Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-09-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1997 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, οι χθεσινές επαφές και δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου στη Νέα Υόρκη με Ολμπράιτ και Χόλμπρουκ και η φημολογούμενη εργασιακή κρίση στις Κυπριακές Αερογραμμές, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό Κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα ζητήσει συζήτηση του θέματος της αποστρατικοποίησης κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Ντενκτάς, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και θα επιμείνει να τοποθετηθεί στο θέμα η τουρκική πλευρά. Σε άλλο σημείο, αναφέρεται στις χθεσινές συναντήσεις του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, με Ολμπράιτ και Χόλμπρουκ και στη σαφή δήλωση του τελευταίου ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Προτάσεις - τομές Ρολάνδη ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου", αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος των Φιλελευθέρων μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, με τις οποίες προτείνει αναβολή της εγκατάστασης των S - 300 και εντατικό, διαρκή διάλογο μετά τις προεδρικές. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη χθεσινή διαμάχη Αναστασιάδη - Χριστόφια, για το ποιος θα έκανε δηλώσεις τελευταίος, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

"Η Μάχη" αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και αφού το χαρακτηρίζει ως "Εθνικό της Βαβέλ", επισημαίνει τις έντονες διαφωνίες, κατά την εκτίμησή της, των πολιτικών αρχηγών όσον αφορά στις θέσεις του καθενός και χαρακτηρίζει το ξέσπασμα Χριστόφια, κατά την αντιδικία του με τον Νίκο Αναστασιάδη, ως "αψυχολόγητο". Σε άλλο σημείο παραθέτει τα σχέδια των Τούρκων για εξουδετέρωση των S - 300, τα οποία όπως η εφημερίδα γράφει, αποτελούν αποκλειστικές της πληροφορίες.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Χάος στα αεροδρόμια από την ερχόμενη Τετάρτη", γράφει ότι το αίτημα της Συντεχνίας Υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών - ΣΥΝΥΚΑ για μονιμοποίηση 50 υπαλλήλων, ανοίγει το χορό της αντιπαράθεσης με την εταιρεία, αφού ήδη η Συντεχνία καλεί τους 200 εποχιακούς εργαζόμενους να απόσχουν των καθηκόντων τους από την ερχόμενη Τετάρτη. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις Χόλμπρουκ, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται σύντομα να βρεθεί λύση στο Κυπριακό.

"Ο Φιλελεύθερος" αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και γράφει ότι δεν επιτεύχθηκε απόφαση για το τι θα πράξει η Ε/κ πλευρά κατά τη μετά Μοντρέ περίοδο και μέχρι τις προεδρικές εκλογές, ενώ συμφωνία υπήρξε στην εκτίμηση ότι η αδράνεια είναι ζημιογόνα. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην καθησυχαστική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Παδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, η οποία αναφέρει ότι οι πληροφορίες περί επερχόμενης θανατηφόρου επιδημίας γρίππης, αμφισβητούνται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Η "Χαραυγή", στο βασικό της θέμα κάτω από τον τίτλο, "Τριήμερες συζητήσεις, απόφαση καμιά!...", αναφέρει ότι το Εθνικό Συμβούλιο συζητούσε επί τρεισήμισι ημέρες και όμως δεν πήρε αποφάσεις επί της ουσίας των συζητήσεων των προβλημάτων και κινδύνων που απειλούν την Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις Χριστόφια σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι "το φαινόμενο Αναστασιάδη, δεν είναι καθόλου ορθό, ούτε δεοντολογικό".

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προεδρικούω Απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Κυπριακό Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σύμφωνα με τις οποίες το Κυπριακό είναι δύσκολο πρόβλημα και δεν επίκειται σύντομα επίλυσή του, ενώ χαρακτήρισε ως σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο πλευρές συνομιλούν. Αλλού αναφέρεται στον πνιγμό του 38χρονου ερασιτέχνη δύτη στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο - Γάτα στη Λεμεσό, ύστερα από βλάβη της φιάλης οξυγόνου του.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 25 September 1997 - 7:24:48 UTC