Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δράση Βουλής εναντίον ισχυρισμών για ξέπλυμα χρήματος
  • [02] Σχέδιο για πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων
  • [03] 40 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τις προεδρικές
  • [04] Απεργία διαρκείας στην οικοδομική βιομηχανία
  • [05] Τελέστηκε η κηδεία του Αντώνη Τσόκκου

  • [01] Δράση Βουλής εναντίον ισχυρισμών για ξέπλυμα χρήματος

    Επαφές των κομμάτων με τα φιλικά και όμορα κόμματα σε χώρες από τις οποίες εκπορεύονται οι κατηγορίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για ξέπλυμα χρήματος, συμμετοχή της Βουλής στη σύνοδο της COSAC και στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα και πραγματοποίηση επαφών από τον Πρόεδρο της Βουλής αποφασίστηκε στη σύσκεψη των αρχηγών η εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Η σύσκεψη συνήλθε μετά από αίτημα των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι κατά τη σύσκεψη αρχηγών συζητήθηκε η ανάγκη να δραστηριοποιηθεί η Βουλή ώστε να αντιμετωπισθούν οι συκοφαντικές και δυσφημιστικές κατηγορίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    [02] Σχέδιο για πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το έκτακτο σχέδιο παροχής κινήτρων για την πρόσληψη νέων άνεργων πτυχιούχων από δικαιούχους των σχεδίων νεανικής γυναικείας επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικής καινοτομίας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια 300 χιλιάδες ευρώ και καλύπτει την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015».

    Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι το Συμβούλιο ενέκρινε το συγκεκριμένο σχέδιο στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας που έχει επιδεινωθεί λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και έχοντας ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργασία των νέων μακροχρόνια άνεργων πτυχιούχων».

    [03] 40 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τις προεδρικές

    Σε Αθήνα, Λονδίνο και Θεσσαλονίκη συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος των εκλογέων του εξωτερικού, οι οποίοι θα ψηφίσουν στις ερχόμενες Προεδρικές εκλογές σε 40 εκλογικά κέντρα σε διάφορες χώρες, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 14.427 πολίτες.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Προεδρικής Εκλογής, το μεγαλύτερο αριθμό εκλογέων συγκεντρώνει η Αθήνα, με τους εκλογείς να ανέρχονται σε 3.145, οι οποίοι θα ψηφίσουν σε πέντε εκλογικά κέντρα. Ακολουθεί το κτίριο της Ύπατης Αρμοστείας στο Λονδίνο με 2.530 εκλογείς και πέντε εκλογικά τμήματα, ενώ στην ίδια πόλη θα λειτουργήσουν άλλα δύο εκλογικά κέντρα, στο κτίριο του Κυπριακού Κοινοτικού Κέντρου για 1.209 εκλογείς.

    Τρίτη κατά σειρά σε αριθμό εκλογέων είναι η Θεσσαλονίκη, με 1.643 πολίτες και τρία εκλογικά τμήματα. Από ένα εκλογικό τμήμα θα λειτουργήσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Βόλο (186 εκλογείς), στο Ηράκλειο (261 εκλογείς), στα Ιωάννινα (381), την Κομοτηνή (264), τη Λάρισα (201), την Πάτρα (571), το Ρέθυμνο (204) και τη Ρόδο (59). Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων Τουρκοκύπριων εκλογέων για τις Προεδρικές Εκλογές ανέρχεται σε 604.

    [04] Απεργία διαρκείας στην οικοδομική βιομηχανία

    Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην οικοδομική βιομηχανία.

    Οπως αναφέρθηκε σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη των Συντεχνιών Οικοδόμων της ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, οι κινητοποιήσεις και η απεργία θα γίνουν γιατί οι εργαζόμενοι, εδώ και τρία χρόνια, απολύονται και σέρνονται στις ουρές των ανεργιακών ταμείων, και στο ταμείο πλεονασμού όσοι δικαιούνται φυσικά και αντικαθιστούνται με φτηνό εργατικό δυναμικό που σήμερα στον τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας ξεπερνά τις 10.000.

    Σε κοινή δήλωση των Συντεχνιών Οικοδόμων, την οποία ανέγνωσε ο ΓΓ Ομοσπονδίας Οικοδόμων ΣΕΚ Γιαννάκης Ιωάννου, αναφέρεται ότι οι Γενικές Συνελεύσεις της 48ωρης απεργίας έχουν εξουσιοδοτήσει τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων να αποφασίσουν για περαιτέρω μέτρα εάν και εφόσον οι οποιεσδήποτε προσπάθειες γεφύρωσης της εργατικής διαφοράς δεν έχουν θετική κατάληξη.

    "Δυστυχώς οι φόβοι μας έχουν επαληθευτεί και όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά την πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας αρχής γενομένης από αύριο το πρωί της Πέμπτης. Η εργοδοτική πλευρά έχει ενημερωθεί γραπτώς προ δεκαημέρου. Η χθεσινή και προχθεσινή μέρα έχει αναλωθεί σε μια τιτάνια προσπάθεια προς εξεύρεση τρόπων γεφύρωσης της διαφοράς. Δυστυχώς η στάση της εργοδοτικής πλευράς στο τέλος δεν έχει επιτρέψει στην διαδικασία παρόλο που ήταν εξαντλητική και πολύωρη να φτάσει σε αίσιο τέλος. Λυπούμαστε γι' αυτό», προστίθεται.

    [05] Τελέστηκε η κηδεία του Αντώνη Τσόκκου

    Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο εκκλησία και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, κηδεύτηκε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Τσόκκος ο οποίος απεβίωσε τη Δευτέρα το πρωί από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

    Στην κηδεία παρέστησαν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί Εργασίας, Εμπορίου, Αμυνας, Εσωτερικών και Συγκοινωνιών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ της ΠΕΟ, βουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής και πλήθος κόσμου.

    Δύο διπλοκάμπινα αυτοκίνητα γέμισαν ασφυκτικά με τα στεφάνια που κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Μητροπολίτες Κωνσταντίας - Αμμοχώστου και Κύκκου - Τηλλυρίας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, του υποψηφίου για την Προεδρία Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου του ΔΗΚΟ, κομμάτων, οργανώσεων, εθνικόφρονων σωματείων, σχολείων και του απλού κόσμου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 January 2013 - 17:39:04 UTC