Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 2 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-04-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,02/04/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Κυπριακός Τύπος προβάλλει κυρίως τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα μέτρα καλής θέλησης, την αυριανή συνάντηση Κληρίδη - Μάτση, τις ζυμώσεις για τις προεδρικές εκλογές και τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών για το θέμα των "χαλαρώσεων".

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Καθοριστική συνάντηση Κληρίδη - Μάτση" γράφει ότι αύριο οι δύο άνδρες θα βρεθούν "τετ-α-τετ" για μια σημαντική συζήτηση, για τις εξελίξεις στα 24ωρα που θα ακολουθήσουν. Γράφει ότι τίποτα όρθιο δεν άφησε η ανομβρία και οι σιτοπαραγωγοί ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις λόγω της καταστροφής των σιτηρών.

Η "Αλήθεια" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Αλλαγή Σεναρίου" γράφει ότι το ΑΚΕΛ αλλάζει τώρα σχέδια για τις προεδρικές αφού απέτυχε να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης σε δικό της υποψήφιο και που θεωρείται σίγουρο ότι επρόκειτο για το Γιώργο Ιακώβου. Αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Αλέκου Μιχαηλίδη ότι η Ε/κ πλευρά είναι έτοιμη για ουσιαστικές ανταλλαγές απόψεων και θετικές εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Συνάντηση Κληρίδη - Μάτση" επικαλείται έγκυρες πληροφορίες που φέρουν τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να αισθάνεται πολύ απογοητευμένος μετά τις δηλώσεις Κασουλίδη γιατί θεωρεί ότι επαληθεύονται οι επισημάνσεις του στο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Γκούσταβ Φεϊσέλ κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει καλή θέληση στο θέμα των αγνοουμένων για να βελτιωθεί το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και να διευκολυνθεί κατ'αυτόν τον τρόπο η λύση του Κυπριακού.

"Η Μάχη" στην κύρια είδησή της γράφει ότι οι δύο βουλευτές των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου και Ανδρούλα Βασιλείου "από κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι" μετά τα στοιχεία που παρουσίασε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντώνης Καράς, σχετικά με το θέμα των "χαλαρώσεων". Σε άλλη είδηση γράφει ότι η καρδιά του 63χρονου γεωργού Γεωργίου Παπαβασιλείου δεν άντεξε τελικά στην πολύωρη επέμβαση στο νοσοκομείο Τελ Ασιομέρ του Τελ Αβίβ.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Επιφυλακτικοί οι ξένοι για προοπτική προόδου" γράφει ότι ιδιαίτερα συγκρατημένοι εμφανίζονται παρασκηνιακώς διπλωμάτες του ΟΗΕ, της Βρετανίας και άλλων Κοινοτικών χωρών στο Κυπριακό λόγω της ασταθούς εσωτερικής κατάστασης της Τουρκίας και της συνεχιζόμενης αδράνειας των ΗΠΑ στο ζήτημα. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε ανοιχτή πρόκληση του Βάσου Λυσσαρίδη προς το ΔΗΚΟ να διαχωρίσει τη θέση του από τη συγκυβέρνηση.

Η "Χαραυγή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Εμφαση στα μέτρα καλής θέλησης" γράφει ότι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του αναγκαίου κλίματος έχουν ρίξει όλο το βάρος τα Ηνωμένα Εθνη συνεπικουρούμενα προς τούτο και από τον αμερικανοβρετανικό παράγοντα. Αναφέρεται επίσης σε "προσπάθεια φίμωσης" προσκελημένων της Επιτροπής Εσωτερικών από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ Καρά και Ερωτοκρίτου, σχετικά με το θέμα των "χαλαρώσεων", που δόθηκαν σε εταιρεία του Υπουργού Εξωτερικών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται σε πληροφορίες από το γραφείο του Επάρχου Πάφου ότι η περιοχή του Ακάμα, δίπλα από το φαράγγι του Αβακα, απειλείται με καταστροφή λόγω αναπτυξιακών έργων χωρίς άδεια. Γράφει επίσης για τον τραγικό θάνατο της μικρής Σοφίας Νικολαϊδου, 20 μηνών, από την Πάφο, που όπως φαίνεται πνίγηκε από το κορδόνι του σακακιού της.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Wednesday, 2 April 1997 - 11:24:45 UTC