Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Χριστόφια στο Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο
  • [02] ΥΠΕΞ: Να συμμετέχουν γυναίκες στην ειρηνευτική διαδικασία
  • [03] Αυξάνεται σήμερα ο ΦΠΑ από 15% σε 17%
  • [04] Δριμύ ψύχος, βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά

  • [01] Επίσκεψη Χριστόφια στο Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

    Επίσκεψη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), στο Λουξεμβούργο, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Δικαστήριο της ΕΕ, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Βασίλειο Σκουρή και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Δικαστές του Δικαστηρίου της ΕΕ και του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ.

    Στη συνέχεια, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα δώσει στο Δικαστήριο της ΕΕ αντίγραφα τεσσάρων έργων τέχνης από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκωσίας. Πρόκειται για έργα που ανάγονται στην Υστερη Εποχή του Χαλκού, καθώς και αντίγραφο της μαρμάρινης κεφαλής της Αφροδίτης, έργο του 4ου αιώνα π.Χ.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν, στη συνέχεια, σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της ΕΕ.

    Τον Πρόεδρο Χριστόφια συνοδεύουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στην ΕΕ Κορνήλιος Κορνηλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    [02] ΥΠΕΞ: Να συμμετέχουν γυναίκες στην ειρηνευτική διαδικασία

    Τη σημασία της δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών για τη συμμετοχή των Κύπριων γυναικών στην ειρηνευτική διαδικασία, που θα εγγυάται ότι η όποια λύση και οι όποιες πρωτοβουλίες για οικοδόμηση της ειρήνης θα αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και θα σέβονται τα δικαιώματά τους, επεσήμανε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Προσφωνώντας στη Γενεύη την Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση της 19ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κ. Μαρκουλλή είπε ότι οι Κύπριες γυναίκες ανέκαθεν αποτελούσαν την ψυχή της κυπριακής οικογένειας, και επεσήμανε το δράμα που βίωσαν και βιώνουν ένεκα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

    Δυστυχώς, ανέφερε, η συμμετοχή των γυναικών σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι συστηματική και δεν υπερβαίνει το ποσοστό του 8% των υφιστάμενων ειρηνευτικών διαδικασιών και ως εκ τούτου αποτελεί επιτακτική ανάγκη η προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα διάφορα στάδια οικοδόμησης της ειρήνης.

    Οι γυναίκες, είπε, έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και να επωφελούνται από αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον τους.

    [03] Αυξάνεται σήμερα ο ΦΠΑ από 15% σε 17%

    Αυξάνεται σήμερα ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από 15% σε 17%.

    Η αύξηση του ΦΠΑ θα ισχύσει στα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό, τις τηλεπικοινωνίες, το νερό, μηχανήματα, ένδυση, καπνικά προϊόντα και σε άλλα προϊόντα.

    Δεν θα ισχύσει για προϊόντα με ΦΠΑ 5% ή 8%, όπως τρόφιμα και φάρμακα.

    [04] Δριμύ ψύχος, βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά

    Δριμύ ψύχος, βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, το σκηνικό του καιρού και σήμερα. Χθες βράδυ έπεσε βαριά χιονόπτωση στο Τρόοδος. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν αποκλείεται να πέσουν και πάλι νιφάδες χιονιού στην Λευκωσία και σε άλλες πεδινές περιοχές.

    Η θερμοκρασία στο εσωτερικό δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 11 βαθμούς και στα υψηλότερα ορεινά θα πέσει στους 2 βαθμούς υπό το μηδέν. Το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί και αύριο ενώ βελτίωση των συνθηκών και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο.

    Λόγω της χιονόπτωσης πολλοί δρόμοι στις ορεινές περιοχές είναι κλειστοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε ορισμένα σχολεία.

    Ανακοινώθηκε ότι λόγω βαριάς χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν σήμερα το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Καλοπαναγιώτη και το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Μουτουλά. Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι λόγω βαριάς χιονόπτωσης, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 1 March 2012 - 10:29:10 UTC