Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο κυριακάτικος κυπριακός Τύπος ασχολείται κυρίως με τη σημερινή άφιξη στην Κύπρο του ειδικού αντιπροσώπου της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και τις δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Μάλκολμ Ρίφκιντ. Προβάλλονται επίσης η επίθεση της Πολίν Γκριν κατά του Βαν Ντεν Μπρουκ, τις ζημιές από το σεισμό και τη θεομηνία καθώς και τις κομματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

    "Ο Αγών" γράφει ότι φθάνει σήμερα στη Κύπρο ο ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος θα επικεντρώσει την προσοχή του στο θέμα της ασφάλειας.

    Ο "Α" γράφει ότι η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πολίν Γκριν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κοινοτικού Επιτρόπου Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ για την απόφαση του να προχωρήσει στη χρηματοδότηση της Τουρκίας παρά τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου περί του αντιθέτου.

    "Η Αλήθεια" προβάλλει είδηση του ΚΥΠΕ με δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Μάλκολμ Ρίφκιντ ότι το 1997 θα είναι ένα σημαντικό έτος για την Κύπρο γιατί τώρα υπάρχει μια ευκαιρία, κατά την εκτίμησή του. Η "Α" γράφει ότι σύμφωνα με στατιστικές υγείας οι Κύπριοι κατατάσσονται με τη μεγαλύτερη μακροζωία στο κόσμο. Οι άνδρες ζουν κατά μέσο όρο 75 χρόνια και οι γυναίκες 79.

    "Η Μάχη" στη κύρια είδηση γράφει ότι στο προσκήνιο επανέρχεται η υποψηφιότητα του τέως ΥΠΕΞ Γιώργου Ιακώβου για το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές του 1998. Η "Μ" γράφει ότι υπάρχει αγαστή πλέον συνεργασία Προεδρικού και Δημοκρατικού Συναγερμού και ότι οι διαφορές που παρουσιάστηκαν επί προεδρίας Κληρίδη ανήκουν στο παρελθόν.

    [02] .../2

    [03] - 2 -

    "Τα Νέα" γράφουν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στους κόλπους της συγκυβέρνησης κάτω από τον τίτλο "Πολλά Ρίχτερ στη συγκυβέρνηση". Τα "Ν" γράφουν ότι αποφασίστηκε σε ημερίδα της Εθνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης προς τους Εγκλωβισμένους να γίνει εισήγηση προς την ελληνική κυβέρνηση για διακρατική προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης προς ενίσχυση της κυπριακής προσφυγής.

    "Η Σημερινή" γράφει ότι 2000 σπίτια και υποστατικά στη Λεμεσό έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό και τη θεομηνία και ότι μερικά από αυτά θα κατεδαφιστούν. Η "Σ" γράφει ότι η Ελλάδα αναγγέλλει νέο, τακτικής και αντεπιθετικής υφής, δόγμα έναντι της Τουρκίας και συγκροτεί για το σκοπό αυτό επίλεκτη δύναμη ταχείας επέμβασης πάνω στα αμερικανικά πρότυπα.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει ότι οι βρετανικές ενέργειες στοχεύουν στην προαγωγή σαφούς πλαισίου μιας έστω και καταρχήν συμφωνίας με κωδικοποίηση των τελικών υπό διαπραγμάτευση θέσεων των μερών. Ο "Φ" γράφει ότι περίπου 1500-2000 ιδιοκτήτες εκτιμάται ότι θα υποβάλουν αίτηση για παροχή βοήθειας λόγω των ζημιών που υπέστησαν από το σεισμό και τη θεομηνία.

    "Η Χαραυγή" στη πρώτη είδηση γράφει ότι η κυβέρνηση απηύθυνε προτροπή προς 15 ημικρατικούς οργανισμούς για να φιλελευθεροποιήσουν τις υπηρεσίες τους, επικαλούμενη τη διαδικασία εναρμόνισης της κυπριακής οικονομίας με το κοινοτικό κεκτημένο. Η "Χ" γράφει ότι αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής το ΓΓ του κόμματος Δημήτρη Χριστόφια αναχωρεί αύριο για επίσκεψη στο Πεκίνο με πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

    H "Cyprus Mail" γράφει ότι τα όργανα του συστήματος προσγείωσης είναι εκτός λειτουργίας και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες, όπως ισχυρίζονται οι πιλότοι. Παραθέτει δήλωση του Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας Μιχάλη Ηροδότου, ο οποίος παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι "απαράδεκτη" όμως αρνείται ότι οι επιβάτες βρίσκονται σε κίνδυνο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Sunday, 13 October 1996 - 4:25:13