Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-02-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/02/1998 (ΚΥΠΕ) Ο διάλογος για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδιαίτερα η εμπλοκή των Τ/Κ σ'αυτόν, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η ασφάλεια είναι θέμα επιβίωσης για τον κυπριακό λαό καθώς και οι διεργασίες μετά τις προεδρικές εκλογές είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο. Η κρίση στον Περσικό Κόλπο, είναι επίσης θέμα που κυριαρχεί σε πολλές εφημερίδες.

"Ο Αγών" με τίτλο "Ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων από τα κατεχόμενα στην ΕΕ", αναφέρει πως στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΕ για συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, θα εισηγηθεί την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων από τα κατεχόμενα προς τις χώρες - μέλη της. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε θανατηφόρο δυστύχημα με θύματα δύο νεαρούς από μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας τους με αυτοκίνητο στο δρόμο Λεμεσού - Αγρού.

"Η Αλήθεια" αναφέρει ότι φαίνεται να είναι "οριστικός πλέον ο διχασμός στο ΔΗΚΟ αλλά η ηγεσία του αδιαφορεί, αφού ο Σπύρος Κυπριανού και οι πέριξ αυτού αδιαφορούν για το όποιο κόστος θα έχει το κόμμα και επιμένουν να μην συζητούν καν θέμα επιστροφής των διαγραφέντων στελεχών". Σε άλλο σημείο με τον τίτλο "Ραντεβού με την ιστορία που δεν πρέπει να χαθεί" αναδημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου Κληρίδη στο "Βήμα" των Αθηνών στην οποία αναφέρεται και στην αεροπορική βάση της Πάφου.

Η "Επιλογή" έχει τίτλο "Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο οι αποκαλύψεις να είναι προϊόντα σκοπιμότητας" και προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου της Επιτροπής Αγνοουμένων, Νίκου Θεοδοσίου στην οποία σχολιάζει τις αποκαλύψεις του Κούρδου Μουσταφά Οργκάν και του Τούρκου Γιαλτσίν Κουτσιούκ. Αλλού γράφει ότι έλειξαν τελικά οι αντεγκλήσεις στην Περιστερώνα Πάφου και θεμελιώθηκε τελικά η Επισκοπή Αρσινόης.

Το "Θάρρος" κάτω από τον τίτλο "Σενάριο Πολέμου" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει ετοιμάσει ένα νέο σενάριο πολέμου, το οποίο σχεδιάζει να εφαρμόσει το 1999 στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι η κατακραυγή της βάσης και των στελεχών του ΔΗΚΟ για την επιχειρούμενη συνεργασία του κόμματος με το ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο ενός νέου "Λαϊκού Μετώπου", ανάγκασαν τον Σπύρο Κυπριανού σε "υπαναχώρηση".

Η "Σημερινή" στο πρωτοσέλιδο της θέμα, υπό τον τίτλο, "Αθήνα - Λευκωσία αρχίζουν σκληρή δουλειά", γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία αρχίζουν εντατική δουλειά ενόψει σημαντικών εξελίξεων στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημιουργία υφυπουργείων.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του, με τίτλο, "Εκ του σύνεγγυς για την εμπλοκή των Τ/Κ", γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του από καλά ενημερωμένη πηγή στη Λευκωσία, η βρετανική προεδρία της ΕΕ σχεδιάζει ένα είδος άτυπου εκ του σύνεγγυς διαλόγου για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για εμπλοκή των Τ/Κ στην ενταξιακή διαδικασία που να έχει προοπτική. Αλλού γράφει ότι τη μεγαλύτερη σε αξία κλοπιμαίων διάρρηξη των τελευταίων χρόνων, πέτυχαν άγνωστοι μέχρι στιγμής διαρρήκτες, στην καρδιά της Πάφου.

Η "Χαραυγή" στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στις Κυπριακές Αερογραμμές με τίτλο "Στο έλεος της μοίρας" και σημειώνει ότι η παραχώρηση άδειας από την κυβέρνηση προς το μεγαλοεπιχειρηματία Στέλιο Χατζηωάννου θεωρείται θέμα χρόνου. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Τάκη Χατζηδημητρίου ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κόμμα προς το παρόν παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΔΠ/ΓΠ)
(Α.Ζ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 23 February 1998 - 7:24:10 UTC