Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-03-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,01/03/1997 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες προβάλλουν σήμερα τις προετοιμασίες του κατοχικού καθεστώτος για εποικισμό της Αμμοχώστου και τις δηλώσεις του Κοινοτικού Επιτρόπου Χανς Βαν ντεν Μπρουκ. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο αφορούν, μεταξύ άλλων, την κρίση στη βιομηχανία ένδυσης, τις σκυλομαχίες και την αυτοκτονία 65χρονου στη Λάρνακα.

Ο "Αγών" γράφει ότι το καθεστώς Ντενκτάς ολοκλήρωσε τον καθαρισμό της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου και Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη, δήλωσαν ότι πρόκειται για πρωτοφανή καθαρισμό που ίσως αποτελεί προετοιμασία για εποικισμό της πόλης. Γράφει, επίσης, ότι άρχισαν στη Λευκωσία και τη Λεμεσό οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο Επίτροπος Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, τράβηξε χθες το αυτί του Ραούφ Ντενκτάς με την αυστηρή όσο και δραματική παρότρυνσή του να βγάλει επιτέλους την Τ/κ κοινότητα από τη διεθνή απομόνωση και να συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι συνελήφθηκαν τέσσερα άτομα σχετικά με τις παράνομες σκυλομαχίες στη Λάρνακα.

Η "Μάχη" γράφει ότι ο Χανς Βαν ντεν Μπρουκ κάλεσε χθες τον Ντενκτάς να μην ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους από την Ευρωπαϊκή Ενωση διότι κανείς δεν πρόκειται να το πράξει. Γράφει, επίσης, ότι ο 65χρονος πρόσφυγας Ανδρέας Χριστοφή Ξενή από την Περιστερωνοπηγή Αμμοχώστου, τέως κάτοικος Αγίων Αναργύρων Α' στη Λάρνακα, έθεσε τέρμα στη ζωή του λόγω της απογοήτευσης που του προκάλεσε η τύφλωσή του τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του.

Η "Σημερινή" γράφει ότι άρχισαν εδώ και δύο μήνες μαζικές απολύσεις εργαζομένων στη βιομηχανία ένδυσης, οι οποίες κορυφώνονται τις τελευταίες μέρες, με τον ισχυρισμό ότι οι βιομηχανίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν παραγγελίες. Γράφει, επίσης, ότι άνθρωποι του υποκόσμου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου άρχισαν να απειλούν την Αστυνομία ότι θα "κτυπήσουν" αν δεν σταματήσει να τους ενοχλεί.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Χανς Βαν ντεν Μπρουκ έστειλε χθες ξεκάθαρα μηνύματα και προς τις δύο πλευρές, τα οποία, όπως αναφέρει, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αδυναμία της ΕΕ ως σύνολο να δράσει συγκεκριμένα στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι το μάθημα της τουρκικής γλώσσας έχει εισαχθεί σε μερικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, ως μάθημα επιλογής, σε δοκιμαστική βάση.

Η "Χαραυγή" υποστηρίζει ότι ενώ οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου παίρνουν νέα αρνητική τροπή, η κυβέρνηση αποφεύγει την ουσία των ζητημάτων και προσπαθεί να κρατήσει σε χαμηλούς τόνους τα προβλήματα που άρχισαν να εμφανίζονται. Γράφει, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της μεταποίησης θα προβούν σύντομα σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν αναχαιτιστεί το κύμα μαζικών απολύσεων, τη στιγμή που παραχωρούνται νέες άδειες απασχόλησης σε αλλοδαπούς.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται σε δήλωση του Αντιπροσώπου της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ ότι το στάδιο προετοιμασίας για απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς πλησιάζει στο τέλος του. Γράφει, επίσης, ότι η Εκκλησία παρέδωσε χθες εισφορές επισκεπτών στη Μονή Κύκκου, ύψους 40 χιλιάδων λιρών, στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Saturday, 1 March 1997 - 8:24:44 UTC