Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,28/10/1998 (ΚΥΠΕ) Κύριο θέμα των εφημερίδων σήμερα είναι οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, (ΕΕ), υπό το φως της χθεσινής σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία συζητήθηκε το όλο θέμα. Προβάλλονται, επίσης, αμυντικά, αστυνομικά, οικονομικά, ιατρικά και άλλα εσωτερικά θέματα.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Σε γοργούς ρυθμούς πλέον η πορεία εναρμόνισης", αναφέρεται σε χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό, κατά την οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση της Κύπρου να άρει το εμπάργκο στο εμπόριο τουρκικών προϊόντων, η νομοθεσία για εισαγωγή αυτοκινήτων βάσει προδιαγραφών της ΕΕ και η ανάγκη για υπογραφή της συμφωνίας του Κιότο για την ενεργειακή πολιτική. Γράφει, επίσης, ότι σε συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, τέθηκε σε αμφισβήτηση ο θεσμός του Ραδιομαραθωνίου.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Ψεύδεται το ΑΚΕΛ για το θέμα των S300", γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε χθες την υποκριτική στάση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ στο θέμα των πυραύλων και άφησε να νοηθεί ότι με τις "φωνασκίες", το ΑΚΕΛ προσπαθεί να κρύψει τα ψέματα που "σερβίρει απερίσκεπτα στον κυπριακό λαό". Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος σε χθεσινή του δήλωση έδωσε το στίγμα της εθνικής στρατηγικής στο Κυπριακό.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Αμείλικτος ο Εισαγγελέας", γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης θα διορίσει ακόμα τρεις ποινικούς ανακριτές, προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία διερεύνησης των επεισοδίων που έγιναν την Παρασκευή σε κρατητήρια στη Λάρνακα, κατά τη διάρκεια εξέγερσης λαθρομεταναστών. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία και ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του Νίκου Ρούσου, πιστεύουν ότι ο θανών αυτοκτόνησε και ότι σκηνοθέτησε την απαγωγή του.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Κύπρος: Ολο το βάρος τώρα στις ενταξιακές", γράφει ότι η έμφαση που δίδεται στην ενταξιακή πορεία αποσκοπεί στην υπερπήδηση των νέων εμποδίων που έχει εγείρει η Γαλλία. Γράφει, επίσης, ότι τα κωφά άτομα, καθώς και πολίτες για τους οποίους το κράτος δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη φροντίδα σ' ότι αφορά την απασχόλησή τους, αποτελούν θύματα σκληρής εκμετάλλευσης εκ μέρους κάποιων ιδιωτών εργοδοτών, πράγμα που τους οδηγεί στην ανεργία και στο αίσθημα της διαφοροποίησης από τον υπόλοιπο ενεργό πληθυσμό.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Επιβεβαιώνει το ΑΚΕΛ ο Κληρίδης", γράφει ότι το θέμα της αγοράς των πυραύλων, των όποιων επιπτώσεών της και οι τρόποι αντιμετώπισής τους τέθηκε από το ΑΚΕΛ στο Εθνικό Συμβούλιο "όταν η συμφωνία για την αγορά των πυραύλων ήταν ήδη τετελεσμένο γεγονός". Γράφει, επίσης, ότι οριστικοποιείται αύριο η αντιπρόταση του συνδικαλιστικού κινήματος, στη γνωστή εισήγηση της κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι η μικρή Βεργίνα, η οποία ποδοπατήθηκε από άλογο σε εκδήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και πέθανε λίγες μέρες αργότερα, έδωσε ζωή σε συνανθρώπους της αφού οι γονείς της χάρισαν όργανά της για μεταμόσχευση. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση ανώτερου αξιωματούχου του Τμήματος Υδάτων ότι θα μειωθεί η παροχή νερού κατά πολύ εάν δεν σημειωθούν βροχές το φετινό χειμώνα, προσθέτοντας ότι οι προσφορές για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Η "Financial Mirror" αναφέρεται σε δήλωση του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, Δημήτρη Σολομωνίδη, ότι η Λεμεσός έχει παραμεληθεί εντελώς από τα κέντρα αποφάσεων με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη συντονισμού, προγραμματισμού και σωστής ανάπτυξης. Γράφει, επίσης, ότι η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή Τράπεζα έχουν καταλήξει σε συμφωνία, που θα επιτρέπει τη χρήση των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών από πελάτες και των δύο τραπεζών.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 28 October 1998 - 7:24:07 UTC