Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 1/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι σχέσεις του Προέδρου Κληρίδη με το ΔΗΣΥ, τα επεισόδια στη Γερμασόγεια, το χθεσινό θανατηφόρο τροχαίο και οι εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων στη Δερύνεια αποτελούν τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας. Ο Τύπος προβάλλει επίσης τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Αμυνας της Ελλαδας Γεράσιμου Αρσένη και καταγγέλλει τα σχέδια εποικισμού της νεκρής ζώνης από τα κατοχικά στρατεύματα.

    "Ο Αγών" γράφει ότι η Αστυνομία πιστεύει ότι υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Πάφο και ήδη δύο νεαρά άτομα τέθηκαν υπό κράτηση για κατοχή ναρκωτικών. Φοβερό τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Ρώσου επιχειρηματία και της νεαρής κόρης του ενώ οι υπόλοιποι τέσσερεις επιβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το αυτοκίνητο ανετράπη στην προσπάθειά του να προσπεράσει άλλο αυτοκίνητο.

    "Η Αλήθεια" προβάλλει δηλώσεις του Α' Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Παναγιώτη Δημητρίου ότι προσπάθειες δημόσιου καταλογισμού ευθυνών σε κάποιους Υπουργούς δεν συμβάλλουν στη συνεργασία του κόμματος με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι οι Κύπριοι με τη βοήθεια των τουριστών πίνουν 13,7 λίτρα κρασί κατά κεφαλή ετησίως, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από άλλους Ευρωπαίους, ενώ καταναλώνουν 92 κιλά ψωμί ο καθένας, που θεωρείται υπερβολική ποσότητα.

    "Η Μάχη" αναφέρεται στις χθεσινές συμπλοκές νεαρών με την Αστυνομία στη Γερμασόγεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, τη σύλληψη οκτώ νεαρών και την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε αυτοκίνητα και υποστατικά. Η Αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό 11 ξένων φοιτητών από ομάδα Κυπρίων που απείλησαν τους φοιτητές και τους κάλεσαν να εγκαταλείψουν την Κύπρο.

    "Τα Νέα" γράφουν ότι οι κατοχικές δυνάμεις άρχισαν την υλοποίηση σχεδίου εποικισμού της γραμμής Αττίλα επιχειρώντας να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα και να προλάβουν ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού. Φθάνει σήμερα στην Κύπρο ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδος Γεράσιμος Αρσένης για να υποδεκτεί με τον Πρόεδρο Κληρίδη αργότερα το αρματαγωγό "Σάμος" που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος."

    "Η Σημερινή" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης φέρεται αποφασισμένος να μην προβεί σε ανασχηματισμό στο εγγύς μέλλον και αναφέρει ότι ο Πρόεδρος παραμένει φοβερά ενοχλημένος από τις επιθέσεις ανωτάτων αξιωματούχων του ΔΗΣΥ. Επικαλείται ξένους διπλωμάτες που εκτιμούν ότι ο κατοχικός ηγέτης στοχεύει στη διατήρηση ενός κλίματος έντασης στην Κύπρο, ιδιαίτερα με τη μόνιμη παρουσία στο νησί ομάδας των Γκρίζων Λύκων, και που δεν αποκλείουν επανάληψη επεισοδίων της μορφής που εξελίχθηκαν στη Δερύνεια.

    "Ο Φιλελεύθερος" αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει διαβιβάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας πληροφορίες για οπλική ενίσχυση του Αττίλα και των θέσεών του και αναμένεται να δώσει στα ΗΕ συγκεκριμένα στοιχεία ζητώντας παράλληλα αποτρεπτική παρέμβαση. Γράφει ότι η Τράπεζα Αναπτύξεως επιχειρεί μεγάλα οικονομικά ανοίγματα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά από σχετική παράκληση του Παλαιστινιακού Ταμείου Αναπτύξεως, και των Βαλκανίων σε διάφοροους τομείς.

    "Η Χαραυγή" γράφει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε φιλελευθεροποιήσεις, περιλαμβανομένης και της οδικής ασφάλειας. Θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, αναφέρει, όλα τα κρατικά κέντρα επιθεώρησης μηχανοκινήτων οχημάτων και πιθανόν του Τμήματος Εκδοσης Αδειών. Γράφει ότι επισπεύδονται οι μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση των Κυπριακών Αεροογραμμών και ήδη ανατέθηκε σε Κύπριο που διαμένει στην Αθήνα η εκπόνηση μελέτης και εισηγήσεων για μείωση του ποσοστού συμμετοχής της κυβέρνησης στο κεφάλαιο των ΚΑ κάτω από το 50%.

    "Η Cyprus Mail" γράφει ότι ο ΚΟΤ προτίθεται να ξοδεύσει κονδύλι δύο εκ. λιρών για προώθηση του χειμερινού τουρισμού που θα απευθύνεται κυρίως στους Βρετανούς και Γερμανούς τουρίστες. Ο Μπρούνο, ανιχνευτικός σκύλος της αστυνομικής δύναμης, έσωσε τη ζωή του Θωμά Ιωαννίδη, 84 χρόνων, από το Παλιομέτοχο αφού τον εντόπισε λίγα μόνο λεπτά πριν ξαπλωθεί φωτιά που είχε ανάψει ο γέροντας για να ζεσταθεί σε σανό, όπου είχε καταφύγει μετά την εξαφάνισή του την Παρασκευή το βράδυ. (ΚΥΠΕ/ΜΜ)


    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.
    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Monday, 2 September 1996 - 0:24:14