Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Εργασίας: Η ισότητα των φύλων κύριος στόχος μας
  • [02] Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη η Επ. Παιδείας

  • [01] Υπ. Εργασίας: Η ισότητα των φύλων κύριος στόχος μας

    Η γυναικεία χειραφέτηση είναι ένα κομμάτι της μεγάλης προσπάθειας για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, μιας κοινωνίας που σέβεται τον άνθρωπο ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, χρώμα και θρησκεία, τόνισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια η Κυβέρνηση είναι σύμμαχος και συνοδοιπόρος.

    Σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση της ΠΕΟ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με τίτλο «60 χρόνια αγώνα για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα», η Υπουργός σημείωσε ότι «η ισότητα των φύλων αποτελεί κύριο στόχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία διαχρονικά κύρωσε και υιοθέτησε μια σειρά από διεθνή και ευρωπαϊκά κείμενα που κατοχυρώνουν την ισότητα. Ο τομέας της ισότητας στην εργασία αποτελεί καθοριστικό στοιχείο της προσπάθειας για έμπρακτη εφαρμογή της ισοτιμίας ανδρών και γυναικών».

    Ακριβώς για αυτό το λόγο, συνέχισε, στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση μέτρων που να οδηγούν στη μείωση των ανισοτήτων στην απασχόληση.

    «Βασικοί μας στόχοι είναι η αύξηση της γυναικείας απασχόλησης, η κοινωνική ενσωμάτωση των γυναικών και η πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού,» είπε, τονίζοντας ότι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούμαστε τα τελευταία χρόνια λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την προώθηση της ισότητας.

    [02] Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη η Επ. Παιδείας

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από στις 12 και 13 Μαρτίου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

    Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με την αντίστοιχη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος για σειρά θεμάτων.

    «Το πρώτο θέμα που σίγουρα θα μας απασχολήσει είναι το θέμα της εφαρμογής των νέων αναλυτικών προγραμμάτων. Το δεύτερο θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η διεύρυνση της συνεργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου και το πώς η Κύπρος αυτή την ώρα μπορεί να συνεισφέρει στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Το τρίτον αφορά την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα και τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος για τα Πανεπιστήμια, το κλείσιμο συγκεκριμένων σχολών και το πως αυτές επηρεάζουν Κύπριους φοιτητές», πρόσθεσε.

    Παράλληλα, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, θα έχουν την ευκαιρία να παραδώσουν στην ελληνική Κυβέρνηση, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, και σειρά υποτροφιών που ήδη τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου έχουν πρόθεση να δώσουν προς τον ελληνικό λαό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 11 March 2012 - 15:29:09 UTC