Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 24/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Το Κυπριακό, η ετοιμασία της ανταπαντητικής επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Ραούφ Ντενκτάς, τα δυσφημιστικά για τον Πρόεδρο Κληρίδη τουρκικά φυλλάδια στη Βρετανία, οι αποκαλύψεις για πληρωμένους ξένους δολοφόνους και το κόστος της αστυνομικής φρούρησης των πολιτικών αρχηγών και επιτήρησης προσώπων που κινδυνεύουν στη Λεμεσό αποτελούν τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

    "Ο Αγών" στο πρωτοσέλιδό του γράφει ότι στα χέρια της Αστυνομίας περιήλθαν αποκαλυπτικές πληροφορίες ότι φατρίες και κυκλώματα του υποκόσμου επιστράτευσαν Ρωσοπόντιους για τη διάπραξη δολοφονιών, βομβιστικών επιθέσεων και εκβιασμών. Απέτυχε, γράφει, η προσπάθεια του ψευδοκράτους να εκπροσωπηθεί με δύο Τ/Κ ψευδοαστυνομικούς στη γενική συνέλευση της Ιντερπολ, στην Αττάλεια της Τουρκίας, ύστερα από διαβήματα του Αρχηγού της Αστυνομίας Πανίκου Χατζηλοίζου που εκπροσωπεί την Κύπρο στη συνέλευση.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης έχει έτοιμη την απαντητική του επιστολή προς τη μακρόσυρτη επιστολή Ντενκτάς, που θα αποσταλεί σε λίγες μέρες μετά που θα τη μελετήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και γράφει ότι και σ' αυτή την επιστολή ο Πρόεδρος θα επιμένει στην αποστρατικοποίηση της Κύπρου. Τουρκική εθνικιστική οργάνωση, γράφει, κυκλοφόρησε φυλάδια στη Βρετανία με τα οποία "επικηρύσσει" τον Πρόεδρο Κληρίδη ως "υπεύθυνο" για τις δολοφονίες Βρετανών, την περίοδο 1955-59, και Τ/Κ τον Αύγουστο του 1974.

    "Η Μάχη" γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση δε θα προσφύγει τελικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη δολοφονία του Πέτρου Κακουλλή ύστερα από αντιδράσεις μελών του Σώματος. Διαφωνίες, προσθέτει, για την προσφυγή υπάρχουν και μεταξύ των κομμάτων. Γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Αλέκος Ευαγγέλου αποκάλυψε χθες στη Βουλή ότι το κόστος της επιτήρησης υπόπτων κακοποιών στοιχείων, ιδιαίτερα στη Λεμεσό, ανήλθε στο 1,5 εκατομμύριο λίρες κατά το 1996.

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα της αναφέρεται στις ενδείξεις της Αστυνομίας ότι πληρωμένοι δολοφόνοι από κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος ήλθαν από το εξωτερικό. Αναφέρεται στην αντιπαράθεση για την παραπαιδεία στην Κύπρο και γράφει ότι γονιός πληρώνει 400 λίρες κάθε μήνα για φροντιστήρια του παιδιού του. Γράφει ότι ποσό 1.200.000 λιρών το μήνα ξοδεύεται για τους 130 αστυνομικούς φρουρούς των πολιτικών προσώπων.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει ότι με ιδιαίτερα συγκρατημένη αισιοδοξία και υπό πέπλο μυστικότητας αρχίζει αυτή τη βδομάδα ο εκ του σύνεγγυς στρατιωτικός διάλογος. Παραθέτει δήλωση του Υπουργού Αμυνας ότι δεν υπήρξε αντίδραση των στρατιωτικών για την απαγκίστρωση. Γράφει ότι η Τουρκία θα αντιταχθεί σε αίτημα της Κύπρου να συμμετάσχει ως παρατηρητής στην Παρευξείνια Συνεργασία, μια περιφερειακή οργάνωση οικονομικής συνεργασίας.

    Η "Χαραυγή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Μήνυμα Πριμακόφ προς Κληρίδη" γράφει ότι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κατά την επιστροφή του από επισκέψεις σε Κίνα και Ρωσία αποκάλυψε χθες ότι μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαντικό μήνυμα του ΥΠΕΞ της Ρωσίας. Γράφει ότι η κυβέρνηση μετά από ενάμισυ και πλέον μήνα αναζήτησης ατόμου που θα πληρούσε τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών αδυνατεί να διορίσει άλλο άτομο κι αποφάσισε τελικά όπως στη θέση παραμείνει ο νυν Πρόεδρος Βασίλης Ρολόγης.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ένας από τους Ισραηλινούς που πήραν μέρος στην τολμηρή απόδραση από τα χέρια της Αστυνομίας καταδικάστηκε χθες σε 30μηνη φυλάκιση για προηγούμενη υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών δολαρίων Αμερικής. Προβάλλει δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι η φιλελευθεροποίηση των επιτοκίων και διακίνησης κεφαλαίων αποτελεί θέμα χρόνου κι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα υλοποιήσει πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΠ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Thursday, 24 October 1996 - 3:24:42