Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-12-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/12/1997 (ΚΥΠΕ) Τις εξελίξεις γύρω από τις προεδρικές εκλογές όπως διαμορφώνονται με τις δηλώσεις Μαρκίδη, την επιστολή Πουργουρίδη και τις διάφορες χθεσινοβραδινές επαφές προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος στα πρωτοσέλιδά του. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για ανάκαμψη της οικονομίας καθώς και τις εξελίξεις σε σχέση με την επιχείρηση της αστυνομίας για τα ναρκωτικά.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Μην κατέλθετε" προβάλλει την παρέμβαση του βουλευτή Πουργουρίδη με την οποία καλεί το Γενικό Εισαγγελέα να μην υποβάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές για να αποφευχθεί η διάσπαση του ΔΗΣΥ. Αναφέρεται ακόμη σε πληροφορία που διέρρευσε από δυτικούς διπλωμάτες ότι ο Ραούφ Ντενκτάς έδωσε διαβεβαιώσεις ότι πολύ σύντομα θα δώσει στοιχεία για τους αγνοούμενους εφαρμόζοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Η "Αλήθεια" έχει τίτλο "Εκδικητικά ο Κυπριανού" και γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, έχοντας χάσει το χαρτί της υποψηφιότητας Αλέκου Μαρκίδη εμμένει πεισματικά στην οποιαδήποτε άλλη επιλογή πλην αυτή του Προέδρου Κληρίδη και οδεύει πλέον προς την κατεύθυνση του Γιώργου Ιακώβου. Επίσης προβάλλει "αισιόδοξες εκτιμήσεις" του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με τους οποίους η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε πορεία σταθερής ανάκαμψης.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Δεν κατέρχεται ο Μαρκίδης" γράφει ότι η δήλωση Πουργουρίδη - ενός εκ των κυριοτέρων συνεργατών του Αλέκου Μαρκίδη - δείχνει αφενός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δεν θα είναι υποψήφιος και αφετέρου ότι ο Δημήτρης Συλλούρης έμεινε μόνος να αντιπολιτεύεται την απόφαση του ΔΗΣΥ για υποστήριξη Κληρίδη. Γράφει ακόμη ότι η Αστυνομία αναζητά τον προμηθευτή ναρκωτικών καθώς και ποσότητα ναρκωτικών που φαίνεται να είναι κρυμμένη και έτοιμη να διατεθεί στο παζάρι, ύστερα από την προχθεσινή επιχείρηση στη Λακατάμεια.

"Η Σημερινή" έχει τίτλο "Ολονύκτιο Παρασκήνιο" και αναφέρεται σε παρασκήνιο που εξελίχθηκε μεταξύ του Αλέκου Μαρκίδη, στενών συνεργατών του και του ΔΗΚΟ, και προβάλλει δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ότι έχει λάβει την άποφασή του για τις προεδρικές και θα την ανακοινώσει σύντομα. Γράφει ακόμη ότι διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα της υπέρβασης δαπανών, ύψους 700 χιλιάδων λιρών από το ΡΙΚ, ενώ σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών το θέμα θα φθάσει μέχρι το Γενικό Εισαγγελέα εάν τα στοιχεία που θα δοθούν δεν κριθούν ικανοποιητικά.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ο Μαρκίδης απαντά το ΔΗΚΟ αποφασίζει" γράφει ότι ο Αλέκος Μαρκίδης έγινε χθες αποδέκτης προτροπών για να εκδηλώσει υποψηφιότητα διαφορετικά το ΔΗΚΟ θα στραφεί προς το Γιώργο Ιακώβου και τη συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Επικαλείται πληροφορίες ότι η γερμανική αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη νέου διαμερίσματος - κρυψώνα, στο Μόναχο, του αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν που αναμένεται να αποκαλύψει νέους αρχαιολογικούς θησαυρούς από την κατεχόμενη Κύπρο.

Η "Χαραυγή" με κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο "'Βόμβες' Πουργουρίδη" γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ στην επιστολή του φωτογραφίζει τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη για λασπολόγους, ύβρεις και προπηλακισμούς εναντίον όσων διαφωνούν με την υποψηφιότητα Κληρίδη. Γράφει ακόμη ότι η δήλωση Χριστοδούλου για ανάκαμψη της οικονομίας βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με τη δήλωσή του ότι η οικονομία δεν προσφέρεται ούτε για ωραιοποιήσεις ούτε για ασχημοποιήσεις.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει πρωτοσέλιδα ανακοίνωση του Προέδρου της CYTA Μιχαλάκη Ζιβανάρη για συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της CYTA και της εταιρείας Μatra Marconi Space για τη δημιουργία της εταιρείας Euro - African Satellite Telecommunication (EAST). Γράφει ακόμη ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός τους Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του Κώστα Σημίτη για να συζητήσει τις σχέσεις με την Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που αρχίζει αυτή τη βδομάδα.

Η "Financial Mirror" γράφει ότι εντυπωσιακή αύξηση συνέχισαν να σημειώνουν οι αγορές Κυπρίων με τραπεζικές κάρτες μέσα στο Νοέμβριο αφού ανήλθαν στα 10,70 εκ. σημειώνοντας άνοδο 55,07% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Γράφει ακόμη ότι θέματα που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου συζητήθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο αρμόδιος Υπουργός Μιχαλάκης Μιχαηλίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ και ο Πρόεδρος του ΚΟΤ.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 10 December 1997 - 7:24:11 UTC