Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 2/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο Τύπος σήμερα προβάλλει την άφιξη στην Κύπρο του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Γεράσιμου Αρσένη. Αλλα θέματα που απασχολούν τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων είναι η άμυνα, η τρομοκρατία εναντίον των Τ/Κ στα κατεχόμενα, οι σχέσεις ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και η απειλή από τον εξανθηματικό τύφο, που παρουσιάστηκε στην επαρχία Λευκωσίας.

    Ο "Αγών" αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του κ. Αρσένη ότι η Θράκη, το Αιγαίο και η Κύπρος αποτελούν την αμυντική ασπίδα κατά των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας. Γράφει, επίσης, ότι μέχρι το τέλος του μήνα φθάνουν στην Κύπρο τα ρωσικά άρματα Τ-80U για να παρουσιαστούν στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στην άσκηση "Νικηφόρος '96".

    Η "Αλήθεια" αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ότι το Μάαστριχτ δε θα εμποδίσει τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ότι το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου δεν τελειώνει ποτέ. Γράφει, επίσης, ότι ο 17χρονος Αντώνης Χρίστου από την Κοντέα, κάτοικος συνοικισμού Λειβαδιών Λάρνακας, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη την περασμένη Τρίτη, όταν ανετράπη το όχημά του.

    Το "Θάρρος" γράφει ότι στα κατεχόμενα επικρατεί κύμα τρομοκρατίας εναντίον των Τ/Κ από εποίκους και ομάδες "Γκρίζων Λύκων" που εγκαταστάθηκαν εκεί, με σκοπό να σιγήσουν οι φωνές που αντιτίθενται στο καθεστώς του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και να εξαναγκαστούν οι Τ/Κ να μεταναστεύσουν. Αναφέρει, επίσης, ότι αρχίζουν σήμερα το πρωί οι εργασίες του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα.

    Η "Σημερινή" δημοσιεύει δήλωση ανωτάτου στελέχους του ΔΗΣΥ ότι σκοπός της συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ είναι να εκλέξουν όσο το δυνατό περισσότερους δημάρχους στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκέμβρη. Γράφει, επίσης, ότι ο εξανθηματικός τύφος που "κτύπησε" την περιοχή της Νήσου απειλεί ολόκληρη την Κύπρο.

    Ο "Φιλελεύθερος" αναφέρεται σε άλλη δήλωση του κ. Αρσένη ότι το δόγμα του ΕΑΧ ανέτρεψε το στρατιωτικό ισοζύγιο, που για χρόνια ευνοούσε την Τουρκία. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία ευελπιστεί να αντιμετωπίσει τα έκτροπα που προκαλούνται από νεαρούς σχεδόν κάθε βράδυ στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας με αύξηση των περιπόλων και αυτόφωρη σύλληψη όσων οχλαγωγούν.

    Η "Χαραυγή" αναδημοσιεύει πληροφορίες της αθηναϊκής εφημερίδας "Το Βήμα", σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος προκαταρκτικών διαβουλεύσεων για την προετοιμασία της οριστικής διευθέτησης του Κυπριακού, αμέσως μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα. Γράφει, επίσης, ότι στοιχηματίζονται τρελά ποσά κάθε μέρα στη Λευκωσία και Λεμεσό σε αγώνες σκύλων και σκυλομαχίες, που ελέγχονται από παράνομο κύκλωμα που μέχρι στιγμής καταφέρνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.
    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Monday, 2 September 1996 - 15:49:35