Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Φεβρουάριο η επιβεβαιωτική γεώτρηση Noble στο «Αφροδίτη»
  • [02] Στο β' γύρο του τουρνουά Σανγκάης ο Παγδατής
  • [03] Θα συνεργαστούν με το ΤΕΠ οι Δήμοι
  • [04] Βοήθεια για άνοιγμα τουριστικής αγοράς της Κίνας υπόσχεται ο

    Κινέζος Πρέσβης

  • [05] Επιβράδυνση πληθωρισμού το Σεπτέμβριο
  • [06] Παρουσιάστηκε η διαδικασία καθαρισμού θαλασσών του Waste Free Oceans

  • [01] Το Φεβρουάριο η επιβεβαιωτική γεώτρηση Noble στο «Αφροδίτη»

    Τον Φεβρουάριο του 2013 αναμένεται να ξεκινήσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ, ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

    Ο κ. Χριστοφίδης μιλούσε στο συνέδριο του Economist, στη Λευκωσία, με θέμα την κατάσταση των ερευνητικών διαδικασιών στην Κύπρο αναφορικά με τα ενεργειακά αποθέματα.

    Ομιλητής στην ενότητα αυτή του συνεδρίου ήταν και ο διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς, ο οποίος εξήγησε την απόφαση της εταιρείας του να μην υποβάλλει αίτηση κατά τον β` γύρο αδειοδότησης, ενώ αναφέρθηκε και στα πιθανά σχέδια της εταιρείας να μεταφέρει στην Κύπρο γεωτρύπανο για εντοπισμό πετρελαίου στο τεμάχιο 12.

    [02] Στο β' γύρο του τουρνουά Σανγκάης ο Παγδατής

    Στο δεύτερο γύρο του τουρνουά της Σανγκάης προκρίθηκε ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, όπου θα αντιμετωπίζει τον Milos Raonic, από το Μαυροβούνιο.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής νίκησε σήμερα το μεσημέρι με 2-0 σετ (6-2. 6-2) τον Ιταλό Fabio Fognini, σε αγώνα για τον πρώτο γύρο του τουρνουά.

    [03] Θα συνεργαστούν με το ΤΕΠ οι Δήμοι

    Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι τεχνικές υπηρεσίες των μεγάλων, κυρίως, δήμων θα συνεργαστούν με το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων ώστε να δοθούν τα στοιχεία των κατοικιών που ξεπερνούν όπως είπε τα κριτήρια που έχει θέσει το αρμόδιο τμήμα.

    Ο κ. Βέργας προέβη σε δηλώσεις εξ αφορμής της φορολόγησης των πολυτελών κατοικιών στις οποίες προχωρεί η Κυβέρνηση. Ηδη, το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων ζητά από όλους τους δήμους της Ελεύθερης Κύπρου στοιχεία για τα πολυτελή σπίτια πέραν των 300 τετραγωνικών μέτρων προκειμένου να φορολογηθούν.

    Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων είπε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται οι Δήμοι να αποκρύψουν κανένα στοιχείο. Η εκτίμηση των πολυτελών κατοικιών, σημείωσε ο κ. Βέργας. θα γίνει με βάση το εμβαδόν του ακινήτου, αλλά και με βάση των σχεδιασμών που έχουν γίνει.

    [04] Βοήθεια για άνοιγμα τουριστικής αγοράς της Κίνας υπόσχεται ο Κινέζος Πρέσβης

    Την πρόθεσή του να βοηθήσει την προσπάθεια του ΚΟΤ για άνοιγμα της κινέζικης αγοράς με κάθε τρόπο εξέφρασε ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Liu Xinsheng, διαβεβαιώνοντας ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ, ο Κινέζος Πρέσβης έδωσε τη διαβεβαίωσή αυτή συνάντηση που είχε στην κινεζική Πρεσβεία με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΟΤ Αλέκο Ορουντιώτη.

    Οπως αναφέρεται "ο κ. Liu Xinsheng εξέφρασε την πρόθεση του να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια του ΚΟΤ με κάθε τρόπο και διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.Τo μεγάλο στοίχημα είναι να επισκεφθούν την Κύπρο Κινέζοι τουρίστες τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2013".

    [05] Επιβράδυνση πληθωρισμού το Σεπτέμβριο

    Στο 3,6% επιβραδύνθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το Σεπτέμβριο του 2012, σε ετήσια βάση, από 4,5% τον Αύγουστο και 3,8% τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία. Τ

    ο Σεπτέμβριο του 2011, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός είχε ανέλθει στο 2,5%, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2010.

    Την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2012 ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,5%, από 3,4% την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

    [06] Παρουσιάστηκε η διαδικασία καθαρισμού θαλασσών του Waste Free Oceans

    Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στα ανοιχτά της Λεμεσού η επίσημη πρώτη παρουσίαση της διαδικασίας καθαρισμού των θαλασσών από επιπλέοντα απόβλητα, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος Waste Free Oceans στην Κύπρο, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, της Waste Free Oceans Foundations και της Green Dot Κύπρου.

    Η πρωτοβουλία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη, αναλήφθηκε στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων παρουσιάσεων που έγιναν και θα γίνουν σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

    Επίσημοι και δημοσιογράφοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος και παρακολούθησαν την επίδειξη καθαρισμού, η οποία γίνεται με ειδικό σύστημα που μεταφέρεται με ψαρόβαρκα και εγκλωβίζει σε δίχτυα επιπλέοντα απόβλητα, όπως πλαστικά μπουκάλια και τενεκεδάκια.

    Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής της Green Dot Κύπρου Κυριάκος Παρπούνας, ανέφερε πως το συγκεκριμένο σύστημα έχει παραχωρηθεί στην Κύπρο για ένα χρόνο και σταδιακά θα πρέπει η Κύπρος να αποκτήσει ένα για κάθε παραθαλάσσια πόλη, σημειώνοντας, παράλληλα, τη σημασία της αξιοποίησης των ψαράδων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 October 2012 - 13:39:09 UTC