Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 2/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η παρέμβαση του Προέδρου Κληρίδη στην αντιπαράθεση μεταξύ Ευαγγέλου και Κυπριανού, η συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ, η αναμενόμενη αμερικανική πρωτοβουλία στο Κυπριακό και οι προκλητικές δηλώσεις του ψευδουπουργού-δολοφόνου Κενάν Ακίν, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

    Ο "Αγών" γράφει ότι μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας πέφτουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αλέκου Ευαγγέλου. Αλλού γράφει ότι αναμένεται περιοδεία του αξιωματούχου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Κάρι Κάβανο στο τρίγωνο Λευκωσία-Αθήνα-Αγκυρα, τον προσεχή μηνα.

    Η "Αλήθεια" επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες της γράφει ότι έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις Κύπρου-Παλαιστινίων λόγω της αντίθεσης του Ισραήλ στην υπογραφή αεροπορικής συμφωνίας μεταξύ της Κύπρου και της Παλαιστινιακής Αρχής. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μελετά ευρύ ανασχηματισμό για ανανέωση της κυβέρνησης και ενίσχυσής της ενόψει των προεδρικών εκλογών.

    Η "Μάχη" γράφει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε συννενόηση με την ηγεσία της Αστυνομίας ετοιμάζει σχέδιο αναδόμησης του Σώματος, με επίκεντρο τις αλλαγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να εφεσιβάλει την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για αναστολή της ποινής φυλάκισης του Λουκά Φανιέρου.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι σε θέμα γοήτρου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου του ΔΗΚΟ εξελίσσεται το θέμα του Υπουργού Δικαιοσύνης Αλέκου Ευαγγέλου. Αλλού γράφει ότι αυστηρή κριτική εναντίον Υπουργών της κυβέρνησης έκανε χθες ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Σοφοκλής Χατζηγιάννης, στη διάρκεια συνεδρίας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι η Αστυνομία αναζητά "παρακλάδια" κυκλώματος που τοποθετούσε έναντι αδράς αμοιβής, βόμβες στη Λεύκωσια και στη Λάρνακα, ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν πληροφορίες και ισχυρές ενδείξεις για τους νονούς και τους χρηματοδότες. Αλλού γράφει ότι το επόμενο τετραήμερο θα είναι καθοριστικό για τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και σημειώνει ότι η προσοχή επικεντρώνεται τώρα σε θεληματική παραίτηση του κ. Ευαγγέλου.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι το Εθνικό Συμβούλιο ανέλαβε να προετοιμάσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η πλευρά μας ενόψει των εξελίξεων που διαγράφονται στο Κυπριακό με την αναμενόμενη εκδήλωση της Αμερικανικής πρωτοβουλίας. Αλλού, επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες της αναφέρεται σε έντονη διαφωνία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου με τον πρόεδρο του κόμματος Σπύρο Κυπριανού σχετικά με την πολιτική για τις δημοτικές εκλογές.

    Η "Cyprus Mail" προβάλλει τις προκλητικές δηλώσεις του δολοφόνου ψευδουπουργού του ψευδοκράτους Κενάν Ακίν σε τουρκικό εβδομαδιαίο περιοδικό με τις οποίες αποκαλεί "σκύλο" των ήρωα Σολωμό Σολωμού. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της Παιδιατρικής Επιτροπής Κύπρου Παναγιώτη Ζαβρού, ότι οι μονάδες εντατικής παρακολούθησης για παιδιά είναι ανύπαρκτες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Saturday, 2 November 1996 - 3:24:39