Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-01-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 13/1/1997 (ΚΥΠΕ) -- Οι χθεσινές δηλώσεις του Κέρι Κάβανο ότι στόχος των επαφών του που αρχίζουν σήμερα στη Λευκωσία είναι η αποκλιμάκωση της έντασης με ιδέες που θα μεταφέρει προς τις δύο πλευρές, αποτελούν το κύριο θέμα στις περισσότερες σημερινές εφημερίδες. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι το αμερικανικό σενάριο για σύγκρουση τριών ημερών σε Αιγαίο και Κύπρο, οι εξελίξεις για την ΑΤΑ και οι δηλώσεις Κυπριανού για τους πυραύλους S-300.

"Ο Αγών" στο κύριο πρωτοσέλιδο θέμα του, αναφέρεται στην υπό κατασκευή αεροπορική βάση της Πάφου, υπό τον τίτλο "Θα παραμένουν μόνιμα τα πολεμικά αεροπλάνα στην Κύπρο". Η εφημερίδα αντλεί τις πληροφορίες από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΔΕΚ με αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Γράφει ότι δεν προβλέπεται διαφοροποίηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής πριν από τις Προεδρικές εκλογές του 1998.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ιδέες αποκλιμάκωσης της έντασης μεταφέρει στις δύο πλευρές ο Κάβανο", αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου κατά την άφιξή του στην Κύπρο, στις οποίες τόνισε ότι αν οι ιδέες του υιοθετηθούν, τότε θα οδηγήσουν σε διάσπαση του αδιεξόδου και σε μιά σύντομη λύση. Προβάλλει δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ και Προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία αποκλείει συμβιβασμό για τους S-300.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Αυτά θα ζητήσει ο Κάβανο" γράφει ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος θα προτείνει καθυστέρηση παραλαβής των S-300 και μορατόριουμ πτήσεων και προσθέτει ότι αναμένεται "όχι" της Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Ηλιάδης και ο Αρχηγός της Ε.Φ. Νικόλαος Βορβολάκος, μαζί με την Επιτροπή Αμυνας της Βουλής πήγαν στην Αθήνα.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Πόλεμος τον Απρίλη" αναφέρεται στο δημοσίευμα της αθηναϊκής "Απογευματινής", σύμφωνα με το οποίο σε έκθεσή τους, οι Αμερικανοί προβλέπουν πολεμική σύγκρουση τριών ημερών, μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας και Κύπρου, ενώ επισημαίνει ότι η Τουρκία ετοιμάζει αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου τον Απρίλιο όταν θα φθάσουν οι πρώτες συστοιχίες πυραύλων S-300. Η "Σ" γράφει ότι προσωπικό και έλλειψη κονδυλίων απασχολούν την Πολιτική Αμυνα.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο "Ορους για πρωτοβουλία θέτει σήμερα ο Κάβανο", προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στις οποίες επίσης υπογράμμισε ότι, αφενός, "για να επιτύχει η προσπάθεια, πρώτα συμφωνία για μέτρα μείωσης της έντασης" , αφετέρου δε, κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για τη μη αποδοχή του μορατόριουμ. Γράφει ότι παρουσιάζονται κρούσματα καταβολής χιλιάδων λιρών για "αέρα", προς εκμετάλλευση Τ/κ περιουσιών.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου, με τίτλο "Με ιδέες ήρθε ο Κάβανο" και με υπότιτλο "Στόχος η μείωση της έντασης και η προώθηση λύσης". Γράφει ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού καταβάλλει προσπάθειες για απεξάρτησή του, από τους μεγάλους οργανωτές ταξιδίων.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01a run on Monday, 13 January 1997 - 8:13:59 UTC