Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/09/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα εστιάζονται κυρίως στις καταγγελίες του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρήστου Πουργουρίδη, σχετικά με πλουτισμό εν ενεργεία Υπουργού. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο πρωτοσέλιδα είναι το Κυπριακό, οι έρευνες της Αστυνομίας γύρω από τη δολοφονία του Μάριου Παναγίδη και διάφορα οικονομικής φύσεως θέματα.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Καμπάνα μισού εκατομμυρίου λιρών σε έμπορο όπλων", γράφει ότι ο Φόρος Εισοδήματος επέβαλε στην εταιρεία του εμπόρου όπλων Σάββα Κωνσταντινίδη "Conson" κατ' αρχήν φορολογία μισού εκ. λιρών, ύστερα από έρευνα για τις δραστηριότητες της εταιρείας του. Γράφει, επίσης, ότι ενώ ο κ. Πουργουρίδης αναμένεται σήμερα να δώσει στοιχεία για πλουτισμό εν ενεργεία Υπουργού, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης καταδικάζει τη στάση του κ. Πουργουρίδη.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Στο Προεδρικό ο Πουργουρίδης", γράφει ότι ο εν λόγω βουλευτής θα παραδώσει σήμερα στις 9 το πρωί τα στοιχεία που κατέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία κατέχει στοιχεία και μαρτυρίες που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συνδέουν τον Ιερόθεο Χριστοδούλου Ρόπα και τον Νίκο Νικολάου με τη στυγερή δολοφονία στη Λεμεσό του Μάριου Παναγίδη, ο οποίος έπεσε προχθές θύμα καλοστημένης ενέδρας άγνωστου κουκουλοφόρου.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Χαμός στα Χρηματιστήρια", γράφει ότι σημειώθηκε χθες κάθετη πτώση στο δείκτη τιμών όλων των χρηματιστηρίων του κόσμου, μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι οι συνοριακοί έλεγχοι στη μεταφορά των κεφαλαίων αποτελούν λάθος πρακτική. Γράφει, επίσης, ότι ο κ. Πουργουρίδης ζήτησε χθες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης την προστασία της Αστυνομίας, αίτημα που ικανοποιήθηκε.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Ρίχνουν το βάρος στο 'Μορατόριουμ'", γράφει ότι η παρουσία, σε διαφορετικές ημερομηνίες, του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη έχει αναζωπυρώσει τις διπλωματικές διεργασίες για το Κυπριακό, με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να επενδύουν στην παλιά πρόταση για μορατόριουμ πτήσεων. Γράφει, επίσης, ότι ο Μάριος Παναγίδης αναζητούσε το δολοφόνο του Αντρου Αεροπόρου και τέθηκε στο στόχαστρο της αντίπαλης φατρίας.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Περιθωριοποιούν την ουσία", γράφει ότι οι προσπάθειες της Βρετανίας και των ΗΠΑ επικεντρώνονται στις πρακτικές διευθετήσεις ενός μορατόριουμ πτήσεων, με στόχο να ακυρωθεί η εγκατάσταση των πυραύλων S300, αφήνοντας στο περιθώριο την ουσία του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ξενοδοχείου Χίλτον παραιτείται για λόγους ευθιξίας, ύστερα από υπόθεση που προέκυψε για τις επεκτάσεις του ξενοδοχείου.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι οι Κύπριοι μαθητές κατετάγησαν δεύτεροι ύστερα από τους Δανούς στην κατανάλωση μπύρας, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε 23 χώρες. Γράφει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση παραμένει αμετάκλητη στο θέμα των πυραύλων S300 και ότι έχει τονίσει πως δεν θα υποκύψει σε πιέσεις για ακύρωση της εγκατάστασής τους στο νησί, εάν δεν αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα, που ανέρχονται στις 40 χιλιάδες.

Η "Cyprus Weekly" γράφει ότι σήμερα θα κατονομαστεί ο "διεφθαρμένος" υπουργός, αφού ο κ. Πουργουρίδης θα δώσει στοιχεία στον Πρόεδρο Κληρίδη, που να αποδεικνύουν την ορθότητα των καταγγελιών του. Γράφει, επίσης, ότι διάφορα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταδίκασαν χθες, με ξεχωριστές ενέργειές τους, τις τουρκικές ενέργειες στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 18 September 1998 - 12:02:16 UTC