Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/09/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα αναφέρονται κυρίως στη δολοφονία του Μάριου Παναγίδη στη Λεμεσό και στις συλλήψεις που ακολούθησαν. Αλλα θέματα που προβάλλονται αφορούν τις δηλώσεις του βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη για διαφθορά ανωτέρων αξιωματούχων της Κυβέρνησης, το θέμα των πυραύλων S300 και διάφορα εσωτερικής φύσης ζητήματα.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Εξόργισε το Υπουργικό ο Πουργουρίδης", αναφέρεται στις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς εναντίον εν ενεργεία Υπουργού, για σκάνδαλο αθέμιτου πλουτισμού, πριν δώσει στοιχεία. Γράφει, επίσης, ότι συνελήφθηκαν οι Ιερόθεος Χριστοδούλου, άλλως Ρόπας, και ο Νίκος Νικολάου, οι οποίοι καταζητούνταν για τη δολοφονία του Μάριου Παναγίδη στη Λεμεσό. Συνελήφθη επίσης ο Ρωσοαρμένιος Αράν Χαρατουνιάν που ήταν μαζί τους.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Στόχος οι Αεροπόροι", γράφει ότι ο δολοφονηθείς Μάριος Παναγίδης δεν είχε κανένα εγκληματικό παρελθόν, αλλά ήταν στενός φίλος με την οικογένεια Αεροπόρων. Γράφει, επίσης, ότι η κατάσταση στην εκπαίδευση προκαλεί έντονες ανησυχίες, ιδιαίτερα από το ποσοστό 25% αποτυχίας των μαθητών, το 4% από τους οποίους έμειναν στάσιμοι.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Τον γάζωσαν με έξι σφαίρες", αναφέρει ότι ο συλληφθείς για τη δολοφονία Ρόπας είναι αδελφός του Ευάγγελου Χριστοδούλου άλλως Αντζιελή, εναντίον του οποίου διαπράχθηκε πρόσφατα απόπειρα δολοφονίας. Αναφέρεται, επίσης, σε καταγγελίες του κ. Πουργουρίδη ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος "έβγαζε από τη μία τσέπη κι έβαζε στην άλλη".

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Νέες διαστάσεις στο θέμα της διαφθοράς", γράφει ότι το Προεδρικό αντέδρασε χθες στις ατεκμηρίωτες καταγγελίες του κ. Πουργουρίδη περί διαφθοράς αξιωματούχων της Κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τις "θέατρο του παραλόγου". Γράφει, επίσης, ότι ακυρώθηκε χθες από το Ανώτατο Δικαστήριο η άδεια οικοδομής και οι χαλαρώσεις του ξενοδοχείου "Θάνος Κλαμπ Χοτέλς", του πρώην ΥΠΕΞ Αλέκου Μιχαηλίδη, που ανεγείρεται στο Νέο Χωριό Πάφου στον Ακάμα.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Ξηλώστε τα όλα!", γράφει ότι η τουρκική διπλωματία δηλώνει ότι η αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων S300 δεν έχει καμία έννοια για την Τουρκία και ζητά "ξήλωμα" του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και της αεροπορικής βάσης Πάφου. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Βρετανού Υπουργού Αμυνας Τζορτζ Ρόμπερτσον ότι οι S300 θα προσθέσουν στην ένταση στο νησί και στους λαούς της περιοχής.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι για τη δολοφονία του Μάριου Παναγίδη συνελήφθη και τρίτο άτομο, ο αλλοδαπός Αρά Χαρουτουνιάν, στον Πύργο Τυλληρίας, μαζί με τον Ρόπα και τον Χριστοδούλου. Γράφει, επίσης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε συνολικό πρόστιμο 650 λιρών σε δύο Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι συνελήφθηκαν γυμνοί και μεθυσμένοι έξω από το ξενοδοχείο τους.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 17 September 1998 - 11:17:46 UTC