Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-09-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/09/1997 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα αναφέρονται στις συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για θέματα ασφαλείας, στο θέμα των αντιαεροπορικών πυραύλων S300, στους όρους που έθεσε το κατοχικό καθεστώς για την επιστροφή της Ελένης Φωκά στα κατεχόμενα και σε διάφορα εσωτερικά θέματα.

Ο "Αγών" γράφει ότι οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν την κυπριακή Κυβέρνηση ότι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ντενκτάς θα αφορούν συζήτηση επί όλων των θεμάτων ασφαλείας. Γράφει, επίσης, ότι το κατοχικό καθεστώς συμπεριφέρθηκε πολύ ωμά στη δασκάλα Ελένη Φωκά, θέτοντας όρους για την επιστροφή της στα κατεχόμενα.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας θα εισηγηθεί προς την τουρκική Κυβέρνηση πρόσθετα στρατιωτικά μέτρα για την παρεμπόδιση της εγκατάστασης των S300, προκαλώντας την άμεση δυσφορία των ΗΠΑ για την τουρκική απειλή. Γράφει, επίσης, ότι ο 28χρονος Λευτέρης Μέσσιος, από τη Λευκωσία, καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση για απαγωγή και διαφθορά 15χρονης, ενώ αυτή ήταν μεθυσμένη.

Η "Μάχη" γράφει ότι η Αγκυρα έχει αποφασίσει να συντηρήσει την κρίση των πυραύλων και να κλιμακώσει τις απειλές της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι Τούρκοι στρατιωτικοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο εγκατάστασης πυραύλων S300 στο Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Αρμενία. Γράφει, επίσης, ότι οι αντιπροσωπείες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ θα συναντηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και με σαφή κοινό στόχο τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Η "Σημερινή" αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, εναντίον των όρων που έθεσε ο Ντενκτάς για επιστροφή στα κατεχόμενα της Ελένης Φωκά, η οποία ζητείται να αποσύρει την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να πάψει να διδάσκει. Γράφει, επίσης, ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοϊζου εισηγείται κλιμακωτό ωράριο για αποσυμφόρηση από την τροχαία κίνηση.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα χθες στην προσπάθεια των ΗΠΑ και της Τουρκίας να περιορίσουν το αντικείμενο του συμφωνηθέντος διαλόγου για θέματα ασφαλείας. Γράφει, επίσης, ότι σε μιαν περίπου εβδομάδα η Ε/κ πλευρά θα έχει έτοιμο το φάκελο με όλες τις πληροφορίες για τους τάφους Τ/Κ αγνοουμένων, οι οποίοι βρίσκονται θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι η ανοδική πορεία της ανεργίας στην Κύπρο παραμένει σταθερή, με αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο του 1997 να βρεθούν στους δρόμους χωρίς δουλειά 10.560 εργαζόμενοι. Γράφει, επίσης, ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική του λιγότερου κοινωνικού κράτους οδηγεί στην εξουδετέρωση του συστήματος μαθητείας, αφήνοντας μετέωρους τους μαθητές.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι τουρίστες από την Κύπρο έχουν ακυρώσει ταξίδια στην Αίγυπτο, ύστερα από την επίθεση κατά Γερμανών τουριστών στο Κάιρο. Γράφει, επίσης, ότι οι συγγενείς αγνοουμένων πιστεύουν πως θα διοριστεί το τρίτο μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ μόλις οι δύο πλευρές ανταλλάξουν πληροφορίες για τους αγνοούμενους.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 20 September 1997 - 7:24:42 UTC