Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-12-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 28/12/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ για τροποποίηση του Συντάγματος, η απόπειρα φόνου εναντίον 17χρονου από αστυνομικό, η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις επιτροπές συγγενών των αγνοουμένων και η αντίθεση που εκφράζει η Μόσχα σε πρωτοβουλίες για το Κυπριακό εκτός των πλαισίων του ΟΗΕ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στις σημερινές εφημερίδες.

Ο "Αγών" προβάλλει δήλωση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, στη χθεσινή ανοικτή συνεδρία του κόμματος, με την οποία υποστηρίζει ότι με την τροποποίηση του Συντάγματος εισέρχεται μειωμένος στη Βουλή ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Χριστόδουλος Βενιαμίν. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις επιτροπές αγνοουμένων και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα αποστείλει προς το νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφιν Ανάν, επιστολή με την οποία θα απαντά σε εκείνη του Μπούτρος Γκάλι.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο, "σε τραγωδία με θύμα 17χρονο εξελίχθηκε ερωτική ιστορία νεαρών", προβάλλει την απόπειρα φόνου εναντίον του Κλεάνθη Κάιζερ με θύτη τον αστυνομικό Ευτύχιο Χριστοδούλου. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η ΚΟΠ προτίθεται να προχωρήσει σε έρευνες αναφορικά με ισχυρισμούς ότι ποδοσφαιρστές κέρδισαν πέραν των εκατό χιλιάδων λιρών σε στοιχήματα για ήττα της Εθνικής Κύπρου από την αντίστοιχη της Βουλγαρίας.

Η "Μάχη" προβάλλει επίσης την απόπειρα δολοφονίας σημειώνοντας ότι ο Χριστοδούλου, ο οποίος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του. Γράφει επίσης ότι η κατάσταση του θύματος περιγράφεται ως κρίσιμη. Αλλού αναφέρεται στην απόπειρα αυτοκτονίας δεκαεννέα Ιρακινών που κρατούνται στις Κεντρικές Φυλακές για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας, πίνοντας απορρυπαντικό.

Η "Σημερινή" γράφει ότι η Πολιτική Επιτροπή του ΔΗΣΥ, μετά από ζωντανό διάλογο, άναψε χθες το πράσινο φως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για να ψηφίσει υπέρ της τροποποίησης του Συντάγματος, με αφορμή την κενωθείσα έδρα Κοντίδη στη Λεμεσό. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση των προαγωγών στο Αστυνομικό Σώμα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι υπήρξε αρκετή καθυστέρηση.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι, παραμονές των παρασκηνιακών ενεργειών για εκδήλωση της αμερικανο-βρετανικής πρωτοβουλίας για το Κυπριακό, η Μόσχα ζητά την αμεσότερη εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας και σημειώνει την αντίθεση της Ρωσσίας στην προαγωγή πρωτοβουλιών εκτός των πλαισίων του διεθνούς οργανισμού. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρόσκεται σε σοβαρό δίλημμα σχετικά με την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης για το θέμα της ΑΤΑ, και προσθέτει ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως τις προθέσεις του.

Η "Χαραυγή" αναφέρεται στο χθεσινό 23ο συνέδριο της ΠΟΦΝΕ σημειώνοντας ότι με μαζικούς μαχητικούς αγώνες θα απαντήσει το φοιτητικό κίνημα στην πολιτική λιτότητας και περιοκοπών στη Παιδεία που επιβάλλει η κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι ο πληθυσμός στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές της Κύπρου, υπολογίζεται σε 645.300 το τέλος του 1995, σημειώνοντας αύξηση 1,1%, σε σύγκριση με τον προηγουμενο χρόνο.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός των χριστουγεννιάτικων διακοπών και προβάλλει έκκληση της αστυνομίας προς του οδηγούς να οδηγούν με περισστότερη προσοχή και ασφάλεια. Αλλού γράφει ότι η κυπριακή αστυνομία βοηθά τη βρετανική στις προσπάθειες εντοπισμού ύποπτου για δολοφονία νεαρού στη Βρετανία ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στα κατεχόμενα.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01a run on Saturday, 28 December 1996 - 8:24:43 UTC