένες πόλεις θα έχουν τώρα την ευκαιρία να επεξεργαστούν περαιτέρω την πρότασή τους πριν από το στάδιο της τελικής επιλογής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν η ομάδα εμπειρογνωμόνων θα προτείνει μία πόλη που θα επιλεγεί επίσημα το Μάιο του 2013 από το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    Η κ. Βασιλείου είπε ότι η έκθεση των εμπειρογνωμόνων που επέλεξαν Λευκωσία και Πάφο θα είναι διαθέσιμη αρχές Ιανουαρίου και περιέχει συστάσεις τις οποίες οι πόλεις πρέπει να ακολουθήσουν για να βελτιώσουν τα προγράμματά τους, ενώ θα επεξηγούνται και οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει επιλεγεί η πρόταση της Λεμεσού.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας «θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη που θα λάβει το χρίσμα με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος και μάλιστα, η χρηματοδότηση θα αρχίσει από το 2013».

    Ο κ. Δημοσθένους είπε ότι «θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα η πόλη να λάβει επιπρόσθετη χρηματοδότηση από τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία, κυρίως σε ό,τι αφορά δράσεις που εμπίπτουν στα πλαίσια της αστικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».

    Το νόημα που πρέπει να διαπνέει μια ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα ανέπτυξε η κ. Βασιλείου, η οποία είπε ότι η πόλη αυτή «πρέπει να είναι σε θέση να επιτύχει και να επιδείξει ένα δημιουργικό και καινοτομικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου έτους.

    Ο στόχος, είπε η κ. Βασιλείου, «είναι η προώθηση και ο εορτασμός της πλούσιας πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης και των κοινών πτυχών της κληρονομιάς μας και, επομένως, η προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 22 December 2011 - 20:29:12 UTC