Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεβίωσε άλλος ένας άνθρωπος από τον ιό H7N9
  • [02] Διεξήχθη ο γύρος της Πάφου
  • [03] Στη Λευκωσία 21-23 Απριλίου η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων

    της ΕΕ

  • [04] Ομήρου: Να αντισταθούμε στις επιβουλές των ξένων

  • [01] Απεβίωσε άλλος ένας άνθρωπος από τον ιό H7N9

    Στους 18 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που ασθένησαν από τον ιό H7N9 και απεβίωσαν σε νοσοκομεία της Κίνας , ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές, την ίδια ώρα που φοβούνται ότι ο νέος αυτός ιός μπορεί να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το νέο θύμα είναι ένας 69χρονος άνδρας που απεβίωσε την Παρασκευή στην επαρχία Ζειγιάνγκ.

    Συνολικά έχουν ασθενήσει 100 άνθρωποι κυρίως στην Ανατολική Κίνα. Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν παράλληλα ότι 40% των κρουσμάτων αφορά άτομα που δεν είχαν καμία επαφή με πουλερικά, εντείνοντας τις ανησυχίες για το τρόπο μετάδοσης της ασθένειας.

    Πολυπληθής ομάδα από τα ΗΕ διεξάγει έρευνες στο Πεκίνο προσπαθώντας να ρίξει φως στη πηγή και στο τρόπο μετάδοσης του ιού που αποτελεί μετάλλαξη του ιού της γρίπης.

    [02] Διεξήχθη ο γύρος της Πάφου

    Θεσμός έχει καταστεί ο Γύρος της Πάφου που διεξήχθη την Κυριακή στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου με την συνδιοργάνωση του Δήμου Πάφου και του Σωματείου Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών Πάφου « Στέλιος Κυριακίδης» .

    Ο Γύρος της Πάφου περιλάμβανε ημιμαραθώνιο δρόμο 21 χιλιομέτρων σε συνεργασία με το Σωματείο Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών Πάφου « Στέλιος Κυριακίδης» , διαδρομή 4 χιλιομέτρων και διαδρομή 1 χλμ και 2 χλμ.

    Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού και νέας γενιάς Χρύσανθος Σαββίδης, αναφερόμενος στην διοργάνωση, είπε πως ο Δήμος Πάφου παρά τις αντιξοότητες θα συνεχίσει να διοργανώνει αυτού του είδους τις αθλητικές εκδηλώσεις. Η τοπική αρχή, συνέχισε ο κ Σαββίδης, εκτιμά ότι « ο αθλητισμός είναι πολιτισμός» και ότι ο αθλητισμός δίνει μια εναλλακτική επιλογή στον κόσμο αλλά και στους νέους ιδιαίτερα στην εποχή που οι νέοι μας δέχονται πολλά ερεθίσματα.

    [03] Στη Λευκωσία 21-23 Απριλίου η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ

    Ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε περιόδους λιτότητας θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ, στη Λευκωσία, μεταξύ 21-23 Απριλίου.

    Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Κοινοβουλίων χωρών μελών της ΕΕ, καθώς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Παρόντες θα είναι επίσης ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της υπό ένταξη Κροατίας και Πρόεδροι Κοινοβουλίων των τριών υποψηφίων για ένταξη στην ΕΕ κρατών, της Ισλανδίας, του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔΜ. Συνολικά αναμένονται πέραν των 220 συνέδρων από το εξωτερικό.

    [04] Ομήρου: Να αντισταθούμε στις επιβουλές των ξένων

    Μήνυμα αντίστασης έστειλε από την Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Ο κ Ομήρου σε δηλώσεις του μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου και των αποκαλυπτηρίων του αγωνιστή της Αντίστασης Λοχία Ανδρέα ( Άντη) Παπαδόπουλου ανέφερε πως όπως αντισταθήκαμε το 1967 , όπως αντισταθήκαμε στην ελλαδική χούντα και στο πραξικόπημα ,όπως αντισταθήκαμε στην τουρκική εισβολή και στο σχέδιο Ανάν το 2004 έτσι θα αντισταθούμε και σήμερα .

    Είναι για αυτό συνέχισε, που πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι « ας βγάλουν από τον νου τους ότι θα μας επιβάλουν λύση ελλειμματική άδικη και ετεροβαρή με νέου τύπου σχέδια Ανάν αξιοποιώντας την οικονομική κρίση». Σήμερα πρόσθεσε ο κ Ομήρου, που αντιμετωπίζουμε πέραν της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και τις απειλές για μόνιμη υποθήκευση της οικονομικής και κατ΄ επέκταση της κρατικής μας κυριαρχίας, από τρόικες και μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, θα πρέπει, συνέχισε, να προειδοποιήσουμε για τους μεγάλους κινδύνους για το εθνικό μας θέμα.

    Μόνιμος στόχος τους είπε, είναι το εθνικό μας θέμα, προσθέτοντας πως τρίτοι είναι προφανές ότι ετοιμάζονται δήθεν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, δήθεν να ωθήσουν προς λύση του κυπριακού προβλήματος εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 21 April 2013 - 11:39:04 UTC