Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 19/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για θερμό επεισόδιο, το Κυπριακό, η υπόθεση των δολοφονιών στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας και η διαμάχη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας για την οικονομία του τόπου, είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

    Ο "Αγών" αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ο οποίος διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό ότι οι κίνδυνοι μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής ενέργειας των Τούρκων στην Κύπρο έχουν εκλείψει και απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των φημών. Ο "Α" γράφει ότι η Κύπρος κινδυνεύει να καταντήσει χώρα αλκοολικών, αφού έρχεται τρίτη στον κόσμο στην κατανάλωση καθαρού αλκοόλ με 3,3 λίτρα κατά κεφαλή.

    H "Αλήθεια" γράφει ότι η αστυνομία συνέλαβε χθες τον Αντρέα Μυλωνά, 41 χρονών από τη Λεμεσό σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κυκλοφορίας φυλαδίου της λεγόμενης "Ελληνικής Ταξιαρχίας Επιλέκτων". Η "Α" γράφει ότι ενώ αναμένεται σήμερα η εκταφή των δύο στραγγαλισθέντων ψυχασθενών, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

    Η "Μάχη" γράφει ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει οριστικά για την αύξηση ή όχι της εισφοράς προς το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης το τέλος Οκτωβρίου. Αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Χαν Σουγκ Τζου, η Αγκυρα επιθυμεί την επανάληψη των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι οι φήμες, οι διαδόσεις και οι πληροφορίες για ενδεχόμενη επιθετική τουρκική στρατιωτική ενέργεια οδηγούν κατευθείαν σε νέες συνομιλίες. Η "Σ" προβάλλει δήλωση του Υπουργού Υγείας Μανώλη Χριστοφίδη ότι η πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών θα διενεργηθεί εντός του 1996 στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο σ'ότι αφορά το θέμα των προεδρικών εκλογών μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη. Αλλού γράφει ότι ο ψευδοϋπουργός του κατοχικού καθεστώτος Κενάν Ακίν, ο οποίος δολοφόνησε το Σολωμό Σολωμού είναι άνθρωπος των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) με δράση και στη Θράκη.

    Η "Χαραυγή" αναφέρει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου παραδέχθηκε ότι η οικονομία διέρχεται μια περίοδο ύφεσης, πράγμα το οποίο χαρακτηρίζει φυσικό. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας, Κίκης Λαζαρίδης, ο οποίος έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση της οικονομίας, εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις Χριστοδούλου. Η "Χ" αναφέρεται σε δήλωσή του βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη ότι η πιο προχωρημένη αποφασιστική θέση για το Κυπριακό στο Ευρωκοινοβούλιο προερχόταν από την Ενωμένη Αριστερά, με την οποία είναι συνδεδεμένο το ΑΚΕΛ.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρει ότι η Κύπρος έχει εκλεγεί ως ένας από τους 21 Αντιπρόεδρους της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο. Η Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου αλλά αυτό πιθανόν να χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Thursday, 19 September 1996 - 10:40:20