Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος για την Ατυπη Σύνοδο Κορυφής
  • [02] Επαφές ΓΓ ΟΗΕ- Η Ελβετία έτοιμη να φιλοξενήσει διάσκεψη για το

    Κυπριακό

  • [03] Υπουργός Οικονομικών: Η κρίση αντιμετωπίζεται επιτυχώς
  • [04] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για τη Γιορτή των Γραμμάτων

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος για την Ατυπη Σύνοδο Κορυφής

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για να συμμετάσχει στο Ατυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα επικεντρωθεί κυρίως στην επίτευξη συμφωνίας για ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθερότητας των χωρών μελών της Ευρωζώνης, αλλά και στα θέματα της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Δανικής Προεδρίας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες όπως δώσουν ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα όπως η ανεργία των νέων, η ενιαία αγορά και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει, εξάλλου, στη Σύνοδο Πρωθυπουργών και ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που θα διεξαχθεί πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [02] Επαφές ΓΓ ΟΗΕ- Η Ελβετία έτοιμη να φιλοξενήσει διάσκεψη για το Κυπριακό

    Το Κυπριακό και τα αποτελέσματα των πρόσφατων συνομιλιών του Greentree ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε στο περιθώριο των επαφών του στο Νταβός της Ελβετίας, με διεθνείς ηγέτες, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν.

    Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα επιβεβαίωσε τη συζήτηση του Κυπριακού σε δύο από τις συνομιλίες του κ. Μπαν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Carl Bildt και την πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Eveline Widmer-Schlumpf. Αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού είπε ότι ο ΓΓ μνημόνευσε το θέμα των συνομιλιών και σε άλλες επαφές του, χωρίς να τις κατονομάσει.

    Οπως προκύπτει από ανταπόκριση του Ελβετικού Πρακτορείου Ειδήσεων (SDA) το οποίο επικαλείται δηλώσεις της Ελβετής προέδρου, ο Γενικός Γραμματέας εγκωμίασε το που έπαιξε η Ελβετία στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι η Ελβετία συμφώνησε να συνεχίσει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην επανένωση και εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει, όπως και το 2004, μία διάσκεψη με αντιπροσώπους των δύο κοινοτήτων.

    [03] Υπουργός Οικονομικών: Η κρίση αντιμετωπίζεται επιτυχώς

    Την εκτίμηση ότι η κατάσταση της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής επιτυχώς, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, σε ομιλία του σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα κατά την οποία βραβεύθηκαν οι απόδημοι αριστούχοι μαθητές λυκείου και οι επιτυχόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    Αναφερόμενος στα οικονομικά της Κύπρου, ο κ. Καζαμίας είπε ότι μέσα σε κλίμα πολιτικής συναίνεσης και κοινωνικής συμμετοχής η κατάσταση της κρίσης αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής επιτυχώς και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2012, προκειμένου στο τέλος του χρόνου να υπάρξει η διαπίστωση ότι έγιναν έστω και μικρά βήματα προόδου.

    Ο Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία σε δύσκολους δρόμους επιδεινώνοντας την κατάσταση που ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, σημείωσε τις στρεβλώσεις και τα κακώς κείμενα που επικρατούσαν για χρόνια, με τις αποφάσεις να καθυστερούν, διαρθρωτικά λάθη και αδυναμίες, σημειώνοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις του τραγικού δυστυχήματος του Ιουλίου στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

    Οπως είπε η οικονομική κρίση ανάγκασε την Κυπριακή Δημοκρατία να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην οικονομία της τα οποία όλοι αναγνώριζαν, ωστόσο καμία κυβέρνηση δεν έπαιρνε την πολιτική απόφαση να αγγίξει τα πράγματα και να δρομολογήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, με προτάσεις και σκέψεις σε μία σωστότερη οικονομική πορεία.

    [04] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για τη Γιορτή των Γραμμάτων

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους σε μήνυμά του προς τους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς για τη Γιορτή των Γραμμάτων αναφέρει ότι ``στρέφουμε τη σκέψη μας στους Τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, οι οποίοι τίμησαν και καταξίωσαν με τη ζωή και τη δράση τους τα Ελληνικά Γράμματα όντας μεγάλοι Δάσκαλοι και Πατέρες της Εκκλησίας`.

    Οι Τρεις Ιεράρχες, σημειώνει, ανέδειξαν όσο λίγοι την αξία της ελληνικής παιδείας και της χριστιανικής αρετής, ενώ παράλληλα, διακήρυξαν πως η μόρφωση πρέπει να εφοδιάζει τους νέους με όλα τα αναγκαία που θα τους βοηθήσουν να γίνουν αληθινοί άνθρωποι, χρήσιμοι κοινωνικοί εργάτες και θαρραλέοι αγωνιστές στη ζωή τους.

    Με τη Γιορτή των Γραμμάτων, αναφέρει στο μήνυμα του, ο Υπουργός, επιβεβαιώνουμε την προσήλωση της κοινωνίας μας στην αρχή ότι η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο του πολιτισμού και ότι από τη μόρφωση -μαζί με την εργασία- αντλούμε την αυτοπραγμάτωση, την ευτυχία και την ευημερία μας.

    Ο κ. Δημοσθένους αναφέρει ότι οι σημερινές μας προσεγγίσεις για την Παιδεία έλκουν την καταγωγή τους από τους δικούς τους προβληματισμούς. Το δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο που οραματιζόμαστε, σημειώνει, οδηγεί προς τις ίδιες αξίες που πρέσβευαν και διακήρυτταν με σθένος οι τρεις σεπτοί Πατέρες της Εκκλησίας μας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 30 January 2012 - 10:29:19 UTC