Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 6/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η αστυνομική επιχείρηση για πάταξη των παράνομων στοιχημάτων, οι στραγγαλισμοί στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας και το τραγικό ατύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του εξάχρονο αγοράκι είναι μερικά από τα κύρια θέματα στο σημερινό Τύπο, ο οποίος ασχολείται επίσης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Ο "Αγών" αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, γράφει ότι "πέραν του ανασχηματισμού συζήτησαν χθες Κληρίδης - Μάτσης". Αλλού αναφέρεται στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που άρχισε αιφνιδιαστικά χθες, για καταστολή και πάταξη παράνομων στοιχημάτων σε ιπποδρομίες και σκυλοδρομίες, η οποία επικεντρώθηκε, με βάση δικαστικά εντάλματα, σε επτά στόχους.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν στο Κυπριακό ανεύθυνες πράξεις που δίνουν το μήνυμα ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ. Αλλού αναφέρεται σε νέα στοιχεία για απόπειρες δολοφονίας με τη μέθοδο του στραγγαλισμού εναντίον ασθενών στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας από τρόφιμο του ιδρύματος.

    Η "Μάχη" αναφέρεται στο χθεσινό τραγικό ατύχημα στο συνοικισμό αυτοστέγασης Αρχαγγέλου, στα Λατσιά, στο οποίο ο εξάχρονος Γιαννάκης Πριγκόπουλος καταπλακώθηκε από τοίχο του σπιτιού του. Αλλού γράφει ότι σε χθεσινή σύσκεψη στο Αρχηγείο η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε τη δυναμική επέμβαση της ΜΑΑΔ για αντιμετώπιση της οχλαγωγίας και των εκτρόπων στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι ταμειακό έλλειμμα ύψους 388,8 εκ. λιρών δημιουργούν στους τρεις προϋπολογισμούς του κράτους για το 1997 τα έργα ανάπτυξης και οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε χθες θέμα μετακίνησης τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων για λόγους ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν οι γραμμές της ΑΤΗΚ να βρίσκονται απέναντι από τα τουρκικά φυλάκια.

    Ο "Φιλελεύθερος" αναφερόμενος στο τηλεφωνικό μήνυμα του συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου Τζόρτ Στεφανόπουλου στο συνέδριο των αποδήμων στη Λευκωσία, γράφει ότι μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένεται η εκδήλωση αμερικανικού ενδιαφέροντος στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται στις αποψινές παράλληλες εκδηλώσεις Ε/Κ και Τ/Κ στη Χρυσαλινιώτισσα στη Λευκωσία και γράφει ότι χέρι φιλίας απλώνουν πάνω από το συρματόμπλεγμα του διαχωρισμού Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι με στόχο τη συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς και την έναρξη νέου γύρου διακοινοτικών συνομιλιών κινούνται τα Ηνωμένα Εθνη και η βρετανική διπλωματία. Αλλού γράφει ότι αντιπρόσωποι της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ εισηγήθηκαν ψήφισμα και ενέργειες για τη "σκανδαλώδη", όπως τη χαρακτηρίζουν, στάση των Ηνωμένων Εθνών νε μην προχωρήσουν στην αντικατάσταση του εκπροσώπου τους στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους εδώ και έξι μήνες.

    Η "Cyprus Mail" γράφει ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου συμφώνησε να δεκτεί, με βάση ειδικά κριτήρια, τον παραπληγικό υποψήφιο Ιάκωβο Φιλοθέου και άλλους έξι υποψηφίους. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την Πολιτική Αμυνα με τις οποίες σημειώνει ότι τα σχέδια είναι έτοιμα αλλά η εφαρμογή τους εξαρτάται από την ταχύτητα συντονισμού των ενεργειών των κυβερνητικών υπηρεσιών.

    Η "Cyprus Weekly" γράφει ότι έκθεση για την ανάπτυξη του Ακάμα συμβουλεύει την κυπριακή κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί μέρος της συμφωνίας εγκαθίδρυσης των Βρετανικών Βάσεων που επιτρέπει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή. Αλλού γράφει ότι ο Λόρδος Φίνσμπεργκ θα επισκεφθεί την Κύπρο τέλος Οκτωβρίου για να συζητήσει την προκαταρκτική έκθεσή του για την κατάσταση στην Κύπρο. (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)


    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Friday, 6 September 1996 - 14:06:23