Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Χριστόφια στην Αυστρία
  • [02] Η επιθετική στάση της Τουρκίας δεν επηρεάζει τα σχέδια για το ΦΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Χριστόφια στην Αυστρία

    Στην Αυστρία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει το απόγευμα της Κυριακής ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από την ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, το Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Μάριο Ιερωνυμίδη και τη σύζυγό του Ελση.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας Heinz Fischer με τον οποίο θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναμένεται να υπογραφεί Πρωτόκολλο και Πρόσθετο Πρωτόκολλο για την τροποποίηση της Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Αυστρίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου Χριστόφια και της συζύγου του.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί, επίσης, με την Πρόεδρο της Βουλής της Αυστρίας Barbara Prammer.

    Την Τρίτη, 22 Μαΐου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Αυστρο-Κυπριακό Οικονομικό Φόρουμ, παρουσία Αυστριακών και Κυπρίων επιχειρηματιών.

    Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας Werner Faymann.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του, θα μεταβούν στο Δημαρχείο της Βιέννης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με το Δήμαρχο της πόλης.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα επισκεφθεί την Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου εκτίθενται επιλεγμένα έγγραφα σχετικά με την Κύπρο, όπως το Βιβλίο Ιστορίας για το Βασίλειο της Κύπρου, που γράφτηκε από τον Johannes Paulus Reinhard στη Γερμανία το 1768 και το Χειρόγραφο του Mathusalas Macheir για την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1549.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναχωρήσει το απόγευμα της 22ας Μαΐου για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί στο Εκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 24 Μαΐου.

    Η κ. Χριστόφια και τα μέλη της αντιπροσωπείας επιστρέφουν στην Κύπρο στις 23 Μαΐου το πρωί.

    [02] Η επιθετική στάση της Τουρκίας δεν επηρεάζει τα σχέδια για το ΦΑ

    Το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί κατά το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων προκάλεσε την επιθετική στάση της Τουρκίας, τόνισε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, διαβεβαιώνοντας ότι η Κύπρος θα συνεχίσει την πορεία της προς όφελος όλων των κατοίκων της.

    Σε εκτός κειμένου αναφορές του κατά το τελετουργικό μέρος των εγκαινίων της 37ης Διεθνούς Εκθεσης Κύπρου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ανοίξει νέους ορίζοντες για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς. Τόνισε ότι ``αυτό είναι μια πραγματικότητα ανεξαρτήτως της ακραίας στάσης και της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας που πράγματι τη μετατρέπει σε χωροφύλακα της περιοχής``.

    ``Εμείς θα συνεχίσουμε με θάρρος και τόλμη αξιοποιώντας και την ιδιότητα του μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και την ιδιότητα ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών και όλων των άλλων διεθνών Οργανισμών, ενός κράτους φιλειρηνικού, ενός κράτους που θέλει να δημιουργήσει συνθήκες φιλίας, ειρήνης και ευημερίας όλων των κατοίκων του. Και υπογραμμίζω τη φράση `όλων των κατοίκων του```.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί κατά τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων αποδεικνύει τις εξαίρετες προοπτικές που διαμορφώνονται για την κυπριακή οικονομία. ``Και αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε την επιθετική αυτή στάση της Τουρκίας``, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 19 May 2012 - 11:29:08 UTC