Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΝΤ: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για αντιμετώπιση της κρίσης
  • [02] Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής Κύπρου στο ποδόσφαιρο

    ενόψει του αγώνα της με τη Σλοβενία

  • [03] Πρώτη παραγωγή του νέου θεάτρου ΘΟΚ, "Η Μέθοδος Γκρόνχολμ"
  • [04] Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη
  • [05] Συμμετοχή Βέργα σε σύσκεψη Δήμων που εξασφάλισαν τον τίτλο της

    Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

  • [06] Άρχισε στη Λευκωσία το Διεθνές Συνέδριο "Δύναμη του Ενός"

  • [01] ΔΝΤ: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για αντιμετώπιση της κρίσης

    Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση, η οποία ασκεί επιπλέον πίεση στο ήδη τεταμένο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε νέα έκθεση του που δημοσιοποίησε την Τετάρτη.

    Παρά τα νέα μέτρα πολιτικής, μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που στοχεύει να βοηθήσει τα υπερχρεωμένη κράτη, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, οι κίνδυνοι μιας πιστωτικής κρίσης και ύφεσης υπάρχουν, σημειώνει το ΔΝΤ.

    "Οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη", αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεση του "Παγκόσμια Οικονομική Σταθερότητα".

    [02] Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής Κύπρου στο ποδόσφαιρο ενόψει του αγώνα της με τη Σλοβενία

    Ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης στο ΓΣΠ η προετοιμασία της Εθνικής Κύπρου ανδρών στο ποδόσφαιρο, ενόψει του αγώνα της με τη Σλοβενία που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο Μάριμπορ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

    Την Πέμπτη το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Σλοβενία. Νέα πρόσωπα στην προπόνηση ήταν ο Κωστάκης Αρτυματάς και ο Πιέρος Σωτηρίου οι οποίοι κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών.

    [03] Πρώτη παραγωγή του νέου θεάτρου ΘΟΚ, "Η Μέθοδος Γκρόνχολμ"

    Πρώτη παραγωγή του νέου θεάτρου ΘΟΚ, το πολυβραβευμένο έργο του Καταλανού συγγραφέα Jordi Galceran, "Η Μέθοδος Γκρόνχολμ" σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν Διαγόρα Χρονόπουλου.

    Η πρώτη παραγωγή της Νέας Σκηνής στο Θέατρο ΘΟΚ θα δώσει πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου 2012 στις 8.00μ.μ.

    Σύμφωνα με τον ΘΟΚ, πρόκειται για ένα έξυπνο σύγχρονο έργο, εσκεμμένα αδυσώπητο, που προσεγγίζει με χιούμορ το ανταγωνιστικό περιβάλλον των πολυεθνικών εταιρειών και της σκληρής διαδικασίας συνεντεύξεων στην οποία υποβάλλονται τα υποψήφια στελέχη.

    [04] Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    Σε μια σεμνή τελετή γεμάτη νοήματα, τιμήθηκε την Τετάρτη, σε φιλολογικό μνημόσυνο που διοργάνωσε το ΚΣ ΕΔΕΚ, η μνήμη του αείμνηστου Ανδρέα Χριστοδουλίδη, δημοσιογράφου και Διευθυντή του ΑΠΕ, αλλά και αγωνιστή και υπέρμαχου της δημοκρατίας και της ελευθερίας σε Κύπρο και Ελλάδα.

    Τη μνήμη του Ανδρέα Χριστοδουλίδη τίμησαν με την παρουσία τους στο φιλολογικό μνημόσυνο, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, συναγωνιστές και θαυμαστές του έργου του.

    Τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τα συναισθήματα τους από τους κοινούς τους αγώνες, πολιτικούς ή και δημοσιογραφικούς, με τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη μετέφεραν στους παρευρισκομένους ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, και ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Ανδρέας Παράσχος.

    [05] Συμμετοχή Βέργα σε σύσκεψη Δήμων που εξασφάλισαν τον τίτλο της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

    Αναχωρεί την Πέμπτη για τις Βρυξέλες ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας συνοδευόμενος από τους Γερμανούς συμβούλους της πόλης που είχαν εργαστεί την περίοδο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 .

    Ο Δήμαρχος Πάφου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη εκπροσώπων Δήμων που εξασφάλισαν τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης την επόμενη πενταετία.

    Ο κ Βέργας ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θα γίνει ενημέρωση στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για τους τρόπους διεκδίκησης κονδυλίων από ταμεία της Ε.Ε. τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, είτε για την δημιουργία της αναγκαίας υποδομής , είτε για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος το 2017.

    [06] Άρχισε στη Λευκωσία το Διεθνές Συνέδριο "Δύναμη του Ενός"

    Το Διεθνές Συνέδριο «Δύναμη του Ενός» άρχισε την Τρίτη στη Λευκωσία και οι ομιλητές σε αυτό αναφέρθηκαν στο ρόλο της κοινωνίας των πολιτών ως ένα σημαντικό και καταλυτικό παράγοντα αλλαγής στη δημοκρατική μετάβαση όπως επίσης και στην οικοδόμηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών στο Συνέδριο, στην περιοχή του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, συμμετέχουν περίπου 200 άτομα που προέρχονται από 28 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA), και την Κύπρο.

    Μιλώντας εκ μέρους του δικτύου της κοινωνίας των πολιτών «Peace it Together», διοργανωτών του συνεδρίου, ο Bulent Kanol, εκτελεστικός διευθυντής του Management Centre of the Mediterranean, δήλωσε ότι η διαμόρφωση θετικής κοινωνικής αλλαγής αφορά τον κάθε πολίτη, αλλά απαιτεί επίσης όραμα και στρατηγικό προσανατολισμό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 10 October 2012 - 8:39:08 UTC