Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,29/10/1998 (ΚΥΠΕ) Ο απόηχος και οι πολιτικές προεκτάσεις των επεισοδίων με τους λαθρομετανάστες, η μυστικότητα που τηρεί η Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τις συναντήσεις της με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, το ενδεχόμενο καθαίρεσης του ιερέα του Αγίου Τύχωνα, πληροφορίες για πιθανότητα δολοφονίας του Νικόλα Ρούσου που φέρεται να έχει αυτοκτονήσει και ο χθεσινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Ακόμα και τις συναντήσεις κρύβει η Χέρκους", γράφει ότι σύμφωνα με διπλωματικς πηγές, η Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Αν Χέρκους, τηρεί απόλυτη μυστικότητα στις συνομιλίες που διεξάγει με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, αποκρύβοντας ακόμα και το πρόγραμμα των συναντήσεών της με στόχο την πλήρη μυστικότητα, στην οποία τα Ηνωμένα Εθνη επενδύουν όλες τις προσδοκίες τους. Σε άλλο σημείο και κάτω από σχετικές φωτογραφίες, αναφέρεται στο χθεσινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

"Η Μάχη" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, από τις μέχρι στιγμής έρευνες για το θάνατο του Νικόλα Ρούσου, όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος η πιθανότητα το θύμα να δολοφονήθηκε, με στόχο κάποιοι να του κλείσουν το στόμα. Αλλού γράφει ότι η επικρατούσα άποψη αναφορικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού, είναι όπως ο Πρόεδρος Κληρίδης προχωρήσει στην πλήρωση των κενωθεισών θέσεων, μετά την παραίτηση των Νίκου Λακκούφη και Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Στο φως όλη η αλήθεια για κακοποίηση των μεταναστών", γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, έδωσε εντολή στους ανακριτές της υπόθεσης να βγει όλη η αλήθεια στο φως επειδή η Κύπρος έχει εκτεθεί διεθνώς. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι σήμερα κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα διοριστούν τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και προσθέτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, ο πιθανότερος για την προεδρία της Επιτροπής είναι ο καθηγητής Χρίστος Θεοφιλίδης.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Κλιμακώνεται πολιτική κρίση στο Κυπριακό" γράφει ότι ο σάλος από τις κακοποιήσεις αλλοδαπών ξεπέρασε τα κυπριακά σύνορα, με ανοικτό το ενδεχόμενο επιπτώσεων για την Κυπριακή Δημοκρατία σε διεθνή βήματα, ενώ στο εσωτερικό πλέον το όλο θέμα παίρνει διαστάσεις πολιτικής κρίσης και αντιπαράθεσης μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Αλλού γράφει ότι συνολικά δεκαπέντε γεωτρήσεις θα ενισχύσουν την υδατοπρομήθεια με 8000 κυβικά μέτρα την ημέρα.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Ο Χριστόφιας ρίχνει το γάντι" γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο Κληρίδη να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου για να διαφανεί ποιος έχει δίκαιο, αν δηλαδή συζητήθηκε ή όχι το θέμα της αγοράς των πυραύλων S300 στο Εθνικό Συμβούλιο. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία αρνήθηκε χθες - τελευταία προθεσμία για να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου - να καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις στην Τιτίνα Λοϊζίδου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει σήμερα για να συζητήσει το μέλλον των δύο ιερέων οι οποίοι σύμφωνα με ισχυρισμούς φωτογραφήθηκαν να εγκαταλείπουν πανσιόν στην Πάφο. Αλλού γράφει οτι ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη για να εξετάσει τους αλλοδαπούς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από άνδρες της ΜΜΑΔ σε εξέγερση στα αστυνομικά κρατητήρια.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΑ/ΓΠ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 29 October 1998 - 7:24:07 UTC