Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 29/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η ποικιλία θεμάτων χαρακτηρίζει το σημερινό κυπριακό Τύπο. Το Κυπριακό, η πρόταση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για τη δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης, η συνέχεια του θέματος που ήγειρε ο Σπύρος Κυπριανού για τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μάλτα κυριαρχούν στη σημερινή ειδησεογραφία.

    Ο "Αγών" αναφέρεται σε δικές του πληροφορίες για το στρατιωτικό διάλογο, σύμφωνα με τις οποίες ενώ οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για μη χρήση ένσφαιρων πυρών, στο θέμα της απαγκίστρωσης ναυαγεί η σχετική προσπάθεια. Στην πρώτη σελίδα ο "Α" δίνει ευρεία έκταση και στις εκδηλώσεις με τις οποίες ο κυπριακός Ελληνισμός γιόρτασε την ιστορική επέτειο του "ΟΧΙ".

    Η "Αλήθεια" έχει στο κύριο της θέμα τη πρόταση Αναστασιάδη για τη δημιουργία "σκιώδους κυβέρνησης" από το ΔΗΣΥ και γράφει ότι η πρόταση στοχεύει στο καλύτερο συντονισμό κόμματος-κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα για τις δημοτικές εκλογές, η "Α" γράφει ότι εντός της εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, ενώ υποστηρίζει ότι πρόβλημα υπάρχει στους δήμους Στροβόλου, Αγίου Δομετίου και Εγκωμης.

    Η "Μάχη" στο κύριο της θέμα αναφέρεται στο Κυπριακό και υποστηρίζει ότι το επόμενο βήμα των Αγγλοαμερικανών, θα είναι η μέτρηση των αντιδράσεων με τη μέθοδο της έμμεσης βολιδοσκόπησης, σε σειρά ιδεών και εναλλακτικών εισηγήσεων τους πάνω στις κύριες πτυχές. Γράφει ακόμα ότι οι δύο Ρώσοι που συνελήφθησαν για τη τοποθέτηση βόμβας σε αυτοκίνητο του Ρίκκου Θεοχαρίδη, πιθανόν να ενέχονται και σε άλλες τρεις υποθέσεις βομβιστικών επιθέσεων.

    Η "Σημερινή" στο κύριο της θέμα γράφει ότι οι Αγλοαμερικάνοι προωθούν "λύση χειρότερη της Ζυρίχης". Αναφέρει επίσης ότι δεν υπήρξε καμμιά επίσημη αντίδραση στις πληροφορίες του αθηναϊκού "Βήματος", για τις ιδέες που φέρονται να προωθούν ΗΠΑ-Βρετανία και οι οποίες ευνοούν τη δημιουργία συνομοσπονδίας. Η "Σ" αναφέρεται στην επικείμενη συνεδρία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου-ΕΕ και γράφει ότι σ'αυτήν θα παραστούν ο εκπρόσωπος της ιρλανδικής προεδρίας Κέστερ Χίσλιπ και ο Επίτροπος Χανς Βαν ντεν Μπρουκ.

    Ο "Φιλελεύθερος" που έχει ως υπέρτιτλο "Η κρίση προεκτείνεται απειλώντας υποτροπές" προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού για το θέμα της άρσης της εμπιστοσύνης του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αλέκο Ευαγγέλου, σημειώνοντας ότι "δεν κάνει πίσω". Σε άλλο θέμα της πρώτης σελίδας γράφει ότι ευρωπαϊκοί πόροι 12 εκατομμυρίων ECU, από το 4ο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, θα διατεθούν για την ενίσχυση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού.

    Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο της θέμα ότι υπάρχει σκάνδαλο 34 εκ. λιρών στην ΑΗΚ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μάλτα, η "Χ" αναφέρεται στις προεκλογικές διακηρύξεις του νικητή των εκλογών, του Εργατικού Κόμματος για την ακύρωση της αίτησης ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η "Cyprus Mail" προβάλλει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μάλτα και γράφει ότι με τη νίκη των Εργατικών ο λαός της χώρας απέρριψε την ένταξη στην ΕΕ και το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Γράφει ακόμα ότι οι γιατροί του Προέδρου της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν ακύρωσαν όλα τα ραντεβού και τις συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Tuesday, 29 October 1996 - 4:24:47