Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 21/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ποικίλλουν σήμερα τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες.

    Ξεχωρίζουν θέματα για το Κυπριακό, τις αυριανές εκλογές στην Ελλάδα, τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Κύπρο και τη μεταφορά των ρωσικών αρμάτων μάχης και η συγκινητική εισφορά της οικογένειας Σολωμού για την άμυνα.

    "Ο Αγών" στο πρωτοσέλιδό του γράφει ότι η Ρωσία, μέσω του Πρέσβη της στην Αγκυρα, απηύθηνε αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία να μην τολμήσει να αγγίξει το ρωσικό πλοίο που θα μεταφέρει τα ρωσικά άρματα στην Κύπρο, μετά τις πληροφορίες ότι η Τουρκία σχεδίαζε να κτυπήσει το σκάφος. Γράφει ότι ο ιατροδικαστής Πέτρος Βανέζης, μετά τη νεκροψία που διενήργησε στο εκταφέν πτώμα του τέως τρόφιμου του ψυχιατρείου Νικόδημου Τριογγίδη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός δολοφονήθηκε.

    Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ξεκαθάρισμα εικόνας του Κυπριακού το πρώτο εξάμηνο του 1997" γράφει ότι οι ξένες δυνάμεις θα επιδιώξουν κάποιο κοινό έδαφος για να συναντηθεί ο Πρόεδρος Κληρίδης με τον Ραούφ Ντενκτάς στις αρχές του νέου χρόνου. Γράφει ότι μαθήματα φιλοπατρίας διδάσκει η οικογένεια του ήρωα Σολωμού Σολωμού, αφού χθες ο πατέρας του παρέδωσε επιταγή 30 χιλιάδων λιρών, που είχε αποστείλει στην οικογένεια η Νέα Δημοκρατία, ως εισφορά για την άμυνα της Κύπρου.

    "Η Μάχη" γράφει ότι ειδικά συσταθείσες επιτροπές από ηγετικά στελέχη των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα συναντηθούν στις αρχές Οκτωβρίου για συζήτηση του ενδεχομένου συνεργασίας των δύο κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Αναφέρει ότι το πόρισμα των ερευνών στην υπόθεση απόδρασης δύο Ισραηλινών υποδίκων με βοήθεια δύο ομοεθνών τους, από αστυνομικό όχημα την περασμένη Τετάρτη, αποδίδει ευθύνες ολιγωρίας στους δύο αστυνομικούς. Οι τέσσερις Ισραηλινοί κατηγορήθηκαν χθες για την υπόθεση, προσθέτει.

    "Η Σημερινή" προβάλλει τις δηλώσεις Κασουλίδη ότι η κυβέρνηση εμμένει στις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου για την επανέναρξη συνομιλιών. Προσθέτει ότι οι ξένοι ετοιμάζονται για εξελίξεις στο Κυπριακό, στις αρχές του 1997. Γράφει ότι τρεις γερανογέφυρες στο λιμάνι Λεμεσού τέθηκαν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση πλοίων.

    "Ο Φιλελεύθερος" έχει κύριο τίτλο "Η κυβέρνηση καλλιεργεί το έδαφος για διάλογο" και γράφει ότι, με τις δηλώσεις Κασουλίδη για εμμονή στις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, απομακρύνθηκε από την πολιτική των αυξημένων όρων που έθετε για επιστροφή σε απευθείας συνομιλίες. Γράφει ότι περισσότεροι από τέσσερις ευρωπαϊκοί οργανισμοί που ειδικεύονται στη λειτουργία καζίνων θα ιδρύσουν με Κύπριους επιχειρηματίες καζίνο στη Λεμεσό.

    Η "Χαραυγή" στο πρωτοσέλιδό της υποστηρίζει ότι στο ΔΗΣΥ Λεμεσού βρίσκεται σε εξέλιξη "πόλεμος φατριών" για την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου της συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Προβάλλει δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κίκη Καζαμία ότι οι φετινοί κρατικοί προϋπολογισμοί αποτελούν μια "γεύση από τα ίδια" κι ότι δεν παρουσιάζουν κάνενα εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει ως κύριο θέμα τις αυριανές εκλογές στην Ελλάδα και παραθέτει δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη. Προβάλλει ευρωπαϊκή έρευνα που έδειξε ότι οι Κύπριοι αρχίζουν να πίνουν σε πολύ νεαρή ηλικία και, μάλιστα, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ποτού. (ΚΥΠΕ ΑΠ/ΜΑ)


    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Saturday, 21 September 1996 - 9:10:51