Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 12/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η μετά το σεισμό θεομηνία με τη χαλαζοθύελλα και τις μεγάλες καταστροφές κυρίως στην Πάφο και τη Λεμεσό προβάλλεται στις πρώτες σελίδες του σημερινού σαββατιάτικου κυπριακού Τύπου. Αλλες ειδήσεις που προβάλλονται είναι η επικείμενη άφιξη του ειδικού αντιπροσώπου της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και οι πληροφορίες για το πού στοχεύουν οι διαβουλεύσεις του στο νησί και οι δηλώσεις της Βρετανίδας Ευρωβουλευτού Πολίν Γκριν για την πολιτική της Τουρκίας και τη στάση που πρέπει να τηρήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

    "Ο Αγών" γράφει ότι η χαλαζοθύελλα σάρωσε τα πάντα στη Λεμεσό και στην Πάφο και ότι οι ζημιές ξεπερνούν τα 10 εκ. λίρες. Ο "Α" γράφει ότι με βολιδοσκοπήσεις και όχι προτάσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα έρχεται στην Κύπρο ο Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

    "Η Αλήθεια" αναφέρεται στις τρομακτικές καταστροφές από τη χαλαζοθύελλα κάτω από τον τίτλο "Χαλασμός κόσμου" και γράφει ότι κινδύνευσαν ζωές ενώ 100 αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν ή καταστράφηκαν στο δρόμο Ζακακίου - Τραχωνίου αφού οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν εκατοντάδες κυπαρίσσια. Η "Α" γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου εξέφρασε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι η κυπριακή οικονομία θα βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα και το 1997 με ρυθμό ανάπτυξης 3,5%.

    "Η Μάχη" στην πρώτη είδηση αναφέρεται με φωτορεπορτάζ στις καταστροφές από τη χαλαζοθύελλα και ότι η Πάφος "πληρώνει" τη μερίδα του λέοντος από την πρωτοφανή θεομηνία. Η "Μ" αναφέρεται σε δήλωση της Ευρωβουλευτού Πολίν Γκριν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να ασκεί πολιτική πίεση πάνω στην Τουρκία ώστε η χώρα αυτή να αντιληφθεί ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στο Κυπριακό, το Κουρδικό και το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    "Η Σημερινή" στη πρώτη είδηση αναφέρεται στις καταστροφές από τη θεομηνία μετά το σεισμό. Η "Σ" γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αλέκος Ευαγγέλου είναι αποφασισμένος να πάρει όλα τα μέτρα για την πάταξη κάθε κρούσματος απειθαρχίας ή παράβασης κανονισμών στο αστυνομικό σώμα. Η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Μανώλης Χριστοφίδης κατέβαλε στο δημόσιο ταμείο 15 χιλιάδες λίρες, ύστερα από οδηγίες του Υπουργού Οικονομικών, γιατί είχε προσλάβει έκτακτο προσωπικό χωρίς την έγκριση της Βουλής και του Υπουργικού Συμβουλίου.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ φθάνει αύριο στην Κύπρο με συγκεκριμένες ιδέες για το θέμα των εγγυήσεων και της πολυεθνικής δύναμης και ότι προτίθεται να εμπλέξει τις δύο πλευρές σε εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσης επί της ουσίας του προβλήματος στη διάρκεια των πενθήμερων επαφών του στο νησί. Ο "Φ" γράφει ότι λιγότερες σε αριθμό και μικρότερες σε ένταση ήταν οι μετασεισμικές δονήσεις χθες, ένδειξη του γεγονότος ότι ο εγκέλαδος άρχισε πλέον να ξεθυμαίνει.

    "Η Χαραυγή" στη πρώτη είδηση γράφει ότι στην προετοιμασία συνολικού πακέτου λύσης του Κυπριακού σε ένα μεταγενέστερο στάδιο αποσκοπούν οι σε βάθος συζητήσεις του ειδικού αντιπροσώπου της Βρετανίας Σερ Ντέϊβιντ Χάνεϊ. Η "Χ" αναφέρεται στην απογευματινή κλήρωση στη Λευκωσία του Ευρωπαϊκού Λαχείου που θα αφήσει στον πρώτο τυχερό 1,5 εκ. λίρες.

    H "Cyprus Mail" αναφέρεται στην πρώτη σελίδα σε παράπονα συγγενών του Γεώργιου Χριστοφή 54 χρονών ότι πέθανε αβοήθητος στα σκαλιά του νοσοκομείου της Λεμεσού γιατί το προσωπικό του νοσοκομείου τον εγκατέλειψε κατά τη διάρκεια του σεισμού την περασμένη Τετάρτη. Η αγγλόφωνη εφημερίδα "CM" αναφέρεται σε δηλώσεις της Βρετανίδας Ευρωβουλευτού Πολίν Γκριν ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον των κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δουν την Τουρκία να συμμορφώνεται στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με την Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Saturday, 12 October 1996 - 3:24:42