Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Κυπριακό στη συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας-Προέδρου ΕΣΚ
  • [02] Μειωμένα τα ταξίδια στο εξωτερικό το 2011

  • [01] Το Κυπριακό στη συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας-Προέδρου ΕΣΚ

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και η προετοιμασία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην κατ ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες, του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), τέως Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Sergei Stanishev.

    Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη της προπαρασκευαστικής Συνόδου του ΕΣΚ ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που λαμβάνει χώρα αργότερα στις Βρυξέλλες, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα που ενδιαφέρουν τις δύο πλευρές και ιδιαίτερα για ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης ανεργίας που πλήττει κυρίως τη νέα γενιά.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΣΚ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικά για την πρόσφατη συνάντηση που συγκάλεσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Από πλευράς του, ο κ. Stanishev εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η τουρκική κατοχή της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κοινή επίσης υπήρξε η προσέγγιση ότι η τουρκική ενταξιακή πορεία δεν μπορεί να ευοδωθεί χωρίς την προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε επίσης τον κ. Stanishev για τις προετοιμασίες ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012 καθώς και τους κύριους στόχους που έθεσε η Λευκωσία για μια επιτυχή Προεδρία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τη στήριξη του ΕΣΚ και συζήτησε τρόπους στενότερης συνεργασίας με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.

    Ο Πρόεδρος του ΕΣΚ εξέφρασε την υποστήριξη του ιδίου και του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς την κυπριακή Κυβέρνηση σε σχέση με την επικείμενη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ όπως και την ετοιμότητα των Σοσιαλιστών να συνεργαστούν στενά, ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για επίτευξη των στόχων που θέτει η Κύπρος.

    Ιδιαίτερη μνεία έγινε από πλευράς του κ. Stanishev στην προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας για ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής στην ΕΕ που καθίσταται επιτακτικότερη υπό την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα θερμή και φιλική ατμόσφαιρα. Ανανέωσαν δε το ραντεβού τους για αργότερα σήμερα, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει στην ειδική προπαρασκευαστική συνάντηση που διοργανώνεται από το ΕΣΚ ενόψει της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [02] Μειωμένα τα ταξίδια στο εξωτερικό το 2011

    Μείωση της τάξης του 8,2% παρουσίασαν το Δεκέμβριο του 2011 τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

    Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό το Δεκέμβριο 2011 ανήλθαν στις 81.890 σε σύγκριση με 89.228 το Δεκέμβριο 2010 σημειώνοντας μείωση 8,2%.

    Για την περίοδο Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2011, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό ανήλθαν στις 1.208.899 σε σύγκριση με 1.246.378 την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010 σημειώνοντας μείωση 3,0%.

    Την περίοδο Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2011 σημειώθηκε μείωση 7,8% στις επιστροφές - αφίξεις κατοίκων Κύπρου από την Ελλάδα (395.045 την περίοδο Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2011 σε σύγκριση με 428.686 την περίοδο Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2010).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 30 January 2012 - 14:29:19 UTC