Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 26/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Αλέκου Μιχαηλίδη για το Κυπριακό, οι πληροφορίες σχετικά με τρόπους ενίσχυσης του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, και η είδηση τουρκικής εφημερίδας ότι οι "Γκρίζοι Λύκοι" μεταφέρθηκαν στην Κύπρο με επιχορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο πρωϊνός κυπριακός Τύπος.

    "Ο Αγών" αναδημοσιεύει είδηση της αριστερής τουρκικής εφημερίδας "EURESEL" ότι οι ομάδες της ακροδεξιάς οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι" που μεταφέρθηκαν από το εσωτερικό της Τουρκίας στα κατεχόμενα χορηγήθηκαν από το ταμείο προβολής της τουρκικής κυβέρνησης. Στο κύριο θέμα γράφει ότι οι κοινωνικοί εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή και ότι την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Προεδρικό για τελική ανάλυση των θέσεων των μερών.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης δεν αντέχει πρόσθετες δαπάνες και ότι εάν αποφασιστούν περαιτέρω δαπάνες για την άμυνα πρέπει να επιβληθούν πρόσθετες φορολογίες. Αναφέρει ότι οικογένεια στην Πόλη Χρυσοχούς διέτρεξε χθες σοβαρό κίνδυνο από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Πόλης - Προδρομίου, η οποία μαινόταν για τέσσερις ώρες και κατέστρεψε ολοσχερώς έκταση περίπου 10 εκταρίων.

    "Το Θάρρος" προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών ότι δεν εκπλήττουν την πλευρά μας οι δηλώσεις Ντενκτάς ότι η ομοσπονδία είναι επικίνδυνη και ότι θα ζητήσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη λύση και είπε ότι γνωρίζουμε ότι οι πρόσφατες βαρβαρότητες των Τούρκων στη Δερύνεια είχαν στόχο να δοθεί το μήνυμα ότι οι δύο κοινότητες δεν μπορούν να συμβιώσουν. Για το θέμα της επιχορήγησης της καθόδου των "Γκρίζων Λύκων" στην Κύπρο, γράφει ότι τους πόρους του ταμείου, εκείνο το διάστημα, διαχειρίστηκε η Τανσού Τσιλέρ.

    "Η Σημερινή" γράφει ότι συγκινήθηκαν χθες όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο μυστήριο της βάπτισης τεσσάρων αδελφιών από τη Σερβία, δύο αγοράκια και δύο κοριτσάκια, και ότι στα αγοράκια δόθηκαν τα ονόματα των δύο ηρωομαρτύρων Τάσου και Σωλομού. Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις του τέως βουλευτή, νομικού Ευστάθιου Ευσταθίου, ότι ο νόμος για την υποχρεωτική χρήση της ελληνικής γλώσσας σε όλα τα δημόσια έγγραφα δεν εφαρμόζεται και ότι οι χρησμιμοποιούντες την αγγλική στην επικοινωνία του δημοσίου με το λαό είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος.

    "Ο Φιλελεύθερος" αναφέρει ότι ενώ οι πρωτοβουλίες για το Κυπριακό τείνουν προς υποβάμιση τουλάχιστο μέχρι τις εκλογές στην Ελλάδα, ο βρετανικός παράγοντας, σε συντονισμό με τον αμερικανικό, κινούνται αθόρυβα μεν αλλά δραστήρια προς την κατεύθυνση του στρατιωτικού διαλόγου και της απαγκίστρωσης, ρίχνοντας το κύριο βάρος τους προς την τουρκική στρατιωτική ηγεσία. Γράφει ότι αντιπροσωπεία δικηγόρων από την Ελλάδα έφτασε χθες στη Λευκωσία για να συζητήσει με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο τις βαρβαρότητες των Τούρκων "Γκρίζων Λύκων" και των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων του Αττίλα.

    Η "Χαραυγή" υποστηρίζει ότι οι κακοί χειρισμοί και η προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η διοίκηση και η διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών έχουν οδηγήσει στη μείωση των πτήσεων της Γιουροσύπρια κατά 50% σχεδόν και επικαλούμενη έγκυρους κύκλους γράφει ότι οι χειρισμοί σχετίζονται με τα σενάρια ιδιωτικοποίησης. Γράφει ότι η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό Βρετανού εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος προμηθεύει σκληρά κυρίως ναρκωτικά σε συμπατριώτες του. (ΚΥΠΕ/MA/ΓΠ)


    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Monday, 26 August 1996 - 9:12:30