Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατηγορητήρια για το Μαρί στο Επ. Δικαστήριο Λάρνακας
  • [02] Η ΥΠΕΞ θα επισκεφθεί Αγία Εδρα και Ρώμη
  • [03] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Σφαγείο Κοφίνου
  • [04] Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Παγδατή στο Indian Wells

  • [01] Κατηγορητήρια για το Μαρί στο Επ. Δικαστήριο Λάρνακας

    Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να κατατεθούν σήμερα τα κατηγορητήρια για τα οκτώ άτομα, που θεωρούνται ύποπτα σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε στις 11 περασμένου Ιουλίου στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

    Υπό κατηγορία είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστας, οι τέως Αρχηγός και Υπαρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.

    [02] Η ΥΠΕΞ θα επισκεφθεί Αγία Εδρα και Ρώμη

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή αναχωρεί σήμερα για επίσκεψη εργασίας στην Αγία Εδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη και Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Εδρας Μονσινιόρ Dominique Mamberti, για να συζητήσει κυρίως τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

    Η κ. Μαρκουλλή θα παρακαθίσει, επίσης, σε δείπνο εργασίας που θα παραθέσει προς τιμή της ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αγία Εδρα Γιώργος Πουλίδης και στο οποίο θα παραστούν o Μονσινιόρ Dominique Mamberti, ο Αξιολογητής Γενικών Υποθέσεων της Γραμματείας του Κράτους Μονσινιόρ Peter Brian Wells και ο Μέγας Καγκελάριος και Υπουργός Εξωτερικών του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας Jean-Pierre Mazery.

    Αύριο, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Ρώμη, κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού Υπουργού Εξωτερικών Giulio Terzi di Sant’Agata. Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν της κ. Μαρκουλλή, κατά το οποίο θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, διμερή θέματα, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ενέργειας, οι εξελίξεις σε Συρία, Ιράν, Αίγυπτο και Λιβύη, και άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση της ιταλικής πλευράς για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

    [03] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Σφαγείο Κοφίνου

    Σε επ` αόριστον απεργία κατήλθαν από σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρουν, για τη μη καταβολή του 13ου μισθού και του δεκαπενθήμερου μισθού καθώς και της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σφαγείου να δηλώσει ως πλεονάζον προσωπικό 28 υπαλλήλους.

    Η απόφαση για την απεργία λήφθηκε κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης του προσωπικού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

    Η Διεύθυνση του Σφαγείου κάλεσε το προσωπικό να προβληματιστεί για την απόφασή του να κατέλθει σε απεργία και να κάνει δεύτερες σκέψεις, σημειώνοντας πως ο Οργανισμός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ρευστότητας.

    [04] Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Παγδατή στο Indian Wells

    Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Indian Wells ο Μάρκος Παγδατής.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής νίκησε με 2-0 (6-3, 6-4) τον Γάλλο Γέρεμι Σαρντί και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φελιτσιάνο Λόπεζ.

    Επίσης ο Παγδατής θα συμμετάσχει και στο διπλό της διοργάνωσης. Εχοντας ως παρτενέρ το νικητή του Γουϊμπελτον Γιούργκεν Μέλτζερ θα αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς Τζον Ισνερ και Σαμ Κουίρι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 March 2012 - 9:29:08 UTC