Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-06-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,15/06/1998 (ΚΥΠΕ) Το τρίτο μέρος του Εκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, η Σύνδος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κάρντιφ, η αντιπαράθεση κρατικών γιατρών με τη ΠΑΣΥΔΥ, οι δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη και τα σενάρια γύρω από τους S300 είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Συνέδριο Ζούγκλα" αναφέρεται στο κλίμα ζούγκλας που επικράτησε στο χθεσινό Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΚΟ καθώς και στις αποφάσεις που λήφθηκαν, μία εκ των οποίων είναι και η προκήρυξη Εκλογικού Συνεδρίου τον ερχόμενο Νοέμβριο. Γράφει, ακόμη, πως καθοριστική θα είναι η σημερινή μέρα για την τελική έκβαση της διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ της ΠΑΣΥΔΥ και των γιατρών του Δημοσίου οι οποίοι θα αποφασίσουν σήμερα κατά πόσο θα παραμείνουν ή όχι στους κόλπους της συντεχνίας.

Το "Θάρρος" με κύριο τίτλο "Μουντιάλ στο ΔΗΚΟ" γράφει ότι ο Πρόεδρος του κόμματος, Σπύρος Κυπριανού, εξήλθε ενισχυμένος από τη χθεσινή σύνοδο του Εκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου καταφέρνοντας να συγκληθεί το εκλογικό συνέδριο τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αλλού επικαλούμενο πληροφορίες του γράφει ότι τριμελής ομάδα αξιωματούχων τριών ξένων μυστικών υπηρεσιών, που σταθμεύουν στην ελεύθερη Κύπρο, συντονίζει το κατασκοπευτικό έργο σε βάρος της άμυνας της Κύπρου σε ότι αφορά το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S300.

H "Σημερινή" με τίτλο "Αναμέτρηση στο Κάρντιφ" γράφει ότι διπλωματική μαχη δίνει σήμερα και αύριο η Ελλάδα εν ονόματι των συμφερόντων της Κύπρου αφού μετά τους Γάλλους και οι Βρετανοί θα επιδιώξουν την αλλοίωση των αποφάσεων του Λουξεμβούργου, προκειμένου να εξευμενίσουν την Τουρκία. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκου Ρολάνδη, για την κάλυψη του ελλείματος του Δημοσίου με την μετοχοποίηση ημικρατικών οργανισμών.

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Θυελλώδες συνέδριο - επικράτηση Σπύρου" γράφει ότι εκρηκτικό ήταν σε πολλές φάσεις του το τρίτο μέρος του Εκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΚΟ που κατέληξε μεν με πλήρη επικράτηση του Προέδρου του κόμματος, όμως άφησε ανοιχτό το θέμα της συνοχής του, καθώς ομάδα στελεχών μιλούσε για αδρανοποίηση και αποστασιοποίηση που θα φανεί όταν δρομολογηθούν οι εκλογικές διαδικασίες για ανανέωση του κομματικού μηχανισμού. Αλλού γράφει ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να συζητήσει πρόταση για παροχή εγγυήσεων σε περίπτωση συμφωνίας για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Κύπρο.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Διεθνή εκστρατεία" προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, με τις οποίες τονίζει ότι την ανάγκη οργάνωσης διεθνούς εκστρατείας με στόχο την ανάδειξη της ουσίας του Κυπριακού, την κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας, την επαναβεβαίωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των καλών υπηρεσιών του ΓΓ και των ψηφισμάτων του Σώματος και των αρχών λύσης του Κυπριακού, και την έναρξη πάνω σε αυτή τη βάση εντατικού διαλόγου για λύση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος για τριήμερη επίσκεψη.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΑΑ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 15 June 1998 - 6:24:06 UTC