Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα θρησκευτικών ελευθεριών συζήτησαν Πατριάρχης και Αμερικανός

    ΥΠΕΞ στο Φανάρι

  • [02] Αρχίζει σήμερα η δίκη του Τσοχατζόπουλου και συγκατηγορούμενών του
  • [03] Δεκαπεντάχρονος εφηύρε αισθητήρα για διάγνωση του καρκίνου του

    παγκρέατος

  • [04] Nα αντληθούν διδάγματα από τη μαύρη επέτειο, καλούν Πρόεδρος και

    Κυβέρνηση


  • [01] Θέματα θρησκευτικών ελευθεριών συζήτησαν Πατριάρχης και Αμερικανός ΥΠΕΞ στο Φανάρι

    Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία, συζήτησαν την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, που επισκέφθηκε χθες το Φανάρι.

    "Τους τελευταίους μήνες, τα τελευταία έτη, έχουμε θετική πρόοδο στη συμπεριφορά της Κυβερνήσεώς μας έναντι του Πατριαρχείου μας και γενικότερα έναντι των μειονοτήτων και περιμένουμε ασφαλώς την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων μας, όπως είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης , η οποία αποτελεί μεγάλη ανάγκη για το Πατριαρχείο μας, για το παρόν και το μέλλον του", δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος στον κ. Κέρι, στην αρχή της συνάντησής τους. "

    "Για εμένα είναι ένα μεγάλο προνόμιο η συνάντησή μου με αυτό τον προστάτη των δικαιωμάτων των ανθρώπων να ασκούν ελεύθερα την θρησκεία τους και να προωθεί την δια-θρησκευτική κατανόηση. Είναι γνωστός περιβαλλοντολόγος και έχει τιμηθεί από πολλά Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το δικό μας Πανεπιστήμιο Ταφτς της Μασαχουσέτης", είπε ο κ. Κέρι.

    [02] Αρχίζει σήμερα η δίκη του Τσοχατζόπουλου και συγκατηγορούμενών του

    Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο θα βρεθούν σήμερα και άλλοι 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος, την περασμένη Παρασκευή, απέστειλε εξώδικα σε κορυφαίους συναδέλφους του Υπουργούς κατά την περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη, αλλά και στον πρώην Πρωθυπουργό, ζητώντας τους να καταθέσουν στη δίκη σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τις αγορές για τα υποβρύχια και για τα TOR-M1, οι οποίες λήφθηκαν σε συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ και για τις οποίες κατηγορείται σήμερα ο ίδιος.

    [03] Δεκαπεντάχρονος εφηύρε αισθητήρα για διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος

    "Ενας 15χρονος είμαι ρε παιδιά. Δεν ήξερα που είναι το πάγκρεας και ποια είναι η λειτουργία του. Αν ένας 15χρονος έκανε κάτι τέτοιο, φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς".

    Με αυτά τα απλά λόγια έκλεισε την ομιλία του στο TEDMED live Athens 2013, που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο μαθητής λυκείου από το Μέριλαντ, Τζακ Αντράκα, ο οποίος έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα.

    Ο Τζακ Αντράκα, ανέπτυξε το θέμα "το μέλλον των ιατρικών διαγνώσεων", και εξήγησε πως με αφορμή τον θάνατο κοντινών του προσώπων από καρκίνο στο πάγκρεας- σκέφτηκε να εργαστεί για τη λύση του προβλήματος, που απασχολεί εδώ και χρόνια την επιστημονική κοινότητα.

    Το τεστ είναι 100% αποτελεσματικό και κοστίζει ελάχιστα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί μια μέθοδο διάγνωσης που μπορεί να γίνει τόσο νωρίς ώστε οι πιθανότητες επιβίωσης αγγίζουν το 100%. "Απέτυχα πολλές φορές αλλά επέμενα και κατάφερα να φτιάξω ένα χάρτινο αισθητήρα που λειτουργεί 26.000 φορές πιο γρήγορα και κοστίζει 26.000 λιγότερο και μπορεί να ανιχνεύσει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του παγκρέατος".

    [04] Nα αντληθούν διδάγματα από τη μαύρη επέτειο, καλούν Πρόεδρος και Κυβέρνηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου, καλούν όλους να αντλήσουν τα διδάγματα αποφυγής της επανάληψης τέτοιων εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του έθνους, δημιουργώντας όλοι μαζί την απαιτούμενη επικράτηση της εθνικής ομοψυχίας, της συσπείρωσης και της συστράτευσης.

    Σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης αφού υπομνύει ότι σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, τονίζει ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή της πορείας του Κυπριακού και συνετέλεσε στο πραξικόπημα στην Κύπρο.

    "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση καλούν όλους να αντλήσουν τα διδάγματα αποφυγής της επανάληψης τέτοιων εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του έθνους, δημιουργώντας όλοι μαζί την απαιτούμενη επικράτηση της εθνικής ομοψυχίας, της συσπείρωσης και της συστράτευσης", καταλήγει η δήλωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 April 2013 - 7:39:04 UTC