Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-11-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 3/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Τη συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ, τις δηλώσεις του βουλευτή Σοφοκλή Χατζηγιάννη τα προβλήματα στη συγκυβέρνηση, και την αυτοκτονία δεκατετράχρονου μαθητή από την Πάφο, προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Ο "Αγών" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κρατεί κλειστά τα χαρτιά του στο θέμα του ανασχηματισμού, αλλά επικαλείται πληροφορίες που μιλούν για ανασχηματισμό την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ Μάρκου Κυπριανού, με τις οποίες υποστηρίζει ότι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες η συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ θα συνεχιστεί.

    Η "Αλήθεια" αναφέρεται στη συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ κατά την οποία, όπως γράφει, έγινε διάγνωση των προβλημάτων, ενώ ασκήθηκε εποικοδομητική κριτική και αυτοκριτική. Αλλού γράφει ότι στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας εντοπίζονται ελλείψεις και αδυναμίες στο θέμα της προμήθειας βιβλίων στα σχολεία.

    Η "Μάχη" αναφέρεται στην αυτοκτονία δεκατετράχρονου από την Πάφο, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο, αφήνοντας σημείωμα ότι ο λόγος που τον ώθησε στην πράξη του ήταν η κακή επίδοση στα μαθήματα. Αλλού γράφει ότι σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εταιρείες πετρελαιοειδών και ζητούν από την κυβέρνηση βοήθεια για το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

    Τα "Νέα" γράφουν ότι συγκλονιστικές διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα σεξουαλικής κακοποίησης εξάχρονης από τη Λεμεσό από επώνυμο επιχειρηματία. Αλλού αναφέρεται στις πρόσφατες επισκέψεις του προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη στο Στρασβούργο και στη Βουδαπέστη και στην παρέμβασή του στη Σύνοδο των αρχηγών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, όπου τόνισε την ανάγκη λήψης πιο ουσιαστικών μέτρων πίεσης προς την Τουρκία.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι στην αντεπίθεση πέρασαν χθες οι Υπουργοί της Κυβέρνησης Κληρίδη και αναφέρεται σε επίθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης Αλέκου Ευαγγέλου εναντίον κομματικών στελεχών για παρεμβάσεις τους στην Αστυνομία. Αλλού γράφει ότι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Τάσσος Παπαδόπουλος συλλέγει μαρτυρίες για να ζητήσει από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας πονική δίωξη υπαλλήλων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογράμμων.

    Ο "Φιλελέυθερος" αναφέρεται σε έκθεση του ΚΕΒΕ και γράφει ότι προβλέπεται "εισβολή" κυπριακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα λόγω των μεγάλων οικονομικών ευκαιριών που προσφέρει η ελλαδική αγορά. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα για συγχρονισμό της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης με νέα νομοθεσια που "θα λύνει τα χέρια των δικαστών".

    Η "Χαραυγή" αναφέρεται σε "ρεσιτάλ κατά της πολυφωνιάς και της ελέυθερης έκφρασης απόψεων" του βουλευτή του ΔΗΣΥ Σοφοκλή Χατζηγιάννη, ο οποίος κατηγόρησε το ΡΙΚ ότι προβάλλει περισσότερο εκπροσώπους του ΑΚΕΛ παρά του ΔΗΣΥ. Αλλού προβάλλει δήλωση του τέως Πρωθυπουργού του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ότι η Κύπρος μπορεί να γίνει Ελβετία της Μέσης Ανατολής.

    Η "Cyprus Mail" γράφει οι ξένοι διπλωμάτες εκφράζουν ανησυχία για τις αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν για τους εγκλωβισμένους οι εκδηλώσεις στο Λήδρα Πάλας.

    Αλλού γράφει ότι με εξόρμηση πάνω από 40.000 κυνηγών σε διάφορες περιοχές της Κύπρου άρχισε σήμερα η κυνηγετική περίοδος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Sunday, 3 November 1996 - 9:24:42