Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 30/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- H χθεσινή βομβιστική επίθεση στη Λεμεσό κατά του Δικαστή Μιχαλάκη Μαυρονικόλα μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα στις σημερινές εφημερίδες, με τη γενική εκτίμηση ότι το οργανωμένο έγκλημα επιτίθεται πλέον και κατά της Δικαιοσύνης.

    "Ο Αγών" με τίτλο "Βόμβα-παγίδα κατά Δικαστή" γράφει ότι από θαύμα γλύτωσε ο Δικαστής και η 5χρονη κόρη του που τον ακολουθούσε ενώ κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του. Προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις οποίες δόθηκαν οδηγίες στην αστυνομία να κινήσει "γη και ουρανό" για τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών. Για το θέμα Ευαγγέλου αναφέρει ότι δεν αποκλείεται αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα Κυπριανού για αντικατάσταση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

    Η "Αλήθεια" αναφέρει στο κύριο της θέμα ότι οι βομβιστές ήσαν αδίστακτοι, αφού πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό ενώ κοντά στο Δικαστή βρισκόταν η πεντάχρονη κορούλα του. Αναφέρει ότι, από το 1970, πέντε Δικαστές υπήρξαν θύματα βομβιστικών επιθέσεων. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη ότι η πορεία της Κύπρου προς την ΕΕ συνεχίζεται κανονικά και ότι θα ήταν λάθος να εξαγάγουμε συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μάλτα.

    "Η Μάχη" επισημαίνει ότι το οργανωμένο έγκλημα απλώνει τα πλοκάμια του και στη Δικαιοσύνη και γράφει ότι "Γίναμε Σικελία". Για την κατάσταση του αστυνομικού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, σε ώρα υπηρεσίας, γράφει ότι αυτός χαροπαλεύει και ότι τα επόμενα δυό 24ωρα είναι καθοριστικά για την πορεία της υγείας του.

    "Η Σημερινή" επισημαίνει ότι το οργανωμένο έγκλημα στη Λεμεσό απλώνει τώρα τα πλοκάμια του και στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Αναφέρεται ακόμα στις έρευνες της Αστυνομίας και στις αντιδράσεις του νομικού κόσμου της Λεμεσού. Η "Σ" γράφει ότι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας βρίσκεται στο Λονδίνο για το πρόβλημα καρδιάς που έχει.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει ότι η βόμβα προκάλεσε κύματα οργής κι ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης προειδοποίησε σαφώς τους αρμόδιους των Σωμάτων ασφαλείας, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους. Η νέα βομβιστική ενέργεια, προσθέτει, αποτελεί δείκτη ότι η κατάσταση έχει εκφύγει, πλέον, κάθε ελέγχου. Γράφει ότι "πραγματική σφαγή" γίνεται στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την κατακύρωση της πρώτης μεγάλης προσφοράς εκατομμύριων για το νέο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό, με εμπλοκή των πρεσβειών τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών.

    Η "Χαραυγή" προβάλλει τη βομβιστική επίθεση κατά του Δικαστή Μαυρονικόλα κάτω από το μονολεκτικό τίτλο "Αίσχος" και γράφει ότι το έγκλημα βρίσκεται εκτός ελέγχου. Το ΑΚΕΛ, προσθέτει, θα θέσει στη Βουλή το θέμα της περαιτέρω έξαρσης της εγκληματικότητας, τις κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Προβάλλει τη δήλωση του αποχωρούντα από την Κύπρο Ρώσου πρέσβη Μπορίς Ζένκοφ ότι υπάρχει κίνδυνος εκτροπής του Κυπριακού από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στεγάζει την έκρηξη βόμβας κάτω από τον τίτλο "Διεφθαρμένη επίθεση". Αναφέρει οι Τούρκοι άνοιξαν χθες πυρ εναντίον δύο Βρετανών στρατιωτών οι οποίοι ασχολούνταν με έργα συντήρησης στην περιοχή της κατεχόμενης Αχνας. Προβάλλει τον κρίσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Ανδρέα Μιχαηλίδη από οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος δε σταμάτησε για έλεγχο χθες στη Λεμεσό.

    Η εβδομαδιαία "Financial Mirror" γράφει ότι τελικά η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής εισηγείται όπως εγκριθούν οι κυβερνητικές εγγυήσεις για να συνάψουν δάνεια οι Κυπριακές Αερογραμμές αλλά, ταυτόχρονα, προειδοποιεί την εταιρεία γιατί παραλείπει να την ενημερώσει για τα σχέδιά της, προσθέτει. Παραθέτει δηλώσεις του Επίτιμου Προξένου του Μεξικού στην Κύπρο Νίκου Σιακόλα ότι το εμπόριο με τη χώρα αυτή μπορεί να φτάσει στα 100 εκ. δολάρια.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΑΠ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Wednesday, 30 October 1996 - 4:24:42