Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,09/07/1998 (ΚΥΠΕ) Η επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ αναφορικά με την αποτροπή της εγκατάστασης των πυραύλων S - 300, η ληστεία που διαπράχθηκε σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Τραχώνι, και το νομοσχέδιο που τίθεται σήμερα ενώπιον της Βουλής αναφορικά με το ωράριο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στις τουριστικές περιοχές είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", κάτω από τον τίτλο "Σε συμπληγάδες το σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών", γράφει στο κύριό της θέμα ότι οι συντεχνίες του προσωπικού των Κυπριακών Αερογραμμών δεν συζητούν καν θέματα μείωσης - παγώματος μισθών και ΑΤΑ, μέτρα που η διοίκηση θεωρεί απαραίτητα για να μπορέσει να εφαρμοστεί το στρατηγικό σχέδιο και να επιβιώσει η εταιρεία. Αλλού αναφέρεται στη ληστεία του υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας που διαπράχθηκε χθες στο Τραχώνι Λεμεσού. Οπως γράφει η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη των δραστών.

"Η Μάχη", στο κύριό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Αποστρατικοποίηση το τελευταίο χαρτί", γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία εστιάζουν το βάρος των διπλωματικών τους πρωτοβουλιών στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για αποστρατικοποίηση και θεωρούν το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Οκτώβριο αρκετό για να καρποφορήσουν οποιεσδήποτε παρεμβάσεις προς την τουρκική πλευρά για ματαίωση της εγκατάστασης των S - 300. Αλλού αναφέρεται σε πτήση που πραγματοποίησε βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς.

"Η Σημερινή", στο βασικό της θέμα το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο "Το ωράριο τορπιλίζει τον τουρισμό και το εμπόριο", γράφει ότι η Βουλή βάζει σήμερα "τορπίλη" στον τουρισμό και στο λιανικό εμπόριο, με την αναμενόμενη ψήφιση νομοσχεδίου που επιφέρει τροποποιήσεις στο υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στις τουριστικές περιοχές. Αλλού γράφει ότι ενώπιον της δικαιοσύνης έχουν οδηγηθεί οικονομικές δραστηριότητες του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριο του θέμα, κάτω από τον τίτλο, "Επιστολή Ολμπράιτ σε Κληρίδη για S - 300", γράφει ότι η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ έχει πρόσφατα διαβιβάσει επιστολή στον Πρόεδρο Κληρίδη με απόψεις και ιδέες για αποτροπή της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S - 300 στην Κύπρο. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι τερματίστηκαν οι εξαγωγές κυπριακών ψαριών προς τις ευρωπαϊκές χώρες από την πρώτη αυτού του μήνα μετά από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία δεν φαίνεται ικανοποιημένη από τον έλεγχο των υποστατικών και του προϊόντος.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Το ΑΚΕΛ με τους πληγέντες από τη λαίλαπα της φωτιάς" αναφέρεται στη διαβεβαίωση την οποία έδωσαν δύο αντιπροσωπείες του ΑΚΕΛ ότι το κόμμα τους θα υποβάλει υπομνήματα και θα μεριμνήσει ώστε να προσφερθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες από τη λαίλαπα της πρόσφατης πυρκαγιάς στην περιοχή Τηλλυρίας και Κάμπου. Αλλού γράφει ότι εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ δήλωσε, με αφορμή είδηση που μετέδωσε ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός "Sky News" χθες, πως δεν έχουν δοθεί οδηγίες στους Βρετανούς υπηκόους να μην επισκέπτονται την Κύπρο.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας "ζώνης απαγορευμένων πτήσεων" στην Κύπρο σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος S - 300. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η οικονομία της Κύπρου αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη της τάξης των 4 τοις εκατόν αυτό το χρόνο λόγω κυρίως της αύξησης του τουριστικού ρεύματος.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΝΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 9 July 1998 - 6:24:10 UTC