Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-06-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1998 (ΚΥΠΕ) Ο απόηχος της παρέμβασης του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στο Κάρντιφ, η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν και το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η αντίδραση της Αγκυρας στην προσγείωση των ελληνικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Πάφου και η επιτυχής μεταμόσχευση ήπατος στο Λονδίνο σε κοριτσάκι τεσσάρων χρόνων από την Κύπρο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Στα μαλακά ρίχνει η Αθήνα την παρέμβαση Κλίντον" γράφει ότι ήπιο ύφος, χαμηλούς τόνους και φιλικό χαρακτήρα, είναι τα στοιχεία με τα οποία προσπάθησε χθες να διασκεδάσει τους διαθυραμβικούς - ηρωικούς τόνους που σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος αλλά και πολιτικές ομάδες θέλησαν να δώσουν στην απόρριψη από μέρους του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη της τηλεφωνικής παρέμβασης του Προέδρου Κλίντον. Αλλού γράφει ότι τραγελαφική χαρακτήρισε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης τη διαμαρτυρία της Αγκυρας για την προσγείωση των ελληνικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Πάφου.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Εγκατάσταση των F16 στην Κύπρο" γράφει ότι σε απόλυτη μυστικότητα, αιφνίδια πτήση πάνω από την Κύπρο και προσγείωση στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο 4 μαχητικών αεροσκαφών F16 και δύο μεταγωγικών C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν μία απάντηση μετά τις εξελίξεις στο Κάρντιφ με το προσωπικό τηλεφώνημα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και στην πειρατική ενέργεια των Τούρκων στα Δαρδανέλια. Αλλού γράφει ότι επιτυχής ήταν η μεταμόσχευση του ήπατος της άτυχης 35χρονης Μαρίας Ιακωβίδου στην 4χρονη Ραφαέλλα Κωνσταντίνου, που ολοκληρώθηκε τις πρωϊνές ώρες χθες σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ενισχύεται ο Αττίλας" γράφει ότι η Αγκυρα ενισχύει τον Αττίλα με αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης, αυτοκινούμενα βαρέα πυροβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και άλλο βαρύ οπλισμό. Αλλού γράφει ότι έτοιμο είναι το προσχέδιο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της παραμονής των κυανοκράνων στην Κύπρο και, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, γίνεται αναφορά στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θεωρεί απαραίτητη την παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Η παρέμβαση Κλίντον προκάλεσε ανησυχίες", γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους και να καθυσηχάσουν τους φόβους που μπορεί να προκάλεσε η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου, ενώ ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, λέει ότι ο Μπιλ Κλίντον δεν αναφερόταν στην Κύπρο, όταν μιλούσε για εντάσεις. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, η Αθήνα αποτελεί σήμερα την κύρια πηγή προμήθειας ναρκωτικών στην Κύπρο.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Παρέκκλιση ολκής", γράφει ότι χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κίκης Γιάγκου, χαρακτήρισε την ενέργεια του Υπουργικού Συμβουλίου να δώσει άδεια σε μεγάλη κυπριακή εταιρεία για ανέγερση πολυδύναμου εμπορικού κέντρου στο Στρόβολο, ως χαριστική και παράνομη ενέργεια. Αλλού αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη, σύμφωνα με τις οποίες η ενταξιακή πορεία χρησιμοποιείται από κάποιες χώρες ως μοχλός πίεσης προς την κατεύθυννση της Κύπρου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Σταματήστε την επιδείνωση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία", αναφέρεται σε χθεσινή ομιλία του Προέδρου του Παγκυπρίου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), Τζον Γουντ, με την οποία απηύθυνε έκκληση για αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών στα ξενοδοχεία, διότι, όπως είπε, διαφορετικά ο κλάδος θα αντιμετωπίσει σοβαρή κρίση. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί όλα τα μέρη στο Κυπριακό να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΓ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 18 June 1998 - 6:24:06 UTC