Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μοιρασμένοι οι Βρετανοί ως προς το δημοψήφισμα για την ΕΕ
  • [02] Τερματισμό των δραστηριοτήτων τους στο Debenhams Avenue, ανακοίνωσαν

    οι εταιρείες Woolworth και Ermes

  • [03] Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν απαντούν στον Βγενόπουλο δικηγόροι

  • [01] Μοιρασμένοι οι Βρετανοί ως προς το δημοψήφισμα για την ΕΕ

    Μοιρασμένες είναι οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου στην ανακοίνωση του Ντέιβιντ Κάμερον περί δημοψηφίσματος για παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

    Ενδεικτικά, ο επικεφαλής της PIMCO Μοχάμεντ ελ Εριάν προέβλεψε ότι οι δηλώσεις Κάμερον θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού της Βρετανίας στις διεθνείς αγορές, ενώ ο σερ Μάρτιν Σορέλ του διαφημιστικού κολοσσού WPP είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι το δημοψήφισμα προκαλεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

    Αντίθετα, σε επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τάιμς με τις υπογραφές 56 κορυφαίων Βρετανών επιχειρηματιών δηλώνεται ότι η Βρετανία χρειάζεται μία νέα σχέση με την ΕΕ, με ανανεωμένη δημοκρατική εντολή. Μεταξύ των επιχειρηματιών που χαρακτηρίζουν με την επιστολή το δημοψήφισμα «καλό για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση» είναι οι επικεφαλής εταιρειών και οργανισμών όπως η Kingfisher, η Xstrata, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η Diageo και η Rolls Royce.

    [02] Τερματισμό των δραστηριοτήτων τους στο Debenhams Avenue, ανακοίνωσαν οι εταιρείες Woolworth και Ermes

    Τον τερματισμό των δραστηριοτήτων τους στο πολυκατάστημα Debenhams Avenue, επί της συμβολής της Λεωφόρου Μακαρίου και της οδού Μνασιάδου στη Λευκωσία, την 28η Φεβρουαρίου 2013, ανακοίνωσαν για εμπορικούς και οικονομικούς λόγους και λόγω αναδιάρθρωσης, οι δημόσιες εταιρείες Woolworth (Cyprus) Properties και Ermes Department Stores.

    Σε ανακοίνωση τους προς το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι οι δραστηριότητες τους αυτές μεταφέρονται στο πολυκατάστημα Debenhams Central που βρίσκεται επίσης επί της Λεωφ. Μακαρίου, σε μικρή απόσταση από το Avenue.

    Προσθέτουν ότι το Debenhams Central θα συνεχίσει διευρυμένο και ενισχυμένο τις δραστηριότητες του και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταναλωτών/πελατών της Λεωφ. Μακαρίου και της ευρύτερης περιοχής.

    [03] Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν απαντούν στον Βγενόπουλο δικηγόροι

    Στον Πρόεδρο του Επενδυτικού Ομίλου της Μαρφίν (MIG) Ανδρέα Βγενόπουλο απαντά το δικηγορικό γραφείο Κώστας Μελάς & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε που χειρίζεται δύο ποινικές διαδικασίες εναντίον του, δηλώνοντας ότι αν το κατηγορητήριο είναι β€˜εντελώς ανυπόστατο' ή όχι είναι θέμα απόφασης των δικαστηρίων.

    Σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Κώστα Μελά προς απάντηση δηλώσεων του κ. Βγενόπουλου που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρεται ότι «ενημερώνουμε τον κ. Βγενόπουλο ότι τα αδικήματα με τα οποία κατηγορείται στις δύο αυτές ποινικές υποθέσεις, προνοούνται στον Ποινικό Κώδικα και άλλους σχετικούς νόμους, προβλέπεται δε ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια».

    Προστίθεται ότι «η αναφορά του στα πιο πάνω δημοσιεύματα, σε διαδικαστικές διαφορές με το Ελληνικό δίκαιο, με ύφος και διάθεση υποτίμησης των υποθέσεων αυτών, είναι τουλάχιστον άστοχη και άνευ σημασίας, διότι ουσιαστικά δεν υπάρχει διαφορά στην ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξάγεται με βάση τους κανόνες ποινικής δικονομίας και τις αρχές και πρακτική που ακολουθούνται σε όλες τις ποινικές διώξεις».

    «Το αν το κατηγορητήριο είναι «εντελώς ανυπόστατο» ή όχι είναι θέμα που θα αποφασίσουν τα δύο δικαστήρια τα οποία θα δικάσουν τις υποθέσεις», αναφέρεται.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 24 January 2013 - 10:39:04 UTC