Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,29/09/1998 (ΚΥΠΕ) Το θέμα της έλευσης των πυραύλων S300, οι αποκαλύψεις του ισοβίτη Ανδρέα Αριστοδήμου (Γιουρούκκη), οι νέες καταγγελίες του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρήστου Πουργουρίδη κατά του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, οι καταγγελίες του ΕΤΕΚ για τις αλλαγές των πολεοδομικών ζωνών στην περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές στον Ακάμα, η υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού και η απεργία των οδηγών ταξί στη Λεμεσό είναι τα κυριότερα θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Αποκαλύψεις Γιουρούκκη για παλιά εγκλήματα χθες στο δικαστήριο", γράφει ότι καταθέτοντας στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας σε υπόθεση αγωγής για δυσφημιστικό δημοσίευμα που τον παρουσίαζε ως πράκτορα της τουρκικής ΜΙΤ, ο ιοσοβίτης Ανδρέας Αριστοδήμου Γιουρούκκης αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των υποθέσεων δολοφονίας της Μαρίας Τελώνη, του Αρτίν Παχατουριάν, του Θεόφιλου Γεωργιάδη και του αδελφού του Κύπρου Αριστοδήμου. Σε άλλη είδηση, η "Α" γράφει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 1998 και την πορεία υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου "Απογείωση 2000" θα ανακοινώσουν σήμερα οι Κυπριακές Αερογραμμές σε διάσκεψη Τύπου.

Η "Μάχη" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Στο στόχαστρο και η οικογένεια Κυπριανού" και γράφει ότι οι έρευνες που διεξάγει ο βουλευτής Χρήστος Πουργουρίδης "στις διάφορες υπηρεσίες για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες σε βάρος του Υπουργού Εσωτερικών, έφεραν στην επιφάνεια παρόμοια υπόθεση που από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, φαίνεται να αφορά την οικογένεια του Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού". Σε άλλη είδηση, η "Μ" γράφει ότι ο "Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος παρασύρθηκε σε λανθασμένες πορείες από την Νίνα Πέτρος", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναχωρώντας για τη Βουλγαρία.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Θύελλα στο ΔΗΣΥ προβλέπει ο Χρήστος Πουργουρίδης" γράφει ότι ο βουλευτής προειδοποιεί ότι το κόμμα θα βρεθεί στο "μάτι του κυκλώνα" αν τεθεί θέμα απομάκρυνσής του από την προεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής με απώτερο στόχο την εκδίωξή του από το κόμμα. Κάλεσε το ΔΗΣΥ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να διαψεύδονται πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να θέτει θέμα αποπομπής του από το κόμμα. Αλλού, η "Σ" γράφει ότι αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να πέσουν οι τιμές της ντομάτας με τη διοχέτευση στην αγορά της παραγωγής της Παρεκκλησιάς.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Με συμφωνία Κύπρου - ΗΠΑ η αναβολή των S300" γράφει ότι, με απευθείας συμφωνία Κύπρου - ΗΠΑ που θα οδηγεί στην αναβολή της άφιξης των ρωσικών πυραύλων, επιχειρείται να υπερπηδηθεί η άρνηση της τουρκικής πλευράς να συζητήσει καν το θέμα των S300. Αλλού γράφει ότι ανύπαρκτα θα είναι από σήμερα το πρωί και για 24 ώρες τα αστικά ταξί σε όλη τη Λεμεσό μετά από προειδοποιητική απεργία στην οποία κατήλθαν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί μέλη του συνδέσμου αστικών ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την ενέργεια της αρχής αδειών να παραχωρήσει άδεια μετατροπής οκτώ τουλάχιστον αγροτικών ταξί σε αστικά.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Παγοποίηση του αδιεξόδου" γράφει ότι το αδιέξοδο στο Κυπριακό καλά κρατεί αφού στον επόμενο μήνα δεν αναμένεται καμιά νέα ουσιαστική εξέλιξη και καμιά κίνηση που να δημιουργεί προϋποθέσεις για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις επί της ουσίας του προβλήματος. Αλλού γράφει ότι πολιτική ευθύνη στον Υπουργό και το Υπουργείο Εσωτερικών για την "ευνοιοκρατική μεταχείριση" που έτυχε εταιρεία με αλλαγή της ζώνης από περιοχή φυσικής καλλονής (Θαλασσινές Σπηλιές) και γεωργική σε παραθεριστική, επέδωσε σε χθεσινή διάσκεψη τύπου το ΕΤΕΚ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο οδηγός Αντώνης Μαρκαντώνης από τον Κόρνο, τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του δύο αστυνομικούς, παρέλειψε να σταματήσει σε δύο σημεία ελέγχου που είχε τοποθετήσει η αστυνομία, αγνόησε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς και τελικά κατάφερε να ξεφύγει αφού εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του. Αλλού γράφει ότι ο σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Θεμιστοκλέους τα κυριότερα σημεία της εναρμόνισης της πολιτικής της κυπριακής κυβέρνησης σε θέματα περιβάλλοντος με αυτά της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν εντοπιστεί.

(ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΑΧΡ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 29 September 1998 - 7:24:06 UTC