Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-03-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/03/1998 (ΚΥΠΕ) Η επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, όπως αποκαλύπτεται από την αθηναϊκή εφημερίδα "Το Βήμα", ζητώντας του να ακυρώσει την παραγγελία των S300 είναι το θέμα που κυριαρχεί στο σημερινό κυπριακό Τύπο. Προβάλλονται επίσης οι επαφές που θα έχει ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Ντιέγκο Κόρντοβεζ στην Αθήνα και την Αγκυρα.

Ο "Αγών" με κύριο τίτλο "Τελεσίγραφο για τους S300" γράφει ότι η κυβέρνηση Κλίντον, σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα "Το Βήμα" εντείνει τις πιέσεις προς τη Λευκωσία για την άμεση ακύρωση της παραγγελίας των αντιαεροπορικών πυραύλων S300. Αλλού γράφει ότι σε μισό δισεκατομμύριο λίρες ανέρχεται το χρέος των Ημικρατικών Οργανισμών από τους οποίους μερικοί δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Τελεσίγραφο για S300" γράφει ότι τελεσίγραφο για ακύρωση της παραγγελίας των S300 έστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στον Πρόεδρο Κληρίδη, σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα "Το Βήμα". Αλλού γράφει ότι ως πλυντήριο ναρκοδόλαρων κατονομάζεται η Κύπρος (χωρίς να γίνεται διαχωρισμός ελεύθερων και κατεχομένων περιοχών) στην ετήσια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Το Θάρρος" τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του "Τελεσίγραφο Κλίντον για τους S300" και γράφει ότι ο Αμεικανός Πρόεδρος παρενέβη προσωπικά στο θέμα των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων και σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Κληρίδη απαιτεί ευθέως ακύρωση της παραγγελίας των πυραύλων. Αλλού γράφει ότι το ερχόμενο Σάββατο ο Υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον επικεφαλής και τα μέλη της ομάδας που θα αναλάβουν το έργο των διαπραγματεύσεων ένταξης μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για την τελετή έναρξης.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Εμπλοκή Χόλμπρουκ ευνοεί η κυβέρνηση" γράφει ότι μετά την αποτυχία του Ντιέγκο Κόρντοβεζ, η κυβέρνηση ευνοεί εμπλοκή Χόλμπρουκ με επίσκεψη στο τρίγωνο Λευκωσίας - Αθήνας - Αγκυρας με στόχο την άρση του αδιεξόδου. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες είναι αδήριτη ανάγκη η αύξηση της εισφοράς για την άμυνα, αφού θα υπάρξει πρόβλημα για τους εξοπλισμούς αν αυτή δεν εγκριθεί.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Στο σκοτάδι ο ΟΗΕ για τα επόμενα βήματα" γράφει ότι ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ προγραμματίζει νέα περιοδεία το Μάιο για συντήρηση της κινητικότητας, ενώ οι S - 300 προβληματίζουν σοβαρά Λευκωσία και Αθήνα. Αλλού γράφει ότι οι τράπεζες δεν αναγνωρίζουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους οποίους παραχωρεί η κυβέρνηση σε πρόσφυγες, που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να υποθηκεύσουν τα ακίνητά τους για σκοπούς σύναψης δανείου.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Συναγερμοποιείται πλήρως η ηγεσία της Αστυνομίας" γράφει ότι έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναμένεται να αρχίσουν σήμερα για τις επικείμενες αλλαγές στην ανώτατη ηγεσία του Σώματος, ενώ προσθέτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, στη θέση του αρχηγού της ΚΥΠ θα διοριστεί ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Χαράλαμπος Λόττας. Σε άλλο σημείο γράφει ότι οι φοιτητές του ΑΤΙ θα αποκλείσουν σήμερα και αύριο το Ινστιτούτο, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 23 March 1998 - 7:24:09 UTC